čo ti chýba na Gatromenu ?



Párty na ktorú sa nezabúda - La Cantine

Je veľa spôsobov ako si zorganizovať svoju párty. Najdôležitejšie pre každého je aby jeho párty dopadla tak, že si ju pozvaní budú pamätať ešte niekoľko rokov. Však o to ide,...
13.04.2019   
» čítaj celý blog

Mai Tai

Najprv zmiešame v šejkri obidva rumy, pridáme pomarančový likér (triple sec), mandľový sirup, limetkovú šťavu a ananásový džús. Dobre prešejkujeme, a to myslím dobre. Na koniec...

Reštaurácia Bono

Bratislavská 15; 917 02 Trnava
Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk Reštaurácia Bono na www.gastromenu.sk
Naša reštaurácia vás zaujme nie len interiérom, v ktorej poriadame spoločenské akcie ako sú rôzne rodinné oslavy, promócie, atď., ale...
» čekuj

Sleduj aj večerné menu na Gastromenu.sk

Už aj v tejto ponuke večerného menu si môžeš vybrať z jedál na Gastromenu.sk . Dlhoročná ponuka obedového menu je už niekoľko mesiacov rozšírená na ďalšie 3, a to ponuka...
09.04.2019   
» čítaj celý blog

Stav na trhu práce v gastronómii je katastrofický!

Ja neviem či som použil dostatočné slovo na stav trhu práce, v ktorom sa momentálne nachádzajú slovenské gastro prevádzky. Je pravda, že tento jav sledujem najmä v Trnave a jej okolí....
21.03.2019   
» čítaj celý blog

Boooóže to je dobrota! Kto zdieľa so mnou tento názor?

Moje milované sushi ide objednať už na Gastromenu.sk ON-LINE! On-line donáška začína na Gastromenu.sk s Asia Restaurant. Jedlá, ktoré patria medzi moje najobľúbenejšie sa dajú už...
01.03.2019   
» čítaj celý blog

Začíname! On-line donáška na Gastromenu.sk

Naše vývojárske štúdio a hlavne jeho šéf programátor Ľuboš Brežák podali excelentný výkon, a relatívne v krátkom čase je služba on-line objednávok donášky v záverečnej fáze....
17.02.2019   
» čítaj celý blog


Krémeš
Kto nemá rád krémeš? Ja ich zbožňujem. Aj keď už teraz si dávam väčší pozor na cukor a celkovo na kalórie, aspoň jednému takémuto kúsku neviem občas odolať. Okey, okey v tomto prípade boli dva. Prisahám!
◾ Moja priateľka krémeš občas upečie. Vlastne krémeš pečie hlavne príležitostne, keď sú nejaké oslavy. Ešte že len príležitostne! To nemyslím že by nechutil, len kto by neodolal. Že?

◾ Autor blogu a fotografie: Branislav Brežák

◾ Autor receptu: Katarína Čavnická

◾ Sleduj môj profil branislav.brezak a tiež profil kittika.kitti na Instagrame
Recept Krémeš na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny na 18 porcií

  • 2 ks. lístkové cesto (rolky)
  • 1,5 l. 3,5 % mlieko
  • 2 ks. zlatý klas (40 g.)
  • 1 ks. vanilkový puding (45 g.)
  • 1 ks. vanilínový cukor (20 g.)
  • 2 lyžice polohrubej múky
  • 5 lyžíc kryštáľového cukru
  • 2 ks. rastlinnej šľahačky v prášku (90 g.)
  • práškový cukor na posypanie
  • Postup prípravy

    Ako prvé upečieme lístkové cesto. Zo zlatého klasu, mlieka a pudingu uvaríme hustý krém. Pridáme krištáľový a vanilkový cukor. V 1,5 dcl. mlieka uvaríme 2 lyžice polohrubej múky. Vo vlažnom stave zmiešame obidve zmesi (aby sme zabránili zhrčkovaniu) a dobre vymixujeme. Vyšľaháme šľahačku z mlieka a rastlinného tuku v prášku. Nanesieme na cesto v poradí krém, šľahačka a prikryjeme druhým cestom. Dáme odležať do chladničky. Pri podávaní posypeme práškovým cukrom.
    ◾ Jedna rada na záver. Vrchné cesto po upečení narež na taký počet porcií, koľko uznáš za vhodné. My krájame na 18 kusov. Inak sa ti to neskôr nepodarí pekne nakrájať.