Čo ti chýba na Gatromenu ? Pridaj svoj podnik na Gatromenu


TreeClub je tiež on-line!

Ako ďalšieho zástupcu v on-line svete na Gastromenu.sk od dnes evidujeme TreeClub bar & restaurant zo Smoleníc. Vychýrený podnik na upätí malých Karpát, ktorý navštevujú mnohí...
18.11.2019   
» čítaj celý blog

Arašidový koláč s jablkami (bez lepku, bez cukru)

Vajíčka si oddelíme a žĺtka vymiešame s roztlačeným banánom do penista. Pridáme rozpustené maslo, kokosové mlieko a postupne ostatné suché suroviny. Arašidovú múku dosiahneme...

Restaurant & Café Maxim

Trojičné námestie 10; 917 01 Trnava
Restaurant & Café Maxim na www.gastromenu.sk Restaurant & Café Maxim na www.gastromenu.sk Restaurant & Café Maxim na www.gastromenu.sk Restaurant & Café Maxim na www.gastromenu.sk Restaurant & Café Maxim na www.gastromenu.sk Restaurant & Café Maxim na www.gastromenu.sk Restaurant & Café Maxim na www.gastromenu.sk Restaurant & Café Maxim na www.gastromenu.sk Restaurant & Café Maxim na www.gastromenu.sk Restaurant & Café Maxim na www.gastromenu.sk Restaurant & Café Maxim na www.gastromenu.sk Restaurant & Café Maxim na www.gastromenu.sk Restaurant & Café Maxim na www.gastromenu.sk Restaurant & Café Maxim na www.gastromenu.sk Restaurant & Café Maxim na www.gastromenu.sk Restaurant & Café Maxim na www.gastromenu.sk Restaurant & Café Maxim na www.gastromenu.sk Restaurant & Café Maxim na www.gastromenu.sk
V rohu historického Trojičného námestia v Trnave sa za sklom priečelia rozprestierajú priestory novej luxusnej reštaurácie. Kombinácia...
» čekuj

Udržiavam svoje telo, vnútro a myseľ v rovnováhe Jing a Jang

Gastromenu.sk už dlhšiu dobu spolupracuje z foodblogerkou Silviou Kollárovou a mne je veľkou cťou vám ju trochu predstaviť prostredníctvom mojich 20 otázok, ktoré som Silvii...
14.11.2019   
» čítaj celý blog

Tak čo, už máš odcvičené ?

Alena Krůtová je typickým príkladom ženy - mama dcéry Adélky, ktorá svojim životným štýlom inšpiruje mnohých z nás. Ktorá vie dokopy skĺbiť rodinu, podnikanie a svoj zdravý...
10.11.2019   
» čítaj celý blog

Prečo hodnotiť a vyjadriť svoj názor na Gastromenu.sk?

V dnešnej dobe, kde ťa neustále v telefóne vyzývajú rôzne aplikácie hodnotiť, kde sa kamkoľvek pohneš na internete a vyskočí ti okno "Ak si spokojný, nezabudni ohodnotiť", kde všetci...
13.10.2019   
» čítaj celý blog

Trnavský Októberfest vypukne vo štvrtok, sviatok pivárov potrvá tri dni

Sviatok pre milovníkov piva, ale aj dobrého jedla a zábavy. V City Parku na Trstínskej ulici vypukne už vo štvrtok 10. októbra 2019 druhý ročník trnavského Októberfestu. Októberfest...
09.10.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Krémeš
Kto nemá rád krémeš? Ja ich zbožňujem. Aj keď už teraz si dávam väčší pozor na cukor a celkovo na kalórie, aspoň jednému takémuto kúsku neviem občas odolať. Okey, okey v tomto prípade boli dva. Prisahám!
◾ Moja priateľka krémeš občas upečie. Vlastne krémeš pečie hlavne príležitostne, keď sú nejaké oslavy. Ešte že len príležitostne! To nemyslím že by nechutil, len kto by neodolal. Že?

◾ Autor blogu a fotografie: Branislav Brežák

◾ Autor receptu: Katarína Čavnická

◾ Sleduj môj profil branislav.brezak a tiež profil kittika.kitti na Instagrame
Recept Krémeš na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny na 18 porcií

  • 2 ks. lístkové cesto (rolky)
  • 1,5 l. 3,5 % mlieko
  • 2 ks. zlatý klas (40 g.)
  • 1 ks. vanilkový puding (45 g.)
  • 1 ks. vanilínový cukor (20 g.)
  • 2 lyžice polohrubej múky
  • 5 lyžíc kryštáľového cukru
  • 2 ks. rastlinnej šľahačky v prášku (90 g.)
  • práškový cukor na posypanie
  • Postup prípravy

    Ako prvé upečieme lístkové cesto. Zo zlatého klasu, mlieka a pudingu uvaríme hustý krém. Pridáme krištáľový a vanilkový cukor. V 1,5 dcl. mlieka uvaríme 2 lyžice polohrubej múky. Vo vlažnom stave zmiešame obidve zmesi (aby sme zabránili zhrčkovaniu) a dobre vymixujeme. Vyšľaháme šľahačku z mlieka a rastlinného tuku v prášku. Nanesieme na cesto v poradí krém, šľahačka a prikryjeme druhým cestom. Dáme odležať do chladničky. Pri podávaní posypeme práškovým cukrom.
    ◾ Jedna rada na záver. Vrchné cesto po upečení narež na taký počet porcií, koľko uznáš za vhodné. My krájame na 18 kusov. Inak sa ti to neskôr nepodarí pekne nakrájať.