čo ti chýba na Gatromenu ?



Mai Tai

Najprv zmiešame v šejkri obidva rumy, pridáme pomarančový likér (triple sec), mandľový sirup, limetkovú šťavu a ananásový džús. Dobre prešejkujeme, a to myslím dobre. Na koniec...

Treeclub bar & restaurant

Veľká noc v Treeclube

Veľkonočné sviatky v Treeclube od 18. apríla do 22. apríla budú na vás čakať chutné veľkonočné špeciality...
» čekuj
Aktualizované: 18.04.2019
Treeclub-bar--and--restaurant

Kaviareň na golfe

BurgerFest na Golfe

Príďte si vychutnať skvelé burgre od La Reunion príjemnom prostredí trnavského golfového ihriska. Čapovať...
» čekuj
Aktualizované: 17.04.2019
Kaviaren-na-golfe

Heroes laser aréna

Zajazdi si PS4 VR Race!

Nudíš sa doma? Vieme, že máš doma PS-ko, ale predsa! Volaj kamarátov a zahraj si spolu s nimi u nás v centre...
» čekuj
Aktualizované: 16.04.2019
Heroes-laser-arena

Pastis cafe & bar

Rozmýšľaš kam sa ísť naraňajkovať?

Raňajky v Pastis cafe & bar ťa katapultujú do tvojho víťazného dňa. Podávame v čase od 07:30 do 12:00 h....
» čekuj
Aktualizované: 16.04.2019
Pastis-cafe--and--bar

Chill Point Laser aréna

Zaži dobrodružstvo a vyhraj stavebnicu LEGO

ChillPoint laser aréna na Suchovskej je dejiskom najväčšej súkromnej výstavy WORLD OF BRICKS. (výstava do 12....
» čekuj
Aktualizované: 16.04.2019
Chill-Point-Laser-arena

La Cantine

Uži si svoju párty a objednaj si služby La Cantine

Pokiaľ ide o párty, tak vieš aká je pracná jej organizácia a hlavne jej celkový priebeh. Je tu jedno...
» čekuj
Aktualizované: 14.04.2019
La-Cantine

Spirit

Drink na ktorý nezabudneš :-)

Dnes nám počasie nepraje. Tak čo také osvieženie? V Spirit bare si ho dopraješ. A čo ešte? Určite na neho...
» čekuj
Aktualizované: 13.04.2019
Spirit

» pozri všetky akcie


Carbonara, či Bolognese?

Tak túto otázku som si v živote položil veľa krát. Tým, že som v talianskych reštauráciách profesionálne varil ale aj tým, že som talianskej kuchyne veľký fanúšik a samozrejme aj jej milovník.

Obidve omáčky som varil na mnoho spôsobov. Ja do omáčky carbonara pridávam aj šunku. Ale myslím, že originál je len so slaninou. Ale čo je originál? Originál je ten, ktorý nám chutí najviac! Aspoň u mňa je to tak. Možno je to kvôli tomu, že som ako kuchár dlhé roky pôsobil a veľa spôsobov varenia sa naučil. Ale vrátim sa k pôvodnej myšlienke. Každý recept si musíte osvojiť a svojich stolovníkov si tým získať. Kde každý recept je vlastne tým originálom, ktorý im chutí.

Nemám pravdu?

Teraz prejdem na bolognese (blog pokračuje ďalej, čítaj dolu).
Správna bolognese sa musí variť minimálne 3 hodiny. Pozor! Keď použiješ nejaký zrýchlený recept, tak asi netreba. Ale keď varíš omáčku z čerstvej zeleniny, tak tie 3 hodiny sú na mieste. Správny pomer koreňovej zeleniny, sedana, cibuľe, cesnaku a paradajok + ingrediencie, urobia z tohoto receptu ten kráľovský. Či taliansky? :-) Áno, aj tak jednoduchá omáčka, ktorou sa môže bolognese zdať, je umením ktoré vyhľadávajú davy ľudí.

Takže aký je môj verdikt? U mňa 50 na 50. A ako si na tom ty, napíš mi na FB do komentu.


Autor: Branislav Brežák Zdroj: Foto Branislav Brežák

« všetky blogy