čo ti chýba na Gatromenu ? pridaj svoj podnik na Gatromenu


FOOD FEST v parku prilákal do Trenčianskych Teplíc takmer sedem tisíc milovníkov dobrého jedla

Trenčianske Teplice, 11. september 2019. Druhý ročník FOOD FEST v parku napriek nepriaznivému počasiu prilákal do Trenčianskych Teplíc počas víkendu 7. - 8. septembra takmer 7 000...
12.09.2019   
» čítaj celý blog

Vegan figový koláč

Cícer si vždy vopred uvarím, nepoužívam žiadne polotovary ani konzervy. Banány si roztlačíme vidličkou úplne na kašu a pridáme uvarený, rozmixovaný cícer s (100 ml.) kokosovým...

Reštaurácia a kaviareň Alfredo

Pribinova 1; 955 01 Topoľčany
Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk
Našu reštauráciu nájdete v centre Topolčian. Pozor! Od 1. júla sa sťahujeme do nových priestorov. Info už čoskoro...
» čekuj

Mega úspešný, niekym zbožňovaný, niekym zatracovaný Trnavský jarmok

Tento blog píšem ako trnavský patriot (pretože som rodený trnavčan), ale aj človek ktorý sa bude snažiť byť aspoň trochu objektívny :-) Na úvod ale musím hneď spomenúť, že...
10.09.2019   
» čítaj celý blog

Druhý ročník festivalu Aróma sa niesol v znamení rozmanitých vôní, chutí a hudobných zážitkov

V piatok a v sobotu 6 . - 7. 9. 2019 sa konal v centre Trenčína pri Dome armády Festival vôní, chutí a zážitkov - festival Aróma. Podujatie bolo rozdelené do viacerých zón - nadšenci...
09.09.2019   
» čítaj celý blog

Street food, moderná slovenská kuchyňa, pikniková zóna a eco-friendly koncept: FOOD FEST v parku Trenčianske Teplice je tu opäť!

Trenčianske Teplice, 22. august 2019. V Trenčianskych Tepliciach sa rozlúčia s letom druhým ročníkom septembrového gastro festivalu, ktorý nesie názov FOOD FEST v parku. Počas dvoch...
06.09.2019   
» čítaj celý blog

2. ročník festivalu vôní, chutí a zážitkov Aróma prinesie do Trenčína to najlepšie zo sveta gastronómie

Nadšenci lahodných jedál a kvalitných nápojov sa už 6. - 7. septembra 2019 môžu tešiť na Festival Aróma, ktorý sa uskutoční v centre mesta Trenčín - pri Dome armády...
06.09.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Jednoduché čučoriedkové koláče bez lepku a cukru
Silvia Kollárová
Čučoriedky sú moje najobľúbenejšie ovocie, veľmi rada a často ich zaraďujem do svojich receptov. Ani by ste nevereli, ako sladko dokážu osladiť čerstvo upečené koláče. Ja som si v tomto recepte vypomohla aj s banánom a žiaden iný cukor nebol skutočne vôbec potrebný. Paradoxom niekedy mojich receptov je to, že málokedy okúsim alebo zjem moje upečené koláče. Cukor vôbec nejem, doprajem si ho iba v ovocí a som jednoducho vegán. Nie je to z rozmaru, ale z dlhodobo vážnych zdravotných problémov a dnes sa cítim, ako keby som sa znovu narodila a začala žiť svoj život omnoho krajšie a zdravšie. Pečenie je mojím veľkým koníčkom a stalo sa neuveriteľnou vášňou. Niektoré moje recepty sú zaujímavé zvláštnymi kombináciami chutí a vône, moji ochutnávači boli zatiaľ vždy veľmi kritický a s potešením spokojný. Verím, že aj vám moje recepty prinesú radosť, spokojnosť a chuť upiecť skvelý koláč aj bez cukru.

◾ Ďalší recept od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na jej ďalší recept :-) Gastromenu.sk
Recept Jednoduché čučoriedkové koláče bez lepku a cukru na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny

  • Cesto:
  • 500 g. syru riccota
  • 2 vajíčka
  • 1 ks. banán
  • 150 g. čerstvých čučoriedok
  • 150 g. ovsenej múky bez lepku
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • Postup prípravy

    Banán roztlačíme úplne na kašu s vidličkou. Čučoriedky rozvaríme s trochou vody úplne do mäkka a postupne pridávame ostatné suroviny, vymiešame veľmi chutné cesto. Ja som na koláčiky použila silikónovú formu na pečivo, ale môžete vyskúšať urobiť menšie kôpky na plech vystlaný papierom na pečenie. Na vrch každého koláčika som pridala ešte čerstvé čučoriedky. Dáme piecť na 180 °C, 40 minút. Necháme úplne vychladnúť. Koláče sú veľmi mäkulinké, nadýchané a opäť žiaden cukor nebol potrebný. Zaručujem, sú veľmi prudko jedlé :-)

    S láskou k pečeniu Silvia Kollárová