čo ti chýba na Gatromenu ? pridaj svoj podnik na Gatromenu


Vegan figový koláč

Cícer si vždy vopred uvarím, nepoužívam žiadne polotovary ani konzervy. Banány si roztlačíme vidličkou úplne na kašu a pridáme uvarený, rozmixovaný cícer s (100 ml.) kokosovým...


Dobre urobený hotdog je výsadou kvalitného streetfood-u

Ja teraz trochu zaspomínam. Za čias "socíku" sme poznali len obyčajný párok v rohlíku.

A dokonca podával sa iba s horčicou.

Po prevrate k nám prišli prvé prúdy zmien, a už párok v rohlíku bol aj s kečupom. Nasledovala zmena názvu na hotdog, prišiel americký hotdog.

Anglické, alebo keď chceš aj americké názvy vystriedali tie slovenské.

Čo tým chcem povedať?

Ako sa volá párok v rohlíku nie je až tak dôležité, ale ako chutí!

(blog pokračuje ďalej)
Gumové rohlíky vystriedali chrumkavé, a z horčice a kečupu sú rôzne omáčky, ktoré zaujmú svojim výzorom a hlavne chuťou.

Zrazu máme v hot dogu aj šalát, niekde syr, a samozrejme rôznu zeleninu.

Čo je na tom najlepšie, môžeš si vybrať už aj vegetariánske, vegánske, bezlepkové, kde je aj braný dôraz na rôzne alergie a tak. Doba sa za dvadsaťpäť rokov zmenila, čo ja to vnímam.

(blog pokračuje ďalej)



Pozri aj prezentáciu bistra Saigon kde som ochutnal a odfotil tento hot dog.
Nechcem tým povedať, že za "socíku" boli nekvalitné jedlá alebo potraviny.

Ba koľko krát práve naopak!

Ty čo, ako to vnímaš ty?

Komentovať tento blog môžeš v mojom profile branislav.brezak na Instagrame.



A pozri aj fotogalériu Food Fest 2018 Trnava kde vzniklo niekoľko ďalších fotografií z tohoto vydareného festivalu.
Autor: Branislav Brežák Zdroj: Foto Branislav Brežák

« všetky blogy