TOP ponuka

Trnava
2

Denné menu

Obedové menu

Trnava
8

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Vyprážaná pohánková kroketa so zelerovým pyré

Peter Pikovský
Jednoduché jedlo, jednoduchá príprava. Toto zvládne snáď každý :-). Máme tu rýchly nápad od Petra Pikovského z Grand Hotelu Starý Smokovec****. Recept je jednoduchý, ale to neznamená že jedlo sa pripravuje úplne bez roboty. Pokiaľ chcete rozohriať chute pred riadnou nádielkou, "Pohánková kroketa" je ten správny štartér pred prichádzajúcou explóziou chutí nasledujúceho viacchodového menu.

Sleduj Instagram Peter Pikovského - šéfkuchár Grandhotel**** Starý Smokovec

Suroviny na 10 porcií

• 400 g. pohánky • 150 g. strúhanky • 100 g. hladkej múky • 5 ks. vajec •  cesnak •  soľ •  čierne korenie • 500 ml. oleja • 500 g. zeleru • 150 ml. smotany • 50 g. masla • 5 g. tymianu
Recept Vyprážaná pohánková kroketa so zelerovým pyré na Gastromenu.sk

Postup

Očistený zeler uvaríme v osolenej vode do mäkka, za tepla rozmixuje a prepasírujeme. Nakoniec zjemníme smotanou a maslom, podľa potreby dosolíme.

Pohánku uvaríme v osolenej vode, po uvarení s cedíme a necháme vyhladnúť. Vychladnutú pohánku rukou roztlačíme, dochutíme soľou, čiernym korením, cesnakom a čerstvým tymianom. Spojíme vajíčkom a tvarujem rolky o váhe cca 70 g. Obalíme v trojobale a vypražíme v oleji. Krokety podávame s teplým zelerovým pyré. Na ozdobu môžeme použiť plátky zeleru alebo stonkový zeler.

K dobrému a chutnému štartu Peter Pikovský
28.09.2020

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
25.03.2024
26,2 M


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
DONÁŠKA: 0950 332 332 Prajeme Vám dobrú chuť...
01.03.2024
17,3 M