TOP ponuka

Trnava
2

Denné menu

Obedové menu

Trnava
8

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Pizza chlieb (bez lepku)

Silvia Kollárová
Myslím si, že každý z nás má rád pizzu :-) Alebo sa mýlim? :-) Každopádne tento úžasný a voňavý chlebík vás očarí. Chuťovo je skutočne ako voňavá pizza, ktorá sa práve dopeká v starej peci a okraje sú úžasne chrumkavé. Ach tie moje predstavy :-) Spomínam si na moju mladosť, keď som pracovala v talianskej reštaurácii v Mníchove a tam sa pizza piekla deň čo deň. Veľakrát sme si zasadli všetci zamestnanci s majiteľom za jeden stôl a hostili sme sa všetkými pochúťkami od výmyslu sveta. Myslím si, že každý z nás máme nejakú tú krásnu spomienku cez gastronomický zážitok :-) Takisto budem veľmi rada, keď opäť vyskúšate môj skvelý recept na pizza chlieb a prežijete chuť gastronómie.

◾ Pozri Instagram Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej za recept - Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: • 6 ks. väčšie cherry paradajky • 1 ks. väčšia červená paprika • 3 ks. vajíčka • 3 lyžice ryžového oleja / alebo kokosového oleja • 100 g. ryžovej celozrnnej múky bez lepku • 100 g. ovsenej múky bez lepku • 1 lyžička jedlej sódy •  čerstvá bazalka, soľ, petržlenová vňať •  balkánsky syr a dve hrste strúhaného syru mozzarella •  mladá cibuľka, olivy, menšia červená paprika
Recept Pizza chlieb (bez lepku) na Gastromenu.sk

Postup

Cherry paradajky a červenú papriku si sparíme do mäkka a zmixujeme na kašu. Pridáme postupne vajíčka, múky, olej a jedlú sódu alebo prášok do pečiva. Nakoniec do cesta primiešame dve hrste strúhaného syru mozzarella, nasekanú čerstvú bazalku, petržlenovú vňať a soľ podľa potreby. Nakrájame trochu balkánskeho syru na menšie kocky, mladú cibuľku, menšiu červenú papriku, olivy a primiešame do cesta. Všetko primerane, nie priveľa. Samozrejme si môžete čerstvé alebo sušené bylinky zvoliť aj podľa svojej chuti. Cesto vlejeme do chlebovej formy vystlanej papierom na pečenie. Na vrch chlebíka si poukladajte pár olív a rozkrojených cherry paradajok. Môžete posypať aj sezamovými semienkami. Dáme piecť pri teplote 180 °C, 45 - 55 minút. Záleží od rúry. Chlebík má skutočne chuť, ako keby ste jedli pizzu s čerstvými bylinkami a syrom.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
25.03.2024
26,2 M


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
DONÁŠKA: 0950 332 332 Prajeme Vám dobrú chuť...
01.03.2024
17,3 M