čo ti chýba na Gatromenu ? pridaj svoj podnik na Gatromenu


FOOD FEST v parku prilákal do Trenčianskych Teplíc takmer sedem tisíc milovníkov dobrého jedla

Trenčianske Teplice, 11. september 2019. Druhý ročník FOOD FEST v parku napriek nepriaznivému počasiu prilákal do Trenčianskych Teplíc počas víkendu 7. - 8. septembra takmer 7 000...
12.09.2019   
» čítaj celý blog

Vegan figový koláč

Cícer si vždy vopred uvarím, nepoužívam žiadne polotovary ani konzervy. Banány si roztlačíme vidličkou úplne na kašu a pridáme uvarený, rozmixovaný cícer s (100 ml.) kokosovým...

Reštaurácia a kaviareň Alfredo

Pribinova 1; 955 01 Topoľčany
Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk
Našu reštauráciu nájdete v centre Topolčian. Pozor! Od 1. júla sa sťahujeme do nových priestorov. Info už čoskoro...
» čekuj

Mega úspešný, niekym zbožňovaný, niekym zatracovaný Trnavský jarmok

Tento blog píšem ako trnavský patriot (pretože som rodený trnavčan), ale aj človek ktorý sa bude snažiť byť aspoň trochu objektívny :-) Na úvod ale musím hneď spomenúť, že...
10.09.2019   
» čítaj celý blog

Druhý ročník festivalu Aróma sa niesol v znamení rozmanitých vôní, chutí a hudobných zážitkov

V piatok a v sobotu 6 . - 7. 9. 2019 sa konal v centre Trenčína pri Dome armády Festival vôní, chutí a zážitkov - festival Aróma. Podujatie bolo rozdelené do viacerých zón - nadšenci...
09.09.2019   
» čítaj celý blog

Street food, moderná slovenská kuchyňa, pikniková zóna a eco-friendly koncept: FOOD FEST v parku Trenčianske Teplice je tu opäť!

Trenčianske Teplice, 22. august 2019. V Trenčianskych Tepliciach sa rozlúčia s letom druhým ročníkom septembrového gastro festivalu, ktorý nesie názov FOOD FEST v parku. Počas dvoch...
06.09.2019   
» čítaj celý blog

2. ročník festivalu vôní, chutí a zážitkov Aróma prinesie do Trenčína to najlepšie zo sveta gastronómie

Nadšenci lahodných jedál a kvalitných nápojov sa už 6. - 7. septembra 2019 môžu tešiť na Festival Aróma, ktorý sa uskutoční v centre mesta Trenčín - pri Dome armády...
06.09.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Špenátová roláda bez lepku
Silvia Kollárová
Čo si predstavíte, keď zbadáte čerstvý špenát? Ja si predstavujem chutný svieži šalát s kopou inej zeleninky, skvelú špenátovú omáčku, chutnú krémovú polievku a nakoniec sa mi v predstavách zjaví koláč so sladkou ovocnou plnkou. A nie len jeden nápad sa zrodil v mojej mysli, no nakoniec som sa rozhodla vám predstaviť moju úžasnú sladkú roládu s plnkou avokáda a hrušky.

Myslíte si, že to nie je možné?

Omyl, v špenáte je veľké čaro pečenia a chuť vôbec nezacítite. Jednoducho moja slabosť je vždy skombinovať niečo zaujímavé a chutné v pečení. Či už je to so zeleninou alebo ovocím. Cesto rolády je veľmi krehké a mäkulinké, v spojení s ovocnou plnkou dokonale sladké a svieže. Ak si vrch rolády polejete troškou kvalitnej roztopenej horkej čokolády, zažijete úžasný pôžitok každého kúsku v ústach.

Ešte si stále myslíte, že špenát v koláči nie je dobrá voľba? Neváhajte a vyskúšajte opäť môj jednoduchý a rýchly recept na skvelú špenátovú roládu. Ako sa vraví, nekonečnej fantázií sa medze nekladú.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
◾ Tu je ďalší recept, v poradí už druhý od foodblogerky Silvii Kollárovej
. Tvoje Gastromenu.sk
Recept Špenátová roláda bez lepku na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny

  • Cesto:
  • 125 g. čerstvý baby špenát
  • 3 vajíčka
  • 3 lyžice Agáve sirupu
  • 5 lyžíc ovsenej múky bez lepku
  • Plnka:
  • 2 ks. hrušky
  • 1 ks. avokádo
  • 2 lyžice 100% bio kakao s nízkym obsahom tuku a cukru
  • 3 lyžice nízkotučného tvarohu
  • 76% kvalitná horká čokoláda
  • Postup prípravy

    Najprv si oddelíme vajíčka. Umyjeme špenát a sparíme ho nad parou. Ja používam vo svojej domácnosti parný hrniec. Sparený špenát aj so žĺtkami a Agáve sirupom zmixujeme v smoothie mixéry. Postupne pridáme múku a nakoniec do cesta zľahka primiešame vyšľahané bielka so štipkou soli. Cesto vlejeme na menší 28 cm plech vystlaný papierom na pečenie a zľahka ho rozotrieme. Pečieme na 180°C, 15 minút. Cesto si po upečení prehodíme opatrne na dosku naopak, stiahneme papier na pečenie a pomocou utierky ešte teplé zrolujeme. Hrušky na plnku si ošúpeme, nakrájame a uvaríme do mäkka. Ak treba podlejte hrušky troškou vody. Vezmeme opäť smoothie mixér a spolu s avokádom zmixujeme na kašu. Postupne primiešame do plnky ostatné suroviny. Plnku rozotrieme na cesto, zrolujeme a dáme na chvíľu roládu schladiť do chladničky. Vrch rolády môžete poliať kvalitnou horkou čokoládou, ktorú roztopíte s troškou kokosového oleja nad parou. Tejto kombinácii rôznych chutí so špenátom sa nemusíte vôbec báť, dokonca moja dcéra plnky s avokádom veľmi obľubuje. Ak sa bojíte piecť a experimentovať so špenátom, v tomto koláčiku rozhodne chuť špenátu nie je cítiť. V tom je čaro pečenia:-)

    Prajem vám krásny zážitok pri pečení.
    ◾ Foodblogerka Silvia Kollárová