čo ti chýba na Gatromenu ? pridaj svoj podnik na Gatromenu


FOOD FEST v parku prilákal do Trenčianskych Teplíc takmer sedem tisíc milovníkov dobrého jedla

Trenčianske Teplice, 11. september 2019. Druhý ročník FOOD FEST v parku napriek nepriaznivému počasiu prilákal do Trenčianskych Teplíc počas víkendu 7. - 8. septembra takmer 7 000...
12.09.2019   
» čítaj celý blog

Vegan figový koláč

Cícer si vždy vopred uvarím, nepoužívam žiadne polotovary ani konzervy. Banány si roztlačíme vidličkou úplne na kašu a pridáme uvarený, rozmixovaný cícer s (100 ml.) kokosovým...

Reštaurácia a kaviareň Alfredo

Pribinova 1; 955 01 Topoľčany
Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk
Našu reštauráciu nájdete v centre Topolčian. Pozor! Od 1. júla sa sťahujeme do nových priestorov. Info už čoskoro...
» čekuj

Mega úspešný, niekym zbožňovaný, niekym zatracovaný Trnavský jarmok

Tento blog píšem ako trnavský patriot (pretože som rodený trnavčan), ale aj človek ktorý sa bude snažiť byť aspoň trochu objektívny :-) Na úvod ale musím hneď spomenúť, že...
10.09.2019   
» čítaj celý blog

Druhý ročník festivalu Aróma sa niesol v znamení rozmanitých vôní, chutí a hudobných zážitkov

V piatok a v sobotu 6 . - 7. 9. 2019 sa konal v centre Trenčína pri Dome armády Festival vôní, chutí a zážitkov - festival Aróma. Podujatie bolo rozdelené do viacerých zón - nadšenci...
09.09.2019   
» čítaj celý blog

Street food, moderná slovenská kuchyňa, pikniková zóna a eco-friendly koncept: FOOD FEST v parku Trenčianske Teplice je tu opäť!

Trenčianske Teplice, 22. august 2019. V Trenčianskych Tepliciach sa rozlúčia s letom druhým ročníkom septembrového gastro festivalu, ktorý nesie názov FOOD FEST v parku. Počas dvoch...
06.09.2019   
» čítaj celý blog

2. ročník festivalu vôní, chutí a zážitkov Aróma prinesie do Trenčína to najlepšie zo sveta gastronómie

Nadšenci lahodných jedál a kvalitných nápojov sa už 6. - 7. septembra 2019 môžu tešiť na Festival Aróma, ktorý sa uskutoční v centre mesta Trenčín - pri Dome armády...
06.09.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Quinoa jahodový koláč bez lepku, cukru a laktózy
Silvia Kollárová
Quinoa a jahody, zvláštna kombinácia si možno poviete. Moje posledné experimenty v pečení sú zamerané na Quinoa. Je to veľmi výživná obilnina a používam ju dosť často ako prílohu k jedlu alebo ju pridávam do teplých šalátov. Tento koláčik na moje potešenie bol skutočne fantastický, sladulinký a svieži vďaka jahodám. Na moje počudovanie dokonca aj mojej dcére tak chutil, že si znova žiada ho upiecť :-) Nemusíte sa obávať, vďaka banánu a jahodám je veľmi sladulinký. Vždy ma teší, ak sa v koláčikoch vyhýbam cukru a ak stačí sladulinkú chuť zvýrazniť iba ovocím. Snažím sa, aby moje koláče boli tou najlepšou a najzdravšou verziou v pečení a kreativite, aj keď vždy sa dá niečo doladiť. Keď si pomyslím na chuť jahôd, neuveriteľnú vôňu a šťavnatosť, ihneď mám v predstave moje detstvo a obdobie slnečného leta. Ešte vás stále neláka niečo chutné upiecť? Vyskúšajte môj nový recept s Quinoa a sladkými červenými jahodami.

◾ Ďalší recept, v poradí štvrtý od foodblogerky Silvii Kollárovej.

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na ďalší jej recept :-) Team Gastromenu.sk
Recept Quinoa jahodový koláč bez lepku, cukru a laktózy na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny

  • Cesto:
  • 3 vajíčka
  • 1,5 banána
  • 450 g. jahôd
  • 2 šálky uvarená Quinoa biela (250 ml má jedna šálka)
  • 1 šálka ryžovej múky
  • 2 lyžičky jedlej soli
  • Postup prípravy

    Banán (najlepšie sú prezreté banány) si rozpučíme riadne vidličkou. Banán vymiešame s vajíčkami do penista. Jahody umyjeme, nakrájame a zmixujeme na kašu. Postupne pridávame ostatné suroviny a vymiešame cesto. Vlejeme na 28 cm menší plech vystlaný papierom na pečenie a na vrch poukladáme ešte jahody. Dáme piecť na 180 °C, 45 - 50 minút. Tento experiment s Quinoa sa skutočne vydaril, vďaka banánu a jahodám je koláč sladulinký a Quinoa nie je ani cítiť. Ak máte radi koláče zo pšena, Quiona biela mu bola dosť podobná.

    S láskou k pečeniu Silvia Kollárová.