čo ti chýba na Gatromenu ?



1. RumFest splnil moje očakávania na jednotku

Pokiaľ si si nevšimol, tak včera 15.06.2019 sa konal v Trnave prvý rumový festival. Trnavské Nádvorie bolo tým miestom, kde sa barmani a barmanky pred sebou predháňali svojim umením. Kde...
16.06.2019   
» čítaj celý blog

Čerešňový koláč s nádychom mäty bez lepku a laktózy

Najskôr si natrhajte veľa čerstvej mäty. Čím viac druhov mäty, tým lepšie. Ja som nazbierala aspoň tri veľké hrste. Mätu umyjeme, obtrháme listy a zmixujeme spolu s vajíčkami...

Treeclub bar & restaurant

SNP 87; 919 04 Smolenice
Treeclub bar & restaurant na www.gastromenu.sk Treeclub bar & restaurant na www.gastromenu.sk Treeclub bar & restaurant na www.gastromenu.sk Treeclub bar & restaurant na www.gastromenu.sk Treeclub bar & restaurant na www.gastromenu.sk Treeclub bar & restaurant na www.gastromenu.sk Treeclub bar & restaurant na www.gastromenu.sk Treeclub bar & restaurant na www.gastromenu.sk Treeclub bar & restaurant na www.gastromenu.sk Treeclub bar & restaurant na www.gastromenu.sk Treeclub bar & restaurant na www.gastromenu.sk Treeclub bar & restaurant na www.gastromenu.sk
Uniknite ruchu mesta a nechajte sa zlákať príjemne živým kľudom. Náš bar s reštauráciou sa nachádza v centre Smoleníc, neďaleko Trnavy v...
» čekuj

Kráľovské privilégium: oslávme spoločne 600-ročnicu na Trnavskej 13

Trnava dostala pred 600 rokmi kráľovskú výsadu. Mohla začať variť a predávať pivo. Pozývame ťa na pochod a oslavy jubilejného a tento rok významného ročníku Trnavskej 13. OZ...
10.06.2019   
» čítaj celý blog

Boli sme na Flavour Fair - Festival chutí v Považskej Bystrici

Flavour Fair - festival chutí 2019 je festivalom, ktorý už svojim 5. ročníkom prilákal opäť niekoľko stoviek návštevníkov. Festival je organizovaný firmou Big Green Egg Slovensko. Čo...
02.06.2019   
» čítaj celý blog

Už tento víkend bude tretie pokračovanie obľúbeného Food Festu v Trnave

V poradí už tretie pokračovanie obľúbeného Food Fest-u Trnava sa uskutoční na novom mieste - pred Nákupným centrom City Aréna. Všetkých milovníkov pouličných špecialít v duchu...
27.05.2019   
» čítaj celý blog

Po novom sme začali už aj kvízovať - hraj o vstupenky na naj grilovačku

V dávnej, pradávnej dobe sme na Gastromenu.sk kvízovali. Po novom kvízujeme opäť! :-)) Ok. Pekne poporiadku. V minulosti Gastromenu.sk zaviedlo mnoho systémov, ktoré boli zaručenou...
10.05.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Jednoduchý čučoriedkový chlebík bez lepku, cukru a laktózy
Silvia Kollárová
Ďalší z mojich obľúbených receptov na jednoduchý chlebík so sladkými čučoriedkami a opäť bez cukru. Zbožňujem piecť a tvoriť recepty, ak pridám ako sladidlo do mojich koláčov iba sladulinké ovocie. Čučoriedky sú moje najobľúbenejšie ovocie, ktoré v našej domácnosti nemôže nikdy chýbať. Aké je vaše obľúbené ovocie, ktoré nemôže chýbať u vás doma? Nemajte strach, ak to nie sú čučoriedky, tak v tomto koláčiku si ich určite zamilujete. Pre tých, ktorí majú radi sladké raňajky, je ideálny štartom do nového pracovného dňa. Ak si pridáte na chlebík orechové maslo alebo pomazánku z čučoriedok, budete mať energie dostatok na celý deň. Tak čo, máte už nejaký nápad na sladké raňajky? Ak nie, vyskúšajte opäť môj jednoduchý a rýchly recept bez cukru.

◾ Ďalší recept, v poradí piaty od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na ďalší jej recept :-) Team Gastromenu.sk
Recept Jednoduchý čučoriedkový chlebík bez lepku, cukru a laktózy na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny

  • Cesto:
  • 3 ks. vajíčka
  • 1 a 1/2 banánu
  • 150 ml. (pól šálky) kokosového mlieka
  • 1 šálka mletého kokosu (250 ml.)
  • 1 šálka kukuričnej múky
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • Plnka:
  • 250 g. čerstvé čučoriedky
  • Chia semienka
  • Postup prípravy

    Vajíčka si oddelíme a žĺtka vymiešame s banánom do penista. Banán si vždy roztlačím najprv vidličkou. Postupne pridávame ostatné suroviny a nakoniec do cesta vmiešame opatrne vyšľahané bielka so štipkou soli. Čučoriedky na plnku si podlejeme trochou vody a uvaríme do zhustnutia. Treba si to odsledovať, aby sa vám plnka nepripálila a nebola príliš hustá. Polovicu cesta vlejeme do chlebovej formy vystlanej papierom na pečenie, pridáme plnku a pokúsime sa ju porozťahovať po ceste čo najviac. Opäť vlejeme druhú časť cesta a s troškou fantázie si na vrchu chlebíka vytvoríme mozaiku. Ja si vždy pomáham s nožíkom a pohrám sa s cestom. Dáme piecť na 180 °C, 30 - 35 minút. Ja som si na chlebík pridala ešte ďalšiu pomazánku z čučoriedok, ktoré som opäť rozvarila, pridala trošku chia semienok a zdravá pomazánka je hotová. Vynikajúca voľba trebárs na raňajky a nemusíte mať strach, chlebík je skutočne sladulinký vďaka čučoriedkam.

    S láskou k zdravému pečeniu Silvia Kollárová




    Rumfest 2019 - prvý rumový festival na Slovensku
    Gastromenu.sk ti prináša niekoľko fotografií z tohoto, pre nás veľmi zaujímavého a veľmi podareného 1. ročníka festivalu, venovanému kvalitným rumom. Vydarený event určite nenechá ešte niekoľko týždňov nikoho chladným a už s určitosťou môžeme tvrdiť, že sa ďalšieho ročníku ako mediálny partner tohoto podujatia, u...
    » čekuj
    Aktualizované 15.06.2019