čo ti chýba na Gatromenu ? pridaj svoj podnik na Gatromenu


FOOD FEST v parku prilákal do Trenčianskych Teplíc takmer sedem tisíc milovníkov dobrého jedla

Trenčianske Teplice, 11. september 2019. Druhý ročník FOOD FEST v parku napriek nepriaznivému počasiu prilákal do Trenčianskych Teplíc počas víkendu 7. - 8. septembra takmer 7 000...
12.09.2019   
» čítaj celý blog

Vegan figový koláč

Cícer si vždy vopred uvarím, nepoužívam žiadne polotovary ani konzervy. Banány si roztlačíme vidličkou úplne na kašu a pridáme uvarený, rozmixovaný cícer s (100 ml.) kokosovým...

Reštaurácia a kaviareň Alfredo

Pribinova 1; 955 01 Topoľčany
Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk
Našu reštauráciu nájdete v centre Topolčian. Pozor! Od 1. júla sa sťahujeme do nových priestorov. Info už čoskoro...
» čekuj

Mega úspešný, niekym zbožňovaný, niekym zatracovaný Trnavský jarmok

Tento blog píšem ako trnavský patriot (pretože som rodený trnavčan), ale aj človek ktorý sa bude snažiť byť aspoň trochu objektívny :-) Na úvod ale musím hneď spomenúť, že...
10.09.2019   
» čítaj celý blog

Druhý ročník festivalu Aróma sa niesol v znamení rozmanitých vôní, chutí a hudobných zážitkov

V piatok a v sobotu 6 . - 7. 9. 2019 sa konal v centre Trenčína pri Dome armády Festival vôní, chutí a zážitkov - festival Aróma. Podujatie bolo rozdelené do viacerých zón - nadšenci...
09.09.2019   
» čítaj celý blog

Street food, moderná slovenská kuchyňa, pikniková zóna a eco-friendly koncept: FOOD FEST v parku Trenčianske Teplice je tu opäť!

Trenčianske Teplice, 22. august 2019. V Trenčianskych Tepliciach sa rozlúčia s letom druhým ročníkom septembrového gastro festivalu, ktorý nesie názov FOOD FEST v parku. Počas dvoch...
06.09.2019   
» čítaj celý blog

2. ročník festivalu vôní, chutí a zážitkov Aróma prinesie do Trenčína to najlepšie zo sveta gastronómie

Nadšenci lahodných jedál a kvalitných nápojov sa už 6. - 7. septembra 2019 môžu tešiť na Festival Aróma, ktorý sa uskutoční v centre mesta Trenčín - pri Dome armády...
06.09.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Domáci utopenci
Ľuboš Brežák
Na začiatok je dôležité kúpiť tie správne špekačky. Nesmú byť ani chudé, ale čo je hlavnejšie nesmú byť tučné. Dokonca sú v niektorých chrupky, a to nieje pre tento recept vôbec vhodné. Kúzlo utopencov je vlastne v ich odležaní v zeleninovo-octovom náleve, ktorý je dochutený koreninami. Takisto treba zvoliť aj správnu dĺžku odležania utopencov, ktorá musí byť minimálne 10 dní. Tento recept sme skúšali ale viac krát a nám sa osvedčila dĺžka 20 dní. Čiže poďme na to, dolu čítaj recept.

Môžeš sa tešiť aj na ďalšie recepty z našej kuchyne. Postupne ti ich budeme servírovať .))

Team Gastromenu.sk .. a menovite

Recept pripravil a vyladil Ľuboš Brežák - šéf programátor

Foto a text: Branislav Brežák - bloger, fotograf a šéf manažér
Recept Domáci utopenci na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny na 10 porcií

  • 8 ks. špekačiek
  • 6 dl. vody
  • 2 dl. octu
  • 2 lyžičky kryštálového cukru
  • 1 lyžica soli
  • 2 ks. bielej cibuľe
  • 2 ks. červenej cibuľe
  • 1 ks. tmavozelená paprika
  • 1 ks. červená paprika
  • 1 strúčik cesnaku
  • celé korenie
  • nové korenie
  • bobkový list
  • Postup prípravy

    Ako prvé začíname s nálevom. Do hrnca vlejeme vodu, ocot, cukor, soľ, korenie a dobre premiešame. Privedieme do varu a varíme na miernom ohni asi 5 minút. Odstavíme a necháme vychladnúť. Ďalej si pripravíme špekačky, ošúpeme ich a nakrájame pozdĺž na 4 kusy. Očistíme cibuľu, cesnak, papriku a na tenké pásiky nakrájame. Zoberieme si väčší zaváraninový pohár a postupne prekladáme zeleninu so špekačkami. Nezabudni pridať korenie, ktoré ostalo po scedení z uvareného nálevu. Vychladnutým a scedeným nálevom zalejeme utopencov až po vrch pohára. Zavrieme viečkom a dáme na tmavé miesto odležať 20 dní.