čo ti chýba na Gatromenu ?



Čerešňový koláč s nádychom mäty bez lepku a laktózy

Najskôr si natrhajte veľa čerstvej mäty. Čím viac druhov mäty, tým lepšie. Ja som nazbierala aspoň tri veľké hrste. Mätu umyjeme, obtrháme listy a zmixujeme spolu s vajíčkami...

Rychlovka Burgers

Trhák! Niekto chodí na trhák do kina, niekto do Rychlovky :-)

V hlavných úlohách sa vám predstaví: Prvotriedna žemľa, domáci slaninový džem, trhané hovädzie mäso,...
» čekuj
Aktualizované: 20.06.2019
Rychlovka-Burgers

Rotunda Spiegelsaal

Príď ochutnať naše Rotunda šmakocinky :-)

Dnes sa môžeš znovu tešiť na naše grilované špeciality - šmakocinky. V lete grilujeme každú stredu až do...
» čekuj
Aktualizované: 19.06.2019
Rotunda-Spiegelsaal

Treeclub bar & restaurant

Júnová GRILOVAČKA

Folklórny BAŠAVEL ľudovej kapely s GRILOVAČKOU. 28. júna od 19:00. Grilujeme priamo pred vami tie najlepšie...
» čekuj
Aktualizované: 19.06.2019
Treeclub-bar--and--restaurant

Reštaurácia Važinka

Jedlá, ktoré chceš určite ochutnať :-)

Dlhoročnými skúsenosťami našich majstrov kuchárov je vytvorené menu, ktoré si zaslúži pozornosť. ◾ Sme...
» čekuj
Aktualizované: 19.06.2019
Restauracia-Vazinka

Reštaurácia Važinka

Hľadáme nového kolegu do našej reštaurácie Važinka

Hľadáme nového kolegu do našej reštaurácie na pozíciu kuchár / kuchárka. nformácie na tel. čísle...
» čekuj
Aktualizované: 19.06.2019
Reštaurácia: Reštaurácia Važinka Reštaurácia: Reštaurácia Važinka Reštaurácia: Reštaurácia Važinka

Elephant Diner

Chutné a rýchle. Proste Elephant Diner :-)

Už si u nás bol? ◾ U nás si pochutnáš na takýchto skvelých jedlách pripravených z čerstvých surovín...
» čekuj
Aktualizované: 19.06.2019
Elephant-Diner

Pizza Roman

MiniFarma, ktorú si nesmieš nechať újsť

V dnešnej dobe vie variť už hocikto. Či tak alebo onak, to nie je téma tohoto príspevku :-) Čo dnes...
» čekuj
Aktualizované: 18.06.2019
Pizza-Roman

» pozri všetky akcie


Stav na trhu práce v gastronómii je katastrofický!

Ja neviem či som použil dostatočné slovo na stav trhu práce, v ktorom sa momentálne nachádzajú slovenské gastro prevádzky.

Je pravda, že tento jav sledujem najmä v Trnave a jej okolí. Myslím ale, že tento stav je problém momentálne väčšiny gastro prevádzok na Slovensku. Tak nekvalifikovaní zamestnanci a hlavne neprofesionálni, tak to zažívam skoro každý deň.

Moja práca spočíva v návštevách týchto prevádzok, preto moje pozorovanie je subjektívne a vychádzam hlavne z môjho osobného názoru. Denne sa stretávam s ľuďmi a vzhľadom na to, že som pracoval a žil dlho rokov v zahraničí, musím vyjadriť svoj názor.

(blog pokračuje ďalej, čítaj dolu)
Mladý človek po ukončení strednej školy sa chce zamestnať. Tak to je len pekná fráza. Bohužiaľ to funguje ale úplne naopak.

Mladý človek po ukončení strednej školy sa nechce zamestnať!

Mladý človek chce byť hneď šéf a ešte šéf, ktorý len minimálnou námahou prispieva k rozvoju prevádzky v ktorej pracuje. Doslova takýto človek sa cíti ako neohroziteľný vládca, ktorému sa nič nemôže stať. Arogancia strieda agresivitu, kde o profesionalite niet už ani vôbec reči. Kde zamestnanec je väčší pán ako zamestnávateľ. Áno, tak toto je fenomén dnešnej doby. Ale kde? Možno len na Slovensku!

Priebeh vývoja dospievajúceho jedinca je tým pádom absolútne neštandardný a začína to už v škole.

(blog pokračuje ďalej, čítaj dolu)
Disciplína rázne zaostáva a dokonca tí čo vystrkujú neustále rožky sú inými obdivovaní. Tu začína tento fenomén a neskôr fenomén vládcu s inteligenciou nula. Najlepšie je na tom, že človek aspoň o niečo inteligentnejší by mal toto v úvodzovkách hovädo svojim správaním diskvalifikovať. Opak je ale pravda. Tu sa práve aj z toho potencionálne sa vyvyjajúceho jedinca na niečo dobré, ba možno až krásne stáva to, čo ma zarmucuje.

Aké je východisko?

Stav, ktorý je dnes na Slovensku riešili západné krajiny v minulosti. To znamená, že do našej krajiny musia prísť ľudia z iných krajín. Ľudia, ktorí si budú vážiť svoju prácu a hostí, ktorí ich navštevujú. Kde sa budeš ozajstne cítiť ako hosť. Kde ti z úctou a úprimne poďakujú za návštevu a tešia sa na ďalšiu. Kde hosť má pocit, že ho tam chcú a nie naopak.

Alebo by sa stal zázrak? Možno už jarnou výchovou, či doma alebo v školách, by sme tento stav vedeli zvrátiť. Opäť si musíme vstúpiť do svedomia a začať konať!

(pokračovanie na budúce)

Pozri aj môj profil branislav.brezak na Instagrame


Autor: Branislav Brežák Zdroj: Ilustračné foto Branislav Brežák

« všetky blogy


Trnava RumFest 2019 - prvý rumový festival na Slovensku
Gastromenu.sk ti prináša niekoľko fotografií z tohoto, pre nás veľmi zaujímavého a veľmi podareného 1. ročníka festivalu, venovanému kvalitným rumom. Vydarený event určite nenechá ešte niekoľko týždňov nikoho chladným a už s určitosťou môžeme tvrdiť, že sa ďalšieho ročníku ako mediálny partner tohoto podujatia, u...
» čekuj
Aktualizované 17.06.2019