Kontakty


 
Čo ti chýba na Gatromenu ? Pridaj svoj podnik na Gatromenu


Recepty na Gastromenu.sk

Var s nami s profi kuchármi
Recept Bravčová panenka v sezamovom kabátiku na Gastromenu.sk
Bravčová panenka v sezamovom kabátiku
Michal Kulik
Panenku si očistíme umyjeme a vysušíme. Potrieme olejom, nasolíme, okoreníme a z prudka poopekáme, na panvici z každej strany. Potom panenku vložíme do rúry, cca na 10 až 12 min na 160...

Recept Domáce rožky podľa Janíka Lenhardta na Gastromenu.sk
Domáce rožky podľa Janíka Lenhardta
Janík Lenhardt
Mlieko ohrejeme na cca 30 °C pridáme cukor a rozmrvené droždie. Premiešame a necháme 10 min postáť. Pridáme všetky suroviny okrem vajíčka a vypracujeme hladké cesto. Cesto necháme 1...

Recept Dusené hovädzie mäso na víne s kašou zo sladkých zemiakov, glazúrovanými šalotkami a čerstvými kvetmi z cukety na Gastromenu.sk
Dusené hovädzie mäso na víne s kašou zo sladkých zemiakov, glazúrovanými šalotkami a čerstvými kvetmi z cukety
Luca Nucciarelli
Na prudkom ohni rýchlo opečieme celý kus mäsa na panvici, v ktorej sme predhriali olej. Kým sa mäso opečie, pripravíme si zeleninu (cesnak, zeler, mrkva, cibuľa) - umyjeme, ošúpeme a...

Recept Jednoduché kuracie medailóniky so zemiakovou kašou, čiernym koreňom, šalviou a šampiňónmi na Gastromenu.sk
Jednoduché kuracie medailóniky so zemiakovou kašou, čiernym koreňom, šalviou a šampiňónmi
Peter Pikovský
Čierny koreň si očistíme so škrabkou na zemiaky (odporúčam použiť rukavice), varíme v osolenej vode do ktorej sme vytlačili 1/2 citróna cca 15 min. Potom vyberieme a odložíme bokom....

Recept Kuracia balotínka so zemiakovo-zázvorovým krémom, omáčka Red curry a grilovaná špargľa na Gastromenu.sk
Kuracia balotínka so zemiakovo-zázvorovým krémom, omáčka Red curry a grilovaná špargľa
Michal Kulik
Kuracie stehno si vykostíme jemne vyklepeme, osolíme a okoreníme. Používame preto stehno s kosťou a nie už vykostené. Zakúpené v obchode zvyknú byť malé, alebo dotrhané a my...

Recept Mrkvovo-pomarančový krém so zázvorovou smotanou na Gastromenu.sk
Mrkvovo-pomarančový krém so zázvorovou smotanou
Branislav Michalčík
Na oleji alebo masle si zarestujeme cibuľu nakrájanú na kocky. Pridáme mrkvu nakrájanú na kolieska a chvíľu opražíme. Pridáme kurkumu, osolíme a premiešame. Zalejeme vodou, pridáme...

Recept Ravioli s medvedím cesnakom, ricottou a bryndzou na cícerovom pyré na Gastromenu.sk
Ravioli s medvedím cesnakom, ricottou a bryndzou na cícerovom pyré
Peter Bracho
Cesto na ravioli vyrobíme následovne. Zmiešame hladkú múku, masť, žĺtok, soľ a vodu. Cesto necháme 2 hodiny odležať v chladničke. Plnku pripravíme jednoducho zmiešaním ricotty,...

Recept Roláda z bravčovej panenky na Gastromenu.sk
Roláda z bravčovej panenky
Michal Kulik
Ako prvé si musíme spraviť popol, robí sa z bielej časti póru. Treba ho dobre umyť po častiach, utrieť do sucha, dať na plech a vysušiť v rúre. Tepelnou úpravou začne tmavnúť. Treba...

Recept Timballo na Gastromenu.sk
Timballo
Luca Nucciarelli
Najskôr si pripravíme vývary: rybací zo zvyškov kreviet (hlavy a skelety) s trochou zeleniny. Druhý vývar (použijeme ho neskôr pri príprave cuketového krému) bude zo zeleniny a zvyškov...

