Čo ti chýba na Gatromenu ? Pridaj svoj podnik na Gatromenu


Trendy 2020 v Gastronómii podľa ŠUHAJÍKOV

Tak, ako každá sféra má svoje trendy, má ich aj gastronómia. A ta slovenská vôbec nie je výnimkou.Toto je pohľad ŠUHAJÍKOV na trendy v gastronómii v roku...
11.01.2020   
» čítaj celý blog

Cviklovo čokoládový tart (bez lepku a laktózy)

Prezreté banány si vidličkou riadne roztlačíme a vymiešame na kašu. Pridáme rozpustené vegan maslo a postupne ostatné suché suroviny. Samozrejme môžete použiť v recepte aj klasické...

FOODOO food & wine

Špitálska 2; 811 08 Bratislava
FOODOO food & wine na www.gastromenu.sk FOODOO food & wine na www.gastromenu.sk FOODOO food & wine na www.gastromenu.sk FOODOO food & wine na www.gastromenu.sk FOODOO food & wine na www.gastromenu.sk FOODOO food & wine na www.gastromenu.sk FOODOO food & wine na www.gastromenu.sk FOODOO food & wine na www.gastromenu.sk FOODOO food & wine na www.gastromenu.sk FOODOO food & wine na www.gastromenu.sk FOODOO food & wine na www.gastromenu.sk FOODOO food & wine na www.gastromenu.sk FOODOO food & wine na www.gastromenu.sk FOODOO food & wine na www.gastromenu.sk FOODOO food & wine na www.gastromenu.sk FOODOO food & wine na www.gastromenu.sk FOODOO food & wine na www.gastromenu.sk FOODOO food & wine na www.gastromenu.sk
FOODOO food & wine ťa pohostí ako raňajkami, tak hlavne obedovým menu, ale aj menu večerným. Príď si vybrať z našej bohatej ponuky a uhas...
» čekuj

Podujatie, ktoré poteší vaše zmysly!

Všetky vône, chute a farby sa skoncentrujú na prestížnom veľtrhu gastronómie Danubius Gastro. Gastronomické novinky, potraviny, víno a káva z celého sveta, lokálne aj exotické...
08.01.2020   
» čítaj celý blog

Dušan Křístek - Food fotograf 1. ligy

S Dušanom som sa spoznal, a môžem povedať, že to bolo na jednej sociálnej sieti. Ktorá to bola napíšem trochu nižšie. Osobne sme sa stretli na jednej vynikajúcej akcii, ktorá bola...
05.12.2019   
» čítaj celý blog

Šuhajíci pri panvici dnes varia v Košiciach

Kto nebol v Haliči, má ešte šancu zažiť túto kuchársku "údernú" formáciu v Košiciach a v Prešove. Veselá partia, ktorá ťa svojim kuchárskym umením vytrhne zo všedných dní, ktoré...
04.12.2019   
» čítaj celý blog

Šuhajíci pri panvici zajtra varia v Halíči

Kto by nechcel aby mu niekedy domov prišlo navariť komando úspešných a hlavne výnimočných kuchárskych odborníkov zo zoskupenia "Šuhajíci pri panvici"? Toho slova "komando" sa nemusíš...
26.11.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Jednoduché čučoriedkové koláče bez lepku a cukru
Silvia Kollárová
Čučoriedky sú moje najobľúbenejšie ovocie, veľmi rada a často ich zaraďujem do svojich receptov. Ani by ste nevereli, ako sladko dokážu osladiť čerstvo upečené koláče. Ja som si v tomto recepte vypomohla aj s banánom a žiaden iný cukor nebol skutočne vôbec potrebný. Paradoxom niekedy mojich receptov je to, že málokedy okúsim alebo zjem moje upečené koláče. Cukor vôbec nejem, doprajem si ho iba v ovocí a som jednoducho vegán. Nie je to z rozmaru, ale z dlhodobo vážnych zdravotných problémov a dnes sa cítim, ako keby som sa znovu narodila a začala žiť svoj život omnoho krajšie a zdravšie. Pečenie je mojím veľkým koníčkom a stalo sa neuveriteľnou vášňou. Niektoré moje recepty sú zaujímavé zvláštnymi kombináciami chutí a vône, moji ochutnávači boli zatiaľ vždy veľmi kritický a s potešením spokojný. Verím, že aj vám moje recepty prinesú radosť, spokojnosť a chuť upiecť skvelý koláč aj bez cukru.

◾ Recept od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na jej ďalší recept :-) Gastromenu.sk
Recept Jednoduché čučoriedkové koláče bez lepku a cukru na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny

  • Cesto:
  • 500 g. syru riccota
  • 2 vajíčka
  • 1 ks. banán
  • 150 g. čerstvých čučoriedok
  • 150 g. ovsenej múky bez lepku
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • Postup prípravy

    Banán roztlačíme úplne na kašu s vidličkou. Čučoriedky rozvaríme s trochou vody úplne do mäkka a postupne pridávame ostatné suroviny, vymiešame veľmi chutné cesto. Ja som na koláčiky použila silikónovú formu na pečivo, ale môžete vyskúšať urobiť menšie kôpky na plech vystlaný papierom na pečenie. Na vrch každého koláčika som pridala ešte čerstvé čučoriedky. Dáme piecť na 180 °C, 40 minút. Necháme úplne vychladnúť. Koláče sú veľmi mäkulinké, nadýchané a opäť žiaden cukor nebol potrebný. Zaručujem, sú veľmi prudko jedlé :-)

    S láskou k pečeniu Silvia Kollárová