čo ti chýba na Gatromenu ?



Pečené írske hovädzie rebierko so zemiakovým fondantom, tekvicové pyré s pečenou cibuľkou a lahodnou parmezánovou penou

◾ Príprava hovädzieho rebra: Do pekáča vložíme rebro, mrkvu, zelerové stonky, cibuľu a bobkový list. Zalejeme zeleninovým vývarom a prikryté dusíme v rúre pri 160 °C približne 3,5...

Kimli Pasta

Objednaj si cestoviny Manzo od Kimli Pasta

Ochutnaj moje cestoviny Manzo. Ingrediencie: cibuľa, hovädzia sviečková, šampiňóny, paradajková omáčka....
» čekuj
Aktualizované: 20.05.2019
Kimli-Pasta

Pizza Roman

Brigáda v reštaurácii

...
» čekuj
Aktualizované: 20.05.2019
Reštaurácia: Pizza Roman Reštaurácia: Pizza Roman Reštaurácia: Pizza Roman

Treeclub bar & restaurant

Májová GRILOVAČKA s BOOGIE JOE

Májová GRILOVAČKA na letnej terase v piatok, 24. mája 2019 od 19:00. Príďte si vychutnať pôžitok z chutného...
» čekuj
Aktualizované: 20.05.2019
Treeclub-bar--and--restaurant

Treeclub bar & restaurant

Pridaj sa k nám!!!

Čašník/čašníčka Roznášač a objednávač? Nie! Hľadáme toho, kto spríjemní deň našim hosťom, má...
» čekuj
Aktualizované: 20.05.2019
Treeclub-bar--and--restaurant

Reštaurácia Nikol

Reštaurácia Nikol už 22 rokov k tvojim službám :-)

Naša reštaurácia Vám prináša chutné obedy za výhodné ceny už takmer 22 rokov. Mnohí u nás oslávili...
» čekuj
Aktualizované: 20.05.2019
Restauracia-Nikol

Pastis cafe & bar

Rozmýšľaš kam sa ísť naraňajkovať?

Raňajky v Pastis cafe & bar ťa katapultujú do tvojho víťazného dňa. Podávame v čase od 07:30 do 12:00 h....
» čekuj
Aktualizované: 20.05.2019
Pastis-cafe--and--bar

Bufet u Jozefa

Zorganizuj si u nás svoju rodinnú oslavu

U nás si môžeš zorganizovať svoju rodinnú oslavu. Našimi jedlami sme uspokojili už veľa našich hostí....
» čekuj
Aktualizované: 20.05.2019
Bufet-u-Jozefa

» pozri všetky akcie


Raňajky tvoj zdravý rozbeh do úspešného dňa

Tak aké raňajky si dávaš ty?

U mňa je to rôzne. Ako vidíš aj na obrázku, veľmi často sú to vajcia. Ale zase nie tak často ako miska cereálií s čerstvým ovocím a orechmi.

V minulosti som bol taký párkojed. Kde všade som bol, a to myslím, že som toho pochodil mnoho, nevynechával som tieto raňajky. Neviem čím to bolo, proste mi to tak chutilo.

Teraz nehovorím, že mi párky už nechutia. Ale už mi nechutia ako predtým. Moja strava sa zmenila. Zmenila sa tak, že vedome o tom rozhodujem, čo do svojho tela dám. Neriadim sa len nejakými zvykmi, dokonca zlozvykmi. Dávam si niečo o čom som presvedčený, že mojej bytosti aj pomôže.


(blog pokračuje ďalej, čítaj dolu)
Na druhú stranu, nie som zase ale z toho úplne chorý. Len proste začal som svoj príjem potravín regulovať.

Zo skúseností, ktoré mám, vhodný prísun potravín odzrkadlí tvoj celodenný výkon. Samozrejme sa to prejavuje dlhodobo. Takže nie len jeden deň si dať zdravé raňajky, ale nadstaviť si tú správnu mieru, ktorá najlepšie vyhovuje tvojmu telu.

U mňa je to tiež veľký podiel zeleniny. Dokonca jedného času, asi obdobie siedmych mesiacov som v doobedňajších časoch nejedol nič iné ako čerstvú zeleninu. Ako som sa cítil? Fantasticky :-)!
.

Ono občas si dať aj niečo sladké nieje až taký prehrešok. Osobne si myslím, že tu pri tom akože v úvodzovkách porušení životosprávy, zasa pomôžeme našej mysli. Mysli myslím ako aj pôžitku a atmosfére, na akom mieste raňajky ješ.

Keď som pracoval v Tirolsku býval som u rodičov svojho zamestnávateľa. Poviem ti, že raňajky, na ktoré ma občas pozvali (a to neboli len raňajky), na tie nezabudnem do konca života. Len si predstav, krásne prestretý stôl, čerstvé chrumkavé pečivo, domáce ovocné marmelády, biela káva a výhľad na Alpy, robili tú pravú atmosféru na ktorú sa nezabúda. A to ešte v duchu tradícií rakúskeho severného Tirolska.

Niečo o zdravej výžive a hlavne dodržiavaní nejakej vnútornej disciplíny si prečítaj v mojom predchádzajúcom blogu Vyhraj kuchárksku knihu aj s podpisom od Ivana Rusinu

Na chutné raňajky sa môžeš zastaviť aj v PalEte.


A pozri aj môj profil branislav.brezak na Instagrame.

Autor: Branislav Brežák Zdroj: Foto Branislav Brežák

« všetky blogy