Čo ti chýba na Gatromenu ? Pridaj svoj podnik na Gatromenu


Dušan Křístek - Food fotograf 1. ligy

S Dušanom som sa spoznal, a môžem povedať, že to bolo na jednej sociálnej sieti. Ktorá to bola napíšem trochu nižšie. Osobne sme sa stretli na jednej vynikajúcej akcii, ktorá bola...
05.12.2019   
» čítaj celý blog

Gin Tee Egg

Po dlhšom období sme dali so Štefanom hlavy dokopy a pripravili pre pre vás štvoricu zimných drinkov. Toto je prvý z nich a má názov Gin Tee Egg. Vždy keď sa dohodneme na novom projekte...

Tovariš

Nám. Slov. učeného tovarišstva 8; 917 01 Trnava
Tovariš na www.gastromenu.sk Tovariš na www.gastromenu.sk Tovariš na www.gastromenu.sk Tovariš na www.gastromenu.sk Tovariš na www.gastromenu.sk Tovariš na www.gastromenu.sk Tovariš na www.gastromenu.sk Tovariš na www.gastromenu.sk Tovariš na www.gastromenu.sk Tovariš na www.gastromenu.sk Tovariš na www.gastromenu.sk Tovariš na www.gastromenu.sk Tovariš na www.gastromenu.sk Tovariš na www.gastromenu.sk Tovariš na www.gastromenu.sk Tovariš na www.gastromenu.sk Tovariš na www.gastromenu.sk Tovariš na www.gastromenu.sk
Naša reštaurácia Tovariš, ktorú sme pre Vás vytvorili je zameraná zväčša na tradičnú slovenskú kuchyňu s poctivých surovín....
» čekuj

Šuhajíci pri panvici dnes varia v Košiciach

Kto nebol v Haliči, má ešte šancu zažiť túto kuchársku "údernú" formáciu v Košiciach a v Prešove. Veselá partia, ktorá ťa svojim kuchárskym umením vytrhne zo všedných dní, ktoré...
04.12.2019   
» čítaj celý blog

Šuhajíci pri panvici zajtra varia v Halíči

Kto by nechcel aby mu niekedy domov prišlo navariť komando úspešných a hlavne výnimočných kuchárskych odborníkov zo zoskupenia "Šuhajíci pri panvici"? Toho slova "komando" sa nemusíš...
26.11.2019   
» čítaj celý blog

TreeClub je tiež on-line!

Ako ďalšieho zástupcu v on-line svete na Gastromenu.sk od dnes evidujeme TreeClub bar & restaurant zo Smoleníc. Vychýrený podnik na upätí malých Karpát, ktorý navštevujú mnohí...
26.11.2019   
» čítaj celý blog

Prečo hodnotiť a vyjadriť svoj názor na Gastromenu.sk?

V dnešnej dobe, kde ťa neustále v telefóne vyzývajú rôzne aplikácie hodnotiť, kde sa kamkoľvek pohneš na internete a vyskočí ti okno "Ak si spokojný, nezabudni ohodnotiť", kde všetci...
26.11.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Ľahulinké kekse s pistáciami (bez lepku)
Silvia Kollárová
Ešte stále necítim vonku tú pravú chladnú zimu, keď vám začnú líčka červenať a primŕzať noštek :-) Pamätám si na školské časy v zime, keď sme mali všetci sneh až po kolená. S mojimi spolužiačkami sme sa vždy zakaždým báli odísť z triedy po vyučovaní domov, len aby nás chlapci v snehu nevyváľali :-) Dnes by som tie školské časy rada vrátila naspäť, kopec smiechu a plno radosti sme prežívali každý deň. Zima má svoje kúzelné čaro, keď začnú padať snehové vločky na zem ako hviezdy z neba. V kuchyni za oknom sledujete snehové vločky a v rúre sa začínajú piecť úžasne chutné krehké koláčiky s vôňou škorice. V myšlienkach vnímate ako prichádzajú Vianoce a ten nádherný čas, ktorý strávite so svojou rodinou v šťastí a v zdraví. Čas pečenia chutných vianočných keksov, ktoré vám prinášam aj Ja v mojom novom jednoduchom recepte. Inšpirujte sa a vyskúšajte upiecť krehké a ľahulinké kekse, ktoré sa vám rozpadnú neuveriteľnou chuťou v ústach. Prežívajte vo svojich spomienkach úžasné čaro Vianoc a snehovo-ligotajúcu sa zimu.

◾ Pozri Instagram Silvii Kollárovej

◾ A prečítaj si aj blog, kde sme položili Silvii 20 otázok. Si zvedavý? Tak klikni na tento odkaz ⬇

Udržiavam svoje telo, vnútro a myseľ v rovnováhe Jing a Jang

Ďakujeme Silvii Kollárovej - Gastromenu.sk
Recept Ľahulinké kekse s pistáciami (bez lepku) na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny

  • Cesto:
  • 150 g. masla
  • 150 g. kvalitnej bielej čokoláda (Ja používam s vanilkou)
  • 200 g. ryžovej celozrnnej múky bez lepku
  • 200 g. ovsenej múky bez lepku
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 vajíčko
  • 4 lyžice mletých pistácií
  • kôra z jedného citróna
  • Postup prípravy

    Bielu čokoládu si rozpustíme nad parou a necháme chvíľu vychladnúť. Opatrne primiešame k maslu izbovej teploty. Postupne začneme pridávať ostatné suroviny a nakoniec pridáme nastrúhanú kôru z citróna a mleté pistácie. Do cesta nezabudnite ešte pridať trochu rozdrvených pistácií. Rukami spracujeme cesto, ktoré dáme na chvíľu oddýchnuť do chladničky. Z cesta si vždy zakaždým kúsok odoberieme a tvarujeme guľôčky, ktoré opatrne stlačíme rukami na plechu vystlaným papierom na pečenie. Kekse by mali byť hrubšie. Vyjde vám približne 18 kusov. Dáme piecť na 180 °C, 20 minút. Sú úžasne krehké a jemnulinké v ústach.

    S láskou k pečeniu Silvia Kollárová