logo-www.gastromenu.sk

Tvoj portál do sveta gastronómie, relaxu, ubytovania a zábavy

Prihlásenie - klient



Reštaurácia Sessler

We love burgers v Reštaurácii Sessler

Komu chýbali naše We ❤️ burgers? Sme späť a máme pre teba NOVINKY Inšpirovaní priamo z USA ti ponúk...
» čekuj
Aktualizované: 17.01.2019
Restauracia-Sessler

Tenis café

Prijmeme pizzéra do nášho podniku

Prijmeme pizzéra, na TPP, výborný kolektív, robí sa dlhý a krátky týždeň od 9:00 do 22:00, plat 1.100,- € v ...
» čekuj
Aktualizované: 16.01.2019
Reštaurácia: Tenis café Reštaurácia: Tenis café Reštaurácia: Tenis café

Pub-Pizza-Restaurant Havran

Príjmeme brigádnika / brigádničku

Do našej reštaurácie Havran Pub príjmeme brigádnika / brigádničku na obsluhu. Bližšie informácie priamo u obsl...
» čekuj
Aktualizované: 16.01.2019
Pub-Pizza-Restaurant-Havran

Treeclub bar & restaurant

VALENTÍNSKA párty 16.2.2019

S priateľmi či s partnerom, neseďte doma a príďte sa zabaviť na VALENTÍNSKU párty!!! Naštartuje vás welcome d...
» čekuj
Aktualizované: 14.01.2019
Treeclub-bar--and--restaurant

Hotel Koliba

XVII. ročník Valentínskeho plesu

ktorý sa uskutoční v Hoteli Koliba 15.02.2019. Začiatok plesu je o 20:00 h. Počas plesu Vám budú hrať hudobné ...
» čekuj
Aktualizované: 14.01.2019
Hotel-Koliba



Blog Gastromenu.sk

Vianočná bábovka, ktorá nesmie chýbať na štedrovečernom stole

Je tu čas Vianoc a u niektorých z nás sa piecky na pečenie koláčov rozohriali už na maximum.

Dokonca u niektorých sú v plnom prúde už nejaký čas. Nebudem teraz písať o povinnostiach, u ktorých to z profesionálneho hľadiska vyplýva, ale aj o dobre zorganizovanom čase. Vo sviatkoch pokoja by sme na to mali myslieť v prvom rade. Myslieť kvôli tomu, aby sme si tieto sviatky nepremenili na sviatky zhonu, dokonca obrovských nervov, ktoré do Vianoc absolútne nepatria.

Nie všetko sa ale samozrejme dá spraviť dopredu.


(blog pokračuje ďalej, čítaj dolu)
Také vianočné vanilkové rožky, ale tiež rôzne perníčky, rôzne suché koláče a slané, či už oplátky alebo praclíky, sa dajú napiecť v predstihu.

Nie však v takom predstihu aby sme akokoľvek zmenšili ich kvalitu. Čiže s rozumom a všetko treba prispôsobiť svojmu pracovnému a tiež voľnému času.

Dovolím si tvrdiť, že treba rátať aj s návštevou, návštevami, kde sa môžu opakovať tie isté dobroty. Čiže aj taká včasná malá sonda po rodine predíde nude, ktorú absolútne nemusíš zažiť. Kde sa dopredu dozvieš, čo bude na vianočnom stole a ty tým pádom môžeš s niečim novým prekvapiť.

Výtvorom ktorý poteší a navodí tú správnu atmosféru Vianoc. Tých Vianoc, ktoré sme ako deti milovali najviac. Buďme znovu tými deťmi, veď Vianoce sú za dverami :-)
Dosť bolo mudrovania idem do kuchyne. Ja som si pripravil túto úžasnú bábovku. Nič nové, že?
Mojim zlepšovákom je čokoláda. Horká a minimálne so 75% obsahom kakaa, ktorú som pridal ešte pred pečením do bábovky.

Rozžiaril som detské oči. Rozohrial som chute maškrtníka, ktorý čakal nudu a hľa zrazu prišlo potešenie. Zážitok o ktorom sú Vianoce. Pohoda, kde v príjemnej atmosfére rodiny a priateľov si vychutnávame lásku, ktorú tak potrebujeme k životu. Jedno sústo stačí a všetky nesváry sú zabudnuté. Zabudnuté aspoň na chvíľu, proste čaro Vianoc.

Veselé a šťasné Vianoce Ti prajem :-)


Mrkni tiež aj na môj profil branislav.brezak na Instagrame.


Autor: Branislav Brežák Zdroj: Foto Branislav Brežák



Tvoj portál do sveta gastronómie, relaxu, ubytovania a zábavy



 

O nás

Kontakty Gastromenu.sk

Vstup pre klientov

 

 

 

Zostaň v spojení



Naši partneri
ranislav Brežák - Instagram  Vinotéky & vinárne  Trnava - Live  Lionel penzión

Webmaster: » WGM, s.r.o. - all rights reserved