Originálne veľkonočné recepty
Recept Flank steak, s mladými šampiňónmi a klíčkami, foccacia na Gastromenu.sk
Flank steak, s mladými šampiňónmi a klíčkami, foccacia
Šuhajíci pri panvici
Na začiatok si pripravíme olejový wellness na steak. Olej zohrejeme na izbovú teplotu a vmasírujeme do mäsa. Na rozpálenej panvici opečieme steak približne 2,5 minúty z každej strany....

Recept Polievka z medvedieho cesnaku a pošírovaným vajíčkom na Gastromenu.sk
Polievka z medvedieho cesnaku a pošírovaným vajíčkom
Šuhajíci pri panvici
Šalotku si nakrájame a orestujeme na rozpustenom masle. Pridáme pokrájanú cuketu a zemiaky, ktoré so šalotkou krátko orestujeme. Zalejeme mliekom a varíme približne 15 minút, kým nebudú...

Recept Sendvič s údeným karé a cviklou na Gastromenu.sk
Sendvič s údeným karé a cviklou
Šuhajíci pri panvici
Bravčové karé očistíme a naložíme do soľanky. Soľanku pripravíme tak, že do čistej studenej vody vmiešame soľ (50 g soli na liter vody). Mäso ponoríme do soľanky a...

Recept Slaná socca torta na Gastromenu.sk
Slaná socca torta
Šuhajíci pri panvici
Z uvedených ingrediencií (hore) mixérom alebo metličkou vymiešame cesto, ktoré by malo byť o niečo hustejšie ako je palacinkové cesto. Soccu pripravíme na panvici na dostatočnom množstve...

Recept Tartaletky na zelený štvrtok od Leony Urbánkovej na Gastromenu.sk
Tartaletky na zelený štvrtok od Leony Urbánkovej
Leona Urbánková
Suroviny zpracujeme a těsto vtlačíme do formiček na tartaletky (nejlepší jsou ty s odnímacím dnem). Naplněné formičky dáme na cca 2 hodiny do lednice zchladnout. Po té je pečeme na 180...

Recept Vejce sous vide na Gastromenu.sk
Vejce sous vide
Leona Urbánková
Vejce, která jsem dnes připravila metodou sous vide se nemusí vakuově balit. Vaří se ve skořápce, při 64 stupních, hodinu a následně se schladí ve vodě s ledem, aby se zastavil tepelný...

Špeciality Gastromenu.sk
Recept Domáci utopenci na Gastromenu.sk
Domáci utopenci
Ľuboš Brežák
Ako prvé začíname s nálevom. Do hrnca vlejeme vodu, ocot, cukor, soľ, korenie a dobre premiešame. Privedieme do varu a varíme na miernom ohni asi 5 minút. Odstavíme a necháme vychladnúť....

Predjedlá
Recept Foie gras s dýňovým chutney na Gastromenu.sk
Foie gras s dýňovým chutney
Leona Urbánková
Foie gras jsem odblanila, přidala sůl, pepř, cukr a portské víno. Dala jsem do zapékací mísy a umístila do trouby předehřáté na 75 stupňů. Zapíchla jsem do jater teploměr a nastavila...

Polievky
Recept Polévka z pečeného česneku a pečené petržele doplněnou o slanou granolu na Gastromenu.sk
Polévka z pečeného česneku a pečené petržele doplněnou o slanou granolu
Leona Urbánková
Na plech s pečícím papírem nakrájejte na větší kusy očištěnou petržel a česnek ve slupce pouze rozkrojený na půl. Pokapejte olivovým olejem, posolte a pečtě cca 20 minut - než...

Jedlá z rýb
Recept Marinovaný losos s avokádovým dipom na Gastromenu.sk
Marinovaný losos s avokádovým dipom
Peter Varga
Marinovaný losos: Filet (strana bez kože) posypeme soľou, cukrom a pokvapkáme limetkovou šťavou. V mažiari rozdrvíme červené korenie a nasypeme na lososa. Položíme naň aj čerstvý...

Jedlá z hovädzieho mäsa
Recept Kajuga beef na Gastromenu.sk
Kajuga beef
Branislav Brežák
Najprv orestujeme hovädziu sviečkovú, ktorú predtým nakrájame na rezance. Počas restovania hovädzej sviečkovej pridáme červenú papriku a mandle. Po orestovaní mäsa a papriky pridáme...

Recept Pečené írske hovädzie rebierko so zemiakovým fondantom, tekvicové pyré s pečenou cibuľkou a lahodnou parmezánovou penou na Gastromenu.sk
Pečené írske hovädzie rebierko so zemiakovým fondantom, tekvicové pyré s pečenou cibuľkou a lahodnou parmezánovou penou
Peter Varga
◾ Príprava hovädzieho rebra: Do pekáča vložíme rebro, mrkvu, zelerové stonky, cibuľu a bobkový list. Zalejeme zeleninovým vývarom a prikryté dusíme v rúre pri 160 °C približne 3,5...

