Čo ti chýba na Gatromenu ? Pridaj svoj podnik na Gatromenu


Trendy 2020 v Gastronómii podľa ŠUHAJÍKOV

Tak, ako každá sféra má svoje trendy, má ich aj gastronómia. A ta slovenská vôbec nie je výnimkou.Toto je pohľad ŠUHAJÍKOV na trendy v gastronómii v roku...
11.01.2020   
» čítaj celý blog

Mar - tee - ni

Myslím, že toto remeslo je v celku jednoduché. Ale s jedným veľkým rozdielom :-) Musí Ťa to baviť! Postup toho miešaného drinku je opäť veľmi jednoduchý. Zober si šejker, pridaj...

Penzión Rosenthal

Ružindol 129; 919 61 Ružindol
Penzión Rosenthal na www.gastromenu.sk Penzión Rosenthal na www.gastromenu.sk Penzión Rosenthal na www.gastromenu.sk Penzión Rosenthal na www.gastromenu.sk Penzión Rosenthal na www.gastromenu.sk Penzión Rosenthal na www.gastromenu.sk Penzión Rosenthal na www.gastromenu.sk Penzión Rosenthal na www.gastromenu.sk Penzión Rosenthal na www.gastromenu.sk Penzión Rosenthal na www.gastromenu.sk Penzión Rosenthal na www.gastromenu.sk Penzión Rosenthal na www.gastromenu.sk Penzión Rosenthal na www.gastromenu.sk Penzión Rosenthal na www.gastromenu.sk Penzión Rosenthal na www.gastromenu.sk Penzión Rosenthal na www.gastromenu.sk Penzión Rosenthal na www.gastromenu.sk Penzión Rosenthal na www.gastromenu.sk Penzión Rosenthal na www.gastromenu.sk Penzión Rosenthal na www.gastromenu.sk Penzión Rosenthal na www.gastromenu.sk Penzión Rosenthal na www.gastromenu.sk Penzión Rosenthal na www.gastromenu.sk Penzión Rosenthal na www.gastromenu.sk
Skúsenosti, ktoré som dlhé roky zbierala prácou v zahraničí, teraz využívam v prevádzkovaní môjho penziónu. ◾ Volám sa Klaudia...
» čekuj

Podujatie, ktoré poteší vaše zmysly!

Všetky vône, chute a farby sa skoncentrujú na prestížnom veľtrhu gastronómie Danubius Gastro. Gastronomické novinky, potraviny, víno a káva z celého sveta, lokálne aj exotické...
08.01.2020   
» čítaj celý blog

Dušan Křístek - Food fotograf 1. ligy

S Dušanom som sa spoznal, a môžem povedať, že to bolo na jednej sociálnej sieti. Ktorá to bola napíšem trochu nižšie. Osobne sme sa stretli na jednej vynikajúcej akcii, ktorá bola...
05.12.2019   
» čítaj celý blog

Šuhajíci pri panvici dnes varia v Košiciach

Kto nebol v Haliči, má ešte šancu zažiť túto kuchársku "údernú" formáciu v Košiciach a v Prešove. Veselá partia, ktorá ťa svojim kuchárskym umením vytrhne zo všedných dní, ktoré...
04.12.2019   
» čítaj celý blog

Šuhajíci pri panvici zajtra varia v Halíči

Kto by nechcel aby mu niekedy domov prišlo navariť komando úspešných a hlavne výnimočných kuchárskych odborníkov zo zoskupenia "Šuhajíci pri panvici"? Toho slova "komando" sa nemusíš...
26.11.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Čerešňový koláč s nádychom mäty bez lepku a laktózy
Silvia Kollárová
Čerešničky, čerešničky, čerešne, vy ste sa mi rozsypali po ceste :-) Určite všetci poznáte túto pesničku. Pamätám si ako na základnej škole, sme sa všetci v triede museli postaviť a povinne spievať na hudobnej výchove rôzne pesničky. Toľko veľa smiechu sme zažili a skvelej nálady pri hlasitom spievaní. Niekedy na tie krásne školské časy s radosťou spomínam. Máme tu obdobie jahôd, čerešní a iných druhov ovocia. Tak som sa rozhodla vám predstaviť môj skvelý recept s príchuťou mäty, čokolády a čerešní. Po zjedení každého kúsku koláčika, zažijete neopakovateľný zážitok v ústach s neuveriteľnou chuťou mäty. Táto kombinácia chutí predsa nemôže sklamať. Čokoláda a čerešne dokopy, tvoria dokonalé zladenie chutí. Ak máte doma čerešne a chuť k pečeniu, budem rada ak opäť vyskúšate môj ďalší recept s príchuťou mäty a skvelej horkej čokolády.

◾ Ďalší recept, v poradí šiesty od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na ďalší jej recept :-) Team Gastromenu.sk
Recept Čerešňový koláč s nádychom mäty bez lepku a laktózy na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny

  • Cesto:
  • 4 vajíčka
  • 150 ml. kokosového mlieka
  • 50 g. mandľovej múky
  • 100 g. ovsenej múky bez lepku
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 a 1/2 lyžice trstinovej melasy
  • 100 g. 76% kvalitnej horkej čokolády
  • 150 - 200g. čerstvých čerešní
  • veľa čerstvej mäty (najlepšie rôzne druhy)
  • Postup prípravy

    Najskôr si natrhajte veľa čerstvej mäty. Čím viac druhov mäty, tým lepšie. Ja som nazbierala aspoň tri veľké hrste. Mätu umyjeme, obtrháme listy a zmixujeme spolu s vajíčkami v smootie mixéry. Vlejeme do misky, pridáme trstinovú melasu a opäť vyšľaháme v mixéry. Ak použijete iné sladidlo, chuť môže byť trochu odlišná. Postupne pridávame ostatné suroviny. Nakoniec primiešame kvalitnú horkú čokoládu, rozpustenú nad parou a čerstvé čerešne. Vlejeme do chlebovej formy, vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť na 180 °C, 30 - 35 minút. Koláčik si môžete oživiť rozpustenou čokoládovou polevou. Zaručujem neuveriteľnú chuť po zjedení koláčika. Budete cítiť v ústach chuť mäty, ale záleží koľko jej pridáte do koláčika. Doporučujem čo najviac. Výborná kombinácia čokolády, čerešní a mäty nemôže predsa nikdy sklamať.

    S láskou k pečeniu Silvia Kollárová