logo-www.gastromenu.sk

www.gastromenu.sk - reštaurácie, denné menu, kaviarne, bary, ubytovanie, relax, zábava...

Kontakty Klient prihlásenie

  

DENNÉ - OBEDOVÉ MENU

DONÁŠKOVÁ SLUŽBA

INÉ

REKLAMA

RECEPTY

Kvasené uhorky
Na dno nádoby, napríklad 3 litrového pohára na zaváranie, vložíme viničový list a kôpor, ako dôležitú ingredienciu na chuť a kôpor môžeme potom povkladať aj medzi uhorky. Kôpru zopár kúskov. Do pohára na tesno naskladáme dôkladne umyté uhorky, ktoré pred tým spracujeme tak, že im odrežeme konce a po dĺžke ich prerežeme na štvrtiny, aj pre to aby sa z nich počas kvasenia ľahko uvoľnil kvasný plyn a aby sa dobre ochutili prísadami. Ale nie tak, aby sme ich rozrezali úplne, takže konce ich budú držať pohromade. To ak chceme následne servírovať celé uhorky, alebo máme väčšiu nádobu na kvasenie. Ak chcem do pohára vtesnať viac uhoriek prerežeme ich po dĺžke na polovicu celkom a tak natlačíme do pohára. Výsledok je rovnaký, len výsledné uhorky sú už akoby rozporciované. Vždy si však necháme medzi uhorkami miesto na prísady, ktoré povsúvame medzi ne. Ako prísady použijeme podľa chuti cibuľu, cesnak, pár rezov chrenu, pár kusov celého nového a celého čierneho korenia, prípadne feferónku ... Ak chceme aby boli uhorky vykvasené približne za 7 dní tak Takto pripravený základ zalejeme slaným nálevom 50 gramov soli na liter zahriateho na od 55*C do maximálne 60*C. Uhorky v nádobe na kvasenie musia byť stále ponorené pod nálevom a plyn vznikajúci pri kvasení sa musí voľne uvoľňovať. Takže uhorky zatlačíme pod hladinu nálevu dajakou podložkou, krúžkom plastového kolieska, alebo vloženou fľašou naplnenou vodou. To je už na kreativite. Ale vždy músí byť umožnené unikaniu kvasného plynu (CO2). S takýmto postupom sú uhorky krásne vykvasené za asi 7 dní pri izbovej teplote. Nádobu NEskladujeme na priamom slnku, alebo pri veľkej okolitej teplote. Ak si ich chceme odložiť po vykvasení na pár dní na neskôr, preložíme ich do čistej nádoby a nálevom do chladničky. Samozrejme dajú sa následne vykvasené aj zakonzervovať chemicky, ale to asi nechceme :-)...
REKLAMA

Štúrova 3; 919 04 Smolenice;   » mapa
Naša ponuka
Reštaurácia zabezpečuje aj rozvoz obedov pre okolité firmy. Podnik dokáže zabezpečiť aj stravovanie vo Vašich príbytkoch s komplet servisom. Všetko je na objednávku. V podniku môžete využiť aj malú herňu s výhernými automatmi. V letných mesiacoch sa otváracie hodiny upravujú vedúcim prevádzkovej jednotky. Ďalej Reštaurácia K&H oznamuje svojim hosťom, že v sobotu v čase od 18:00 - 21:00 hod. robí pizzu, na ktorej si pochutí každý náš hosť. Dobrú chuť!
 
 
O podniku :
Reštaurácia
Lokalita: Smolenice
Telefón: 033/55 86 244, 0905 205 391
Rezervácie: 033/55 86 244
Z.vedúci: Ivan Kopúnek
E-mail: » ivan@restauraciakh.sk
Otváracie hodiny:
Pondelok:
Utorok:
Streda:
Štvrtok:
Piatok:
Sobota:
Nedeľa:
09:00 - 21:00
09:00 - 21:00
09:00 - 21:00
09:00 - 21:00
09:00 - 22:00
09:00 - 22:00
09:00 - 21:00
Možnosti:

Parkovanie automobilom
Kapacita: 30
Pri podniku
Parkovanie autobusom
Kapacita: 5
Pri podniku
 
Sedenie vonku (terasa) Kapacita: 120
Záhradná terasa je vo dvore podniku s možnosťou parkovania priamo vo vnútri. Priestor dotvára živá zeleň. V prípade poriadania väčších akcií sa dá upraviť kapacita pre 400 osôb.
 
Priestory pre uzavretú spoločnosť Kapacita: 50
V podniku sú tri priestory, ktoré sa dajú použiť a to: jedáleň pre 50 osôb, bufetová časť pre 20 osôb a miestnosť s výčapom pre 30 osôb. Podmienky treba dohodnúť na tel. č.: 033/55 86 244, 0905 205 391.
 

Tvoj portál do sveta gastronómie, relaxu, ubytovania, zábavy...



 

O nás

Kontakty

Vstup pre klientov

 

 

 

Zostaň v spojení



Naši partneri
ranislav Brežák - Instagram  Vinotéky & vinárne  Trnava - Live  Lionel penzión

Webmaster: » WGM, s.r.o. - all rights reserved