Bezmäsité jedlá
Recept Batátovo-špenátový koláč na Gastromenu.sk
Batátovo-špenátový koláč
Alena Krůtová
Batáty nakrájime na tenká kolečka a lehce povaříme. Formu vymažeme maslem. Vyskládame batáty, jarní cibulku a repikatý celer. Špenát vmíchame do 5 vajec a 5 bílků. Změs vlijeme na...

Recept Foccacia chlieb (bez lepku a vajec) na Gastromenu.sk
Foccacia chlieb (bez lepku a vajec)
Silvia Kollárová
Najprv si pripravíme nekvások. Je to neaktívny kvások, kde vám cesto nekvasí ako pri bežnom kvásku. Ja rada experimentujem a myslím si, že cesto bolo vláčnejšie. Rozhodne sa nebudete...

Recept Pizza chlieb (bez lepku) na Gastromenu.sk
Pizza chlieb (bez lepku)
Silvia Kollárová
Cherry paradajky a červenú papriku si sparíme do mäkka a zmixujeme na kašu. Pridáme postupne vajíčka, múky, olej a jedlú sódu alebo prášok do pečiva. Nakoniec do cesta primiešame dve...

Recept Špenátové palacinky bez lepku a laktózy na Gastromenu.sk
Špenátové palacinky bez lepku a laktózy
Silvia Kollárová
Špenát si sparíme a zmixujeme s vajíčkom v smoothie mixéry. Postupne primiešame ostatné suroviny. Vznikne nám veľmi chutné cesto na palacinky. Ja ich väčšinou pečiem na troške...

Cestoviny
Recept Cestoviny Carbonara na Gastromenu.sk
Cestoviny Carbonara
Branislav Brežák
Slaninu, môže byť mäsovejšia, nakrájaj na kocky. Tak isto nakrájaj aj šunku. Na olivovom oleji opeč slaninu, potom šunku a na koniec aj plátky cesnaku. Celá kuchyňa musí rozvoniavať,...

Recept Paleo cestoviny zo zelených banánov na Gastromenu.sk
Paleo cestoviny zo zelených banánov
Silvia Kollárová
Cestoviny si uvaríme podľa návodu. Cícer si vopred taktiež uvaríme vo vode do mäkka aj s bobkovým listom. Menšiu polovicu červenej kapusty som si vopred sparila v parnom hrnci. Na...

Recept Špagety Bolognese na Gastromenu.sk
Špagety Bolognese
Branislav Brežák
Cibuľu a koreňovú zeleninu si nakrájaj na kocky. Priprav si pár strúčikov cesnaku, paradajky (lepšie sú staršie), konzervované lúpané paradajky, hodne dobrého polosuchého červeného...

Múčniky
Recept Arašidový koláč s jablkami (bez lepku, bez cukru) na Gastromenu.sk
Arašidový koláč s jablkami (bez lepku, bez cukru)
Silvia Kollárová
Vajíčka si oddelíme a žĺtka vymiešame s roztlačeným banánom do penista. Pridáme rozpustené maslo, kokosové mlieko a postupne ostatné suché suroviny. Arašidovú múku dosiahneme...

Recept Bábovka espresso na Gastromenu.sk
Bábovka espresso
Silvia Kollárová
Vajíčka si riadne vymiešame s trstinovou melasou. Tá dodá cestu veľmi zvláštnu a zaujímavú chuť. Začneme pridávať ostatné suroviny, najprv mokré a potom suché suroviny. Nakoniec...

Recept Čerešňová bábovka na Gastromenu.sk
Čerešňová bábovka
Silvia Kollárová
Vajíčka si vymiešame do penista s trstinovou melasou a postupne pridáme kokosové mlieko, olivový olej a ostatné suroviny. Nakoniec si primiešame do cesta pár vykôstkovaných čerešní....

Recept Čerešňová bublanina (bez lepku, bez laktózy, bez cukru) na Gastromenu.sk
Čerešňová bublanina (bez lepku, bez laktózy, bez cukru)
Silvia Kollárová
Vajíčka si oddelíme a žĺtka s roztlačeným banánom vymiešame do penista. Pridáme kokosové mlieko, ryžový olej a postupne ostatné suroviny. Cesto vlejeme na menší plech, vystlaný...

Recept