TOP ponuka

Trnava
2

Denné menu

Obedové menu

Trnava
8

On-line donáška






 


Udržiavam svoje telo, vnútro a myseľ v rovnováhe Jing a Jang

Gastromenu.sk už dlhšiu dobu spolupracuje z foodblogerkou Silviou Kollárovou a mne je veľkou cťou vám ju trochu predstaviť prostredníctvom mojich 20 otázok, ktoré som Silvii položil.

Ešte keď sa jej začnem pýtať, chcem sa Silvii poďakovať a nesmierne si vážim, že prispieva svojimi vegánskymi receptami na stránky nášho portálu. Podľa niektorých reakcií, sú jej recepty veľmi úspešne a nás teší, že je o ne taký obrovský záujem. Týmto blogom chcem priblížiť Silviin príbeh, a už ako to bolo v predchádzajúcom blogu o Alene Krůtovej, inšpirovať ľudí filozofiou od našich foodblogeriek.

Poďme na to :-)


(Po prečítaní tohoto rozhovoru čakaj dolu milé prekvapenie :-))
1. Koľko máš detí?
Mám 16 ročnú dcéru.

2. Aké je tvoje povolanie?
Vyštudovala som strednú stavebnú priemyslovku - odbor - TZB.

3. V čom podnikáš, kde pracuješ?
Nepracujem, som dlhšiu dobu na PN.
4. Čo ťa priviedlo k tomu, že pečieš / varíš bezlepkové, bezlaktózové jedlá a tiež jedlá bez cukru, alebo s minimálnym obsahom?
K zdravému pečeniu a vareniu ma priviedli dlhodobo zdravotné problémy a moje ochorenie, ktoré prepuklo zhruba pred dvoma rokmi.

5. Okrem varenia a pečenia máš aj inú záľubu / hobby?
Príroda, hory, lesy, turistika a milujem sa prejavovať vo fotení mojich koláčov, chcem sa viac zdokonaľovať. Mojím najväčším koníčkom je cesta k prírode a k alternatívnej medicíne. Mám najlepších učiteľov a terapeutov, od ktorých naberám neustále poznatky. Učím sa a vzdelávam sa k poznaniu, do hĺbky tradičnej čínskej medicíny.

6. Kde čerpáš inšpiráciu a ktorá kuchyňa je tvoja najobľúbenejšia?
Približne dva roky som vegánom, táto kuchyňa je mi najbližšia pre môj organizmus. Vo varení naberám inšpiráciu zo zahraničných programov o vegánstve. Naopak, čo sa týka zdravšieho pečenia koláčov a mojich vytvorených receptov, inšpirácia pochádza len z mojej hlavy a myslenia. Mám toľko nápadov a myšlienok kreativity, že niekedy to nestíham všetko vo svojej mysli spracovať.

7. Tvoje najobľúbenejšie jedlo, ktoré varíš / pečieš?
Mojim obľúbeným jedlom je Vegánsky kari perkelt s cícerom. Vlastne, každý jeden recept ktorý vytvorím a upečiem, patrí medzi moje obľúbené :-)

8. Tvoje najobľúbenejšie jedlo, ktoré ti chutí?
Milujem Crumble so zapečeným ovocím a kokosovou smotanou.

9. Tvoj najobľúbenejší drink?
Som abstinent, takže moje obľúbené drinky sú bylinné čaje.

10. Keby si sa mala charakterizovať iba tromi slovami, ktoré by to boli?
Sila, vytrvalosť, sebadisciplína, cieľavedomosť

11. Máš nejaký výrok alebo motto, podľa čoho sa riadiš?
Udržiavať svoje telo, vnútro a myseľ v rovnováhe Jing a Jang

12. Máš v obľube nejakého človeka, ktorý je aj tvojim vzorom?
Mojím vzorom sú úžasný dvaja ľudia, ktorý pomáhajú chorým k uzdraveniu.

13. Elektrické auto, alebo benzín či nafťák?
Nie je pre mňa podstatné na akom aute sa veziem, hlavne aby bolo bezpečné.

14. iOS alebo Android?
Vzhliadam k iným hodnotám v mojom živote, materiálne veci sú na poslednom mieste.

15. Ktorú sociálnu sieť máš najradšej a prečo?
Instagram mám najradšej. Spoznala som tam veľa úžasných ľudí a kamarátov, ktorý ma posúvajú vpred v splnení môjho sna.

16. Nakupuješ online, objednávaš jedlo online, alebo poctivo chodíš do obchodov a reštaurácií?
Ešte pred nejakou dobou, som milovala nakupovanie v obchodných centrách. No posledné roky, som si zamilovala nákupy online, v teple pohodlí domova bez stresov. Uprednostňujem iba domáce navarené zdravé jedlo.

17. Bez rozmýšľania, ktorý web navštevuješ najčastejšie?
Najčastejšie navštevujem webové stránky zdravých potravín.

18. Keby si si mala vybrať z týchto metropol, v ktorej by si chcela žiť? A prečo? Rodné mesto, Praha, Viedeň, Zürüch, New York, Melbourne, Singapore - alebo nejaká iná?
Singapore, kvôli žívotnému štýlu a inej mentalite ľudí.

19. Keby si mala 100.000 € na čo by si ich použila?
Peniaze by som použila na cestovanie a zážitky s tým spojené.

20. A na záver, čo by si odkázala našim čitateľom?
Každý deň aby prežili v šťastí, v zdraví, radosti a večer zaspávali s čistou mysľou.


Túto inšpiratívnu spoveď máme za sebou. Myslím, že niektorým z nás nám Silvia bude príkladom. Ja už teraz môžem prezradiť, že Silvia sa podujala ešte na jednu životnú výzvu a to je napísanie knihy receptov na ktoré vydanie ešte čaká. Čo viem, tak Silvia má knihu skoro na 100% hotovú. Držím palce k jej vydaniu :-)

Ak chceš podporiť Silviu a zdieľať tak jej hodnoty, sleduj ju na Instagrame @kollarovasilvia

Pozri si aj jej posledný uverejnený recept Gaštanové srdce s malinami (bez lepku, bez laktózy) na Gastromenu.sk


Aktualizované: 14.11.2019
Autor: Branislav Brežák
Zdroj: Foto: Silvia Kollárová


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
25.03.2024
26,2 M


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
DONÁŠKA: 0950 332 332 Prajeme Vám dobrú chuť...
01.03.2024
17,3 M