čo ti chýba na Gatromenu ?



Po novom sme začali už aj kvízovať - hraj o vstupenky na naj grilovačku

V dávnej, pradávnej dobe sme na Gastromenu.sk kvízovali. Po novom kvízujeme opäť! :-)) Ok. Pekne poporiadku. V minulosti Gastromenu.sk zaviedlo mnoho systémov, ktoré boli zaručenou...
10.05.2019   
» čítaj celý blog

Pečené írske hovädzie rebierko so zemiakovým fondantom, tekvicové pyré s pečenou cibuľkou a lahodnou parmezánovou penou

◾ Príprava hovädzieho rebra: Do pekáča vložíme rebro, mrkvu, zelerové stonky, cibuľu a bobkový list. Zalejeme zeleninovým vývarom a prikryté dusíme v rúre pri 160 °C približne 3,5...

Merkur Pub & Restaurant

Trstínska cesta 1; 917 01 Trnava
Merkur Pub & Restaurant na www.gastromenu.sk Merkur Pub & Restaurant na www.gastromenu.sk Merkur Pub & Restaurant na www.gastromenu.sk Merkur Pub & Restaurant na www.gastromenu.sk Merkur Pub & Restaurant na www.gastromenu.sk Merkur Pub & Restaurant na www.gastromenu.sk Merkur Pub & Restaurant na www.gastromenu.sk Merkur Pub & Restaurant na www.gastromenu.sk Merkur Pub & Restaurant na www.gastromenu.sk Merkur Pub & Restaurant na www.gastromenu.sk Merkur Pub & Restaurant na www.gastromenu.sk Merkur Pub & Restaurant na www.gastromenu.sk
Sme reštaurácia a pub, ktorá sa nachádza v obchodnom centre Merkúr v Trnave. Naše služby: ◾ usporadúvanie spoločenských akcii ◾...
» čekuj

V Trnave fičia raňajky. Vieš o tom?

Bude to Omeleta, Ham & eggs, alebo Panini? Tak to ti prezradí tento blog. A ešte ako začnem, skús si najprv prezrieť priložené fotografie a pripraviť sa tým ešte lepšie na túto tému...
28.04.2019   
» čítaj celý blog

Countryfest Bohunice 2019: Ani toto leto sa nudiť rozhodne nebudete

S príchodom leta sa v Jaslovských Bohuniciach uskutoční ďalší ročník obľúbeného country festivalu. Aj tento raz sa môžete tešiť na kvalitnú hudbu od domácich, ale aj zahraničných...
21.04.2019   
» čítaj celý blog

Párty na ktorú sa nezabúda - La Cantine

Je veľa spôsobov ako si zorganizovať svoju párty. Najdôležitejšie pre každého je aby jeho párty dopadla tak, že si ju pozvaní budú pamätať ešte niekoľko rokov. Však o to ide,...
13.04.2019   
» čítaj celý blog

Sleduj aj večerné menu na Gastromenu.sk

Už aj v tejto ponuke večerného menu si môžeš vybrať z jedál na Gastromenu.sk . Dlhoročná ponuka obedového menu je už niekoľko mesiacov rozšírená na ďalšie 3, a to ponuka...
09.04.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Batátový koláč bez lepku, bez múky a cukru
Zbožňujem byť kreatívna v pečení a vymýšľaní receptov mojich zdravších variant koláčov. Takisto to bolo aj v tomto prípade a zvolila som sladký zemiak batát, ktorý dokáže osladiť koláč bez pridania cukru. Batát je veľmi vďačný, môžete ho použiť či v sladkej aj v slanej kuchyni. U nás doma máme radi aj batátové hranolky s rôznymi bylinkami upečené v rúre. Môžete ho použiť do plnky, ako som zvolila v tomto koláčiku aj Ja. Mám rada, keď sú moje koláče vždy niečím zvláštne, či už vzhľadom alebo chuťou. Veľakrát upečiem koláč a objavujem vo svojich chuťových bunkách, vždy niečo nové a zaujímavé. Batát som skombinovala so sušenými ďatlami a mandľovou múkou. Cesto bolo neuveriteľne ľahké a sladulinké a v spojení s plnkou dokonalé. Ak zvolíte na vrch koláčika ešte tvarohovú plnku ako doplnok, neoľutujete. Ako sa vraví, k dokonalosti chýbal už len menší krôčik a tvarohová plnka to úžasne zladila. Prajem skvelé a radostné pečenie. Autor Silvia Kollárová.

◾ Od dnes milí fanúšici nájdete na stránkach Gastromenu.sk recepty aj od foodblogerky Silvii Kollárovej. Týmto sa jej chceme srdečne poďakovať a už sa tešíme na jej ďalšie zaujímavé recepty :-) Team Gastromenu.sk
Recept Batátový koláč bez lepku, bez múky a cukru na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny na 10 porcií

  • Cesto:
  • 4 ks. vajíčka
  • 60 g. sušené ďatle
  • 1 dl. ryžového mlieka
  • 4 lyžice ryžového oleja
  • 2 hrnčeky surového zmixovaného batátu (sladkého zemiaku)
  • 1 lyžica kokosovej múky
  • 1 hrnček mandľovej múky
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžica karobového prášku
  • Plnka:
  • 1 ks. upečený batát (sladký zemiak zmixovaný na pyré)
  • 1/2 banána
  • 1 lyžica mandľového masla
  • 1 lyžička 100% bio kakao s nízkym obsahom tuku a cukru
  • Vrch:
  • 1/2 banánu
  • pár lyžíc upečeného batátu zmixovaného na pyré
  • 300 g. nízkotučného tvarohu
  • Postup prípravy

    Vajíčka si oddelíme. Sušené ďatle treba vopred aspoň na 3 hodinky namočiť do vody aby úplne zmäkli. Ďatle potom vymixujeme na kašu a spolu so žĺtkami vymiešame mixérom. Surový batát ošúpeme a opäť zmixujeme na drobno. Postupne pridávame ostatné suroviny do cesta a nakoniec opatrne vmiešame vyšľahané bielka so štipkou soli. Cesto vlejeme do menšej 18 cm okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme piecť na 180°C, asi na 50 - 55 minút. Po vychladnutí prekrojíme cesto na polovicu a naplníme plnkou. Batát na plnku upečieme a zmixujeme na pyré, pridáme ostatné suroviny, vznikne nám báječne chutná a sladká plnka. Vrch si môžete osviežiť tvarohovou plnkou, ktorá koláčiku dodá dokonalý zážitok spojenia všetkých chutí.