čo ti chýba na Gatromenu ?



Bratislavskí gurmáni sa cez víkend stretnú v Parku Andreja Hlinku

Gurmáni sú pôžitkári a radi stolujú na pekných miestach. A takým sa stane cez víkend 21. - 23. 6. Park Andreja Hlinku v Ružinove. "Gurmán festival Bratislava sa sťahuje do...
20.06.2019   
» čítaj celý blog

Čerešňový koláč s nádychom mäty bez lepku a laktózy

Najskôr si natrhajte veľa čerstvej mäty. Čím viac druhov mäty, tým lepšie. Ja som nazbierala aspoň tri veľké hrste. Mätu umyjeme, obtrháme listy a zmixujeme spolu s vajíčkami...

Hotel EMPIRE ****

J. Hajdóczyho 11; 917 01 Trnava
Hotel EMPIRE **** na www.gastromenu.sk Hotel EMPIRE **** na www.gastromenu.sk Hotel EMPIRE **** na www.gastromenu.sk Hotel EMPIRE **** na www.gastromenu.sk Hotel EMPIRE **** na www.gastromenu.sk Hotel EMPIRE **** na www.gastromenu.sk Hotel EMPIRE **** na www.gastromenu.sk Hotel EMPIRE **** na www.gastromenu.sk Hotel EMPIRE **** na www.gastromenu.sk Hotel EMPIRE **** na www.gastromenu.sk Hotel EMPIRE **** na www.gastromenu.sk Hotel EMPIRE **** na www.gastromenu.sk Hotel EMPIRE **** na www.gastromenu.sk Hotel EMPIRE **** na www.gastromenu.sk Hotel EMPIRE **** na www.gastromenu.sk Hotel EMPIRE **** na www.gastromenu.sk Hotel EMPIRE **** na www.gastromenu.sk Hotel EMPIRE **** na www.gastromenu.sk Hotel EMPIRE **** na www.gastromenu.sk Hotel EMPIRE **** na www.gastromenu.sk Hotel EMPIRE **** na www.gastromenu.sk Hotel EMPIRE **** na www.gastromenu.sk Hotel EMPIRE **** na www.gastromenu.sk Hotel EMPIRE **** na www.gastromenu.sk Hotel EMPIRE **** na www.gastromenu.sk Hotel EMPIRE **** na www.gastromenu.sk Hotel EMPIRE **** na www.gastromenu.sk Hotel EMPIRE **** na www.gastromenu.sk Hotel EMPIRE **** na www.gastromenu.sk Hotel EMPIRE **** na www.gastromenu.sk Hotel EMPIRE **** na www.gastromenu.sk Hotel EMPIRE **** na www.gastromenu.sk Hotel EMPIRE **** na www.gastromenu.sk
Hotel EMPIRE**** je viac ako miesto, ktoré poskytuje prenocovanie, či prechodné ubytovanie. Štýl, modernosť, no zároveň pohodlie a komfort sa...
» čekuj

1. Trnava RumFest splnil moje očakávania na jednotku

Pokiaľ si si nevšimol, tak včera 15.06.2019 sa konal v Trnave prvý rumový festival. Trnavské Nádvorie bolo tým miestom, kde sa barmani a barmanky pred sebou predháňali svojim umením. Kde...
19.06.2019   
» čítaj celý blog

Pivný pochod Trnavská 13, a ako dopadla?

Bohužiaľ rekord sa nekonal. Účastníkov pochodu bolo 3078. Na druhú stranu aj to je obrovské číslo, wow :-) Z úvodu musím poznamenať, že som bol na tomto pivnom pochode prvý krát. A...
17.06.2019   
» čítaj celý blog

Kráľovské privilégium: oslávme spoločne 600-ročnicu na Trnavskej 13

Trnava dostala pred 600 rokmi kráľovskú výsadu. Mohla začať variť a predávať pivo. Pozývame ťa na pochod a oslavy jubilejného a tento rok významného ročníku Trnavskej 13. OZ...
10.06.2019   
» čítaj celý blog

Boli sme na Flavour Fair - Festival chutí v Považskej Bystrici

Flavour Fair - festival chutí 2019 je festivalom, ktorý už svojim 5. ročníkom prilákal opäť niekoľko stoviek návštevníkov. Festival je organizovaný firmou Big Green Egg Slovensko. Čo...
02.06.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Krémeš
Kto nemá rád krémeš? Ja ich zbožňujem. Aj keď už teraz si dávam väčší pozor na cukor a celkovo na kalórie, aspoň jednému takémuto kúsku neviem občas odolať. Okey, okey v tomto prípade boli dva. Prisahám!
◾ Moja priateľka krémeš občas upečie. Vlastne krémeš pečie hlavne príležitostne, keď sú nejaké oslavy. Ešte že len príležitostne! To nemyslím že by nechutil, len kto by neodolal. Že?

◾ Autor blogu a fotografie: Branislav Brežák

◾ Autor receptu: Katarína Čavnická

◾ Sleduj môj profil branislav.brezak a tiež profil kittika.kitti na Instagrame
Recept Krémeš na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny na 18 porcií

  • 2 ks. lístkové cesto (rolky)
  • 1,5 l. 3,5 % mlieko
  • 2 ks. zlatý klas (40 g.)
  • 1 ks. vanilkový puding (45 g.)
  • 1 ks. vanilínový cukor (20 g.)
  • 2 lyžice polohrubej múky
  • 5 lyžíc kryštáľového cukru
  • 2 ks. rastlinnej šľahačky v prášku (90 g.)
  • práškový cukor na posypanie
  • Postup prípravy

    Ako prvé upečieme lístkové cesto. Zo zlatého klasu, mlieka a pudingu uvaríme hustý krém. Pridáme krištáľový a vanilkový cukor. V 1,5 dcl. mlieka uvaríme 2 lyžice polohrubej múky. Vo vlažnom stave zmiešame obidve zmesi (aby sme zabránili zhrčkovaniu) a dobre vymixujeme. Vyšľaháme šľahačku z mlieka a rastlinného tuku v prášku. Nanesieme na cesto v poradí krém, šľahačka a prikryjeme druhým cestom. Dáme odležať do chladničky. Pri podávaní posypeme práškovým cukrom.
    ◾ Jedna rada na záver. Vrchné cesto po upečení narež na taký počet porcií, koľko uznáš za vhodné. My krájame na 18 kusov. Inak sa ti to neskôr nepodarí pekne nakrájať.




    Trnava RumFest 2019 - prvý rumový festival na Slovensku
    Gastromenu.sk ti prináša niekoľko fotografií z tohoto, pre nás veľmi zaujímavého a veľmi podareného 1. ročníka festivalu, venovanému kvalitným rumom. Vydarený event určite nenechá ešte niekoľko týždňov nikoho chladným a už s určitosťou môžeme tvrdiť, že sa ďalšieho ročníku ako mediálny partner tohoto podujatia, u...
    » čekuj
    Aktualizované 17.06.2019