čo ti chýba na Gatromenu ? pridaj svoj podnik na Gatromenu



Prečo hodnotiť a vyjadriť svoj názor na Gastromenu.sk?

V dnešnej dobe, kde ťa neustále v telefóne vyzývajú rôzne aplikácie hodnotiť, kde sa kamkoľvek pohneš na internete a vyskočí ti okno "Ak si spokojný, nezabudni ohodnotiť", kde všetci...
13.10.2019   
» čítaj celý blog

Ovocné waffle

Všetko zmiešame v mixéri a upečieme vo waflovači. Fígeľ cesta je vlastne v tom, že po premiešaní ho necháme chvíľu stáť a až potom môžeme z neho piecť krásne a nadýchané waffle....

Reštaurácia Bowling 33

Československej armády 308/26; 955 01 Topoľčany
Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bowling 33 na www.gastromenu.sk
Sme reštaurácia a donášková služba, ktorá sa presťahovala z Reštaurácie a kaviarne Alfrédo do novozrekonštruovaných priestorov Bowlingu...
» čekuj

Trnavský Októberfest vypukne vo štvrtok, sviatok pivárov potrvá tri dni

Sviatok pre milovníkov piva, ale aj dobrého jedla a zábavy. V City Parku na Trstínskej ulici vypukne už vo štvrtok 10. októbra 2019 druhý ročník trnavského Októberfestu. Októberfest...
09.10.2019   
» čítaj celý blog

3. ročník Gin Fest 2019 - čo sa pilo, čo sa jedlo

3. ročník Gin Fest 2019 zaujal odbornú aj širokú verejnosť na toľko, že sa stáva Gin teraz a na dobre dlhé, nasledujúce obdobie doslova módou v barovej zábave slovenských...
05.10.2019   
» čítaj celý blog

Víkend v znamení dobrého jedla, zábavy a útokov na chuťové poháriky. Od piatka do nedele bude v Trnave opäť Food Fest

Festival pouličného jedla Food Fest privíta milovníkov pouličných špecialít v duchu tradičnej kuchyne, ale aj modernej gastronómie, už tento víkend od piatka 4. do nedele 6. októbra 2019...
02.10.2019   
» čítaj celý blog

Aj z Pizza Piccolino si objednáš už on-line!

Pizza Piccolino je ďalším podnikom z ktorého si môžeš objednávať on-line. Tento on-line fenomén roztáča mútne vody aj v Trnave. V týchto časoch, kedy ľudia začínajú viac...
19.09.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Jednoduchý čučoriedkový chlebík bez lepku, cukru a laktózy
Silvia Kollárová
Ďalší z mojich obľúbených receptov na jednoduchý chlebík so sladkými čučoriedkami a opäť bez cukru. Zbožňujem piecť a tvoriť recepty, ak pridám ako sladidlo do mojich koláčov iba sladulinké ovocie. Čučoriedky sú moje najobľúbenejšie ovocie, ktoré v našej domácnosti nemôže nikdy chýbať. Aké je vaše obľúbené ovocie, ktoré nemôže chýbať u vás doma? Nemajte strach, ak to nie sú čučoriedky, tak v tomto koláčiku si ich určite zamilujete. Pre tých, ktorí majú radi sladké raňajky, je ideálny štartom do nového pracovného dňa. Ak si pridáte na chlebík orechové maslo alebo pomazánku z čučoriedok, budete mať energie dostatok na celý deň. Tak čo, máte už nejaký nápad na sladké raňajky? Ak nie, vyskúšajte opäť môj jednoduchý a rýchly recept bez cukru.

◾ Ďalší recept, v poradí piaty od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na ďalší jej recept :-) Team Gastromenu.sk
Recept Jednoduchý čučoriedkový chlebík bez lepku, cukru a laktózy na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny

  • Cesto:
  • 3 ks. vajíčka
  • 1 a 1/2 banánu
  • 150 ml. (pól šálky) kokosového mlieka
  • 1 šálka mletého kokosu (250 ml.)
  • 1 šálka kukuričnej múky
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • Plnka:
  • 250 g. čerstvé čučoriedky
  • Chia semienka
  • Postup prípravy

    Vajíčka si oddelíme a žĺtka vymiešame s banánom do penista. Banán si vždy roztlačím najprv vidličkou. Postupne pridávame ostatné suroviny a nakoniec do cesta vmiešame opatrne vyšľahané bielka so štipkou soli. Čučoriedky na plnku si podlejeme trochou vody a uvaríme do zhustnutia. Treba si to odsledovať, aby sa vám plnka nepripálila a nebola príliš hustá. Polovicu cesta vlejeme do chlebovej formy vystlanej papierom na pečenie, pridáme plnku a pokúsime sa ju porozťahovať po ceste čo najviac. Opäť vlejeme druhú časť cesta a s troškou fantázie si na vrchu chlebíka vytvoríme mozaiku. Ja si vždy pomáham s nožíkom a pohrám sa s cestom. Dáme piecť na 180 °C, 30 - 35 minút. Ja som si na chlebík pridala ešte ďalšiu pomazánku z čučoriedok, ktoré som opäť rozvarila, pridala trošku chia semienok a zdravá pomazánka je hotová. Vynikajúca voľba trebárs na raňajky a nemusíte mať strach, chlebík je skutočne sladulinký vďaka čučoriedkam.

    S láskou k zdravému pečeniu Silvia Kollárová




    GinFest 2019
    Ako mediálneho partnera si veľmi ceníme, že sme mohli odpropagovať tento festival Ginu v Bratislave. Na stránkach Gastromenu.sk ti prinášame zopár vybraných fotografií. Uži si ich atmosféru :-) ▶ Zároveň aj táto galéria slúži ako dobrá pozvánka na nasledujúci ročník. Takže sleduj nás aj naďalej, informácie k...
    » čekuj
    Aktualizované 05.10.2019