logo-www.gastromenu.sk
NÁJSŤ PODNIK NA GASTROMENU.SK:

www.gastromenu.sk - reštaurácie, denné menu, podniky..., ubytovanie, relax, zábava...

 
  

DENNÉ - OBEDOVÉ MENU

DONÁŠKOVÁ SLUŽBA

REKLAMA
RECEPTY
Kvasené uhorky
Na dno nádoby, napríklad 3 litrového pohára na zaváranie, vložíme viničový list a kôpor, ako dôležitú ingredienciu na chuť a kôpor môžeme potom povkladať aj medzi uhorky. Kôpru zopár kúskov. Do pohára na tesno naskladáme dôkladne umyté uhorky, ktoré pred tým spracujeme tak, že im odrežeme konce a po dĺžke ich prerežeme na štvrtiny, aj pre to aby sa z nich počas kvasenia ľahko uvoľnil kvasný plyn a aby sa dobre ochutili prísadami. Ale nie tak, aby sme ich rozrezali úplne, takže konce ich budú držať pohromade. To ak chceme následne servírovať celé uhorky, alebo máme väčšiu nádobu na kvasenie. Ak chcem do pohára vtesnať viac uhoriek prerežeme ich po dĺžke na polovicu celkom a tak natlačíme do pohára. Výsledok je rovnaký, len výsledné uhorky sú už akoby rozporciované. Vždy si však necháme medzi uhorkami miesto na prísady, ktoré povsúvame medzi ne. Ako prísady použijeme podľa chuti cibuľu, cesnak, pár rezov chrenu, pár kusov celého nového a celého čierneho korenia, prípadne feferónku ... Ak chceme aby boli uhorky vykvasené približne za 7 dní tak Takto pripravený základ zalejeme slaným nálevom 50 gramov soli na liter zahriateho na od 55*C do maximálne 60*C. Uhorky v nádobe na kvasenie musia byť stále ponorené pod nálevom a plyn vznikajúci pri kvasení sa musí voľne uvoľňovať. Takže uhorky zatlačíme pod hladinu nálevu dajakou podložkou, krúžkom plastového kolieska, alebo vloženou fľašou naplnenou vodou. To je už na kreativite. Ale vždy músí byť umožnené unikaniu kvasného plynu (CO2). S takýmto postupom sú uhorky krásne vykvasené za asi 7 dní pri izbovej teplote. Nádobu NEskladujeme na priamom slnku, alebo pri veľkej okolitej teplote. Ak si ich chceme odložiť po vykvasení na pár dní na neskôr, preložíme ich do čistej nádoby a nálevom do chladničky. Samozrejme dajú sa následne vykvasené aj zakonzervovať chemicky, ale to asi nechceme :-)...
REKLAMA
Super tepovanie 0948 888 543
Salón Lusinda - Kaderníctvo, masáže, pedikúra

Vajanského 22; 917 01 Trnava;   » mapa
» charakteristika  | » fotogaléria

  • Charakteristika
    Radi vás privítame v našom podniku Restaurant and Caffe San Lorenzo s novým majiteľom a novým personálom , ktorý vás rád obslúži.
  •  
     
    O podniku :
    Reštaurácia
    Lokalita: centrum TT
    Telefón: 0917716701
    Rezervácie: 0335586014
    Donáška: 0335586014
    Z.vedúci: Patrik Hodulík
    E-mail: » patrikmartinhodulík@gmail.com
    Otváracie hodiny:
    Pondelok
    Utorok
    Streda
    Štvrtok
    Piatok
    Sobota
    Nedeľa
    06:45 - 15:00
    06:45 - 15:00
    06:45 - 15:00
    06:45 - 15:00
    06:45 - 15:00
    ZATVORENÉ
    ZATVORENÉ
    Ponuka :
    - Donášková služba
    - Jedlá
    - Nápoje
     
    Možnosti :

    Parkovanie automobilom
    Kapacita: 30
    Pri podniku
    Parkovanie autobusom
    Kapacita: neuvedená
    Pri podniku
     
    Sedenie vonku (terasa) Kapacita: 90
     
    Priestory pre uzavretú spoločnosť Kapacita: 100
     
     
     
    www.lionel.sk
    Partneri - www.gastromenu.sk
    Sport Academy Vratna Slovakia.jpg  Vinotéky & vinárne  Trnava - Live  WGM, s.r.o.  Instagram - Branislav Brežák 
     
     
     » Vstup pre klientov | » Vstup pre E-shop predajcov   Webmaster: » WGM, s.r.o. - all rights reserved