TOP ponuka

Trnava
2

Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

Večerné menu

Trnava
1

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Vegan mrkvový koláč (bez lepku, bez laktózy, bez cukru)

Silvia Kollárová
Pri pomyslení na mrkvu, sa opäť vraciam do detských čias. Veľmi rada spomínam na krásne detské veselé časy, keď v našich očiach prekvitala radosť a smiech. Pamätám si vo svojich očiach, keď mi moja mamina vždy pripravila nastrúhanú mrkvu s jabĺčkom :-). Vždy mi k tomu pridala nejaký sladký chrumkavý keksík, tá chuť a radosť bola nekonečná. Verím, že všetci si radi spomíname na sladké radosti z detských čias. Ja som pre Vás pripravila skvelý recept na mrkvový koláčik s bielou penou na vrchu. Verte mi, tento koláč si s radosťou obľúbite. Chuť sladkých pomarančov, lieskových orieškov a úžasného voňavého korenia, vo vás zanechá ešte dlhý gastronomický zážitok. Tak neváhajte a upečte si so mnou voňavý mrkvový koláč bez cukru.

◾ Sleduj Silviiné recepty aj na jej Instagrame kollarovasilvia

Suroviny

•  Cesto: • 3 ks. pomarančov / 250 ml pomarančová šťava • 200 ml. kokosového mlieka • 200 ml. sušených ďatlí • 100 g. opražených mletých lieskových orechov (bez šupky) • 150 g. ovsenej múky bez lepku • 100 g. ryžovej múky • 1 lyžička jedlej sódy • 2 lyžičky korenia do múčnikov / badián, škorica, zázvor, nové korenie, muškátový oriešok, kardamón) • 1 lyžica psyllium • 2 hrnčeky nastrúhanej mrkvy (250 ml jeden hrnček) • 50 ml. teplej vody • 100 g. rozdrvených lieskových orechov • 3 lyžice sušených brusníc (náhrada hrozienka) • 2 ks. husté kokosové mlieko v plechovke
Recept Vegan mrkvový koláč (bez lepku, bez laktózy, bez cukru) na Gastromenu.sk

Postup

Lieskové orechy si vždy na nejaký čas namočím do vody a potom ich vysuším na panvici aby boli mierne opražené. Ďatle si môžete vopred na noc namočiť do vody alebo zaliať vriacou vodou a nechať chvíľu odstáť do zmäknutia. Potom ich zmixujete aj s trochou vody na kašu. Najprv si do misky vlejeme šťavu z pomarančov, pridáme mlieko, sušené ďatle zmixované na kašu a vymiešame. Postupne pridávame lieskové mleté orechy trochu opražené, múky, korenie, psyllium, nastrúhanú mrkvu a nakoniec primiešajte teplú vodu. Potom pridáme a opatrne s vareškou vmiešame rozdrvené lieskové orechy a brusnice, ktoré sme vopred na chvíľu namočili do vody aby napučali a zmäkli. Cesto vlejeme do 23 cm okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť na 180 °C, 45 minút. Nechať úplne vychladnúť. Kokosové mlieko v plechovke treba dať vopred na noc do chladničky. Potom vyberieme iba hustú časť z obidvoch plechoviek a zmixujeme do hustej kozistencie.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová
30.10.2020

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
DONÁŠKA: 0950 332 332 Prajeme Vám dobrú chuť...
28.03.2024
17,4 M


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
28.03.2024
26,4 M