čo ti chýba na Gatromenu ?



Najlepší kuchár je Tomáš Lysý, najlepšie reštaurácie sú Sissi, Gašperov mlyn a UFO watch.taste.groove

Na slávnostnom večeri Gurmán Award v Bratislave sa v nedeľu 30. 6. odovzdávali odborné ocenenia v gastronómii, ktoré udeľuje gastronomický sprievodca Gurmán na Slovensku v spolupráci...
01.07.2019   
» čítaj celý blog

Čerešňová bublanina (bez lepku, bez laktózy, bez cukru)

Vajíčka si oddelíme a žĺtka s roztlačeným banánom vymiešame do penista. Pridáme kokosové mlieko, ryžový olej a postupne ostatné suroviny. Cesto vlejeme na menší plech, vystlaný...

Reštaurácia a kaviareň Alfredo

Pribinova 1; 955 01 Topoľčany
Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk
Našu reštauráciu nájdete v centre Topolčian. Pozor! Od 1. júla sa sťahujeme do nových priestorov. Info už čoskoro...
» čekuj

On-line objednávanie obedového menu na Gastromenu.sk je tu!

Plne funkčný systém on-line objednávania obedových menu bol dňa 25.6.2019 spustený do prevádzky. Systém, ktorý ti umožňuje pri každom nákupe obedového menu nasporiť svoj vlastný...
26.06.2019   
» čítaj celý blog

Bratislavskí gurmáni sa cez víkend stretnú v Parku Andreja Hlinku

Gurmáni sú pôžitkári a radi stolujú na pekných miestach. A takým sa stane cez víkend 21. - 23. 6. Park Andreja Hlinku v Ružinove. "Gurmán festival Bratislava sa sťahuje do...
20.06.2019   
» čítaj celý blog

1. Trnava RumFest splnil moje očakávania na jednotku

Pokiaľ si si nevšimol, tak včera 15.06.2019 sa konal v Trnave prvý rumový festival. Trnavské Nádvorie bolo tým miestom, kde sa barmani a barmanky pred sebou predháňali svojim umením. Kde...
19.06.2019   
» čítaj celý blog

Pivný pochod Trnavská 13, a ako dopadla?

Bohužiaľ rekord sa nekonal. Účastníkov pochodu bolo 3078. Na druhú stranu aj to je obrovské číslo, wow :-) Z úvodu musím poznamenať, že som bol na tomto pivnom pochode prvý krát. A...
17.06.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Čerešňový koláč s nádychom mäty bez lepku a laktózy
Silvia Kollárová
Čerešničky, čerešničky, čerešne, vy ste sa mi rozsypali po ceste :-) Určite všetci poznáte túto pesničku. Pamätám si ako na základnej škole, sme sa všetci v triede museli postaviť a povinne spievať na hudobnej výchove rôzne pesničky. Toľko veľa smiechu sme zažili a skvelej nálady pri hlasitom spievaní. Niekedy na tie krásne školské časy s radosťou spomínam. Máme tu obdobie jahôd, čerešní a iných druhov ovocia. Tak som sa rozhodla vám predstaviť môj skvelý recept s príchuťou mäty, čokolády a čerešní. Po zjedení každého kúsku koláčika, zažijete neopakovateľný zážitok v ústach s neuveriteľnou chuťou mäty. Táto kombinácia chutí predsa nemôže sklamať. Čokoláda a čerešne dokopy, tvoria dokonalé zladenie chutí. Ak máte doma čerešne a chuť k pečeniu, budem rada ak opäť vyskúšate môj ďalší recept s príchuťou mäty a skvelej horkej čokolády.

◾ Ďalší recept, v poradí šiesty od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na ďalší jej recept :-) Team Gastromenu.sk
Recept Čerešňový koláč s nádychom mäty bez lepku a laktózy na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny

  • Cesto:
  • 4 vajíčka
  • 150 ml. kokosového mlieka
  • 50 g. mandľovej múky
  • 100 g. ovsenej múky bez lepku
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 a 1/2 lyžice trstinovej melasy
  • 100 g. 76% kvalitnej horkej čokolády
  • 150 - 200g. čerstvých čerešní
  • veľa čerstvej mäty (najlepšie rôzne druhy)
  • Postup prípravy

    Najskôr si natrhajte veľa čerstvej mäty. Čím viac druhov mäty, tým lepšie. Ja som nazbierala aspoň tri veľké hrste. Mätu umyjeme, obtrháme listy a zmixujeme spolu s vajíčkami v smootie mixéry. Vlejeme do misky, pridáme trstinovú melasu a opäť vyšľaháme v mixéry. Ak použijete iné sladidlo, chuť môže byť trochu odlišná. Postupne pridávame ostatné suroviny. Nakoniec primiešame kvalitnú horkú čokoládu, rozpustenú nad parou a čerstvé čerešne. Vlejeme do chlebovej formy, vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť na 180 °C, 30 - 35 minút. Koláčik si môžete oživiť rozpustenou čokoládovou polevou. Zaručujem neuveriteľnú chuť po zjedení koláčika. Budete cítiť v ústach chuť mäty, ale záleží koľko jej pridáte do koláčika. Doporučujem čo najviac. Výborná kombinácia čokolády, čerešní a mäty nemôže predsa nikdy sklamať.

    S láskou k pečeniu Silvia Kollárová