TOP ponuka

Trnava
2

Denné menu

Obedové menu

Trnava
8

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Foccacia chlieb (bez lepku a vajec)

Silvia Kollárová
Január a s ním aj Nový rok 2020. Magické číslo a magický rok, aspoň Ja to tak vnímam. Dávate si aj nejaké predsavzatia do Nového roka? Priznám sa, Ja si osobne žiadne predsavzatia nikdy nedávam, ale zato mám svoje sny a ciele, ktoré by som si chcela čo najskôr splniť. Určite každý z vás pozná veľmi známy chlieb Foccacia. Dá sa upiecť na rôzne spôsoby a chute. Ja vám prinášam recept v zdravšej verzii bez lepku a kvasenia. Chlebík vás toľko v brušku nezaťaží a nenafúkne. Moja rodina v deň oslavy posledného dňa roku Silvestra, bola z chlebíka veľmi nadšená. Vôňa chlebíka a byliniek sa šírila celou kuchyňou. Budem rada, ak opäť vyskúšate môj nový recept a potešíte trebárs aj nečakanú návštevu chlebíkom Foccacia. Prajem vám, aby rok 2020 bol pre vás úspešný, radostný, zdravý a plný úsmevu na tvári a nech vám to dobre pečie :-)

◾ Pozri Instagram Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej za recept - Gastromenu.sk. PS: Pripájame sa k Silvii, všetko dobré do nového roku priatelia :-)

Suroviny

•  Cesto: •  250 - 300 g. rozotierateľného, nízkotučného tvarohu • 50 ml. olivového oleja • 250 g. quinoa múky • 200 g. ovsenej múky bez lepku • 1 lyžička jedlej sódy •  mix sušených byliniek (tymián, petržlenová vňať, bazalka, saturejka, oregano, majorán, cesnak) •  čerstvá bazalka •  zelené, čierne olivy •  sušené paradajky v olivovom oleji •  čerstvý rozmarín • 2 ks. cesnaku •  soľ •  parmezán •  Nekvások • 3 lyžičky lahôdkového droždia • 200 ml. kokosového mlieka (vlastný výber) • 1 lyžička kokosového cukru •  ovsená múka bez lepku
Recept Foccacia chlieb (bez lepku a vajec) na Gastromenu.sk

Postup

Najprv si pripravíme nekvások. Je to neaktívny kvások, kde vám cesto nekvasí ako pri bežnom kvásku. Ja rada experimentujem a myslím si, že cesto bolo vláčnejšie. Rozhodne sa nebudete cítiť v brušku ťažko. Lahôdkové droždie zalejeme teplým mliekom, pridáme cukor a poprášime vrch trochou múky. Necháme 15 minút odstáť. Do misky si pridáme suché suroviny a 50 g Quinoa múky si odložte nabok. Bylinky si môžete zvoliť aj podľa seba. Postupne pridáme tvaroh, olej, nekvások. Nakoniec do cesta som nasekala na drobno hrsť čerstvej bazalky. Soľ si pridajte podľa seba. Pridáme trochu nakrájaných zelených olív a vypracujeme rukami cesto. Ja si vždy cesto ešte prehodím na dosku a pridávam postupne 50 g Quinoa múky, vymiesime riadne trpezlivo rukami. Cesto prikryjeme utierkou a necháme aspoň 45 minút odpočívať. Rozdelíme si ho na dve časti a každú časť vyvaľkáme do oválneho tvaru. Samozrejme cesto na chlieb by malo byť hrubšie. Preložíme oba chleby na plech vystlaný papierom na pečenie, nastrúhame trochu parmezánu, pridáme na vrch zelené, čierne olivy, rozmarín a sušené paradajky nakrájané na drobno. Nakoniec som si nastrúhala do misky dva cesnaky a pridala viac olivového oleja. Potriete oba dva chlebíky a dáte piecť na 200 °C, 25 - 30 minút, pokiaľ nie sú upečené do zlatista. Chlebíky som piekla na Silvestra a moja rodina bola veľmi nadšená, všade to krásne rozvoniavalo. Chlebík je ideálny k občerstveniu, trebárs aj pre návštevu.

S láskou k pečeniu Silvia Kkollárová

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
DONÁŠKA: 0950 332 332 Prajeme Vám dobrú chuť...
28.03.2024
17,3 M


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
28.03.2024
26,3 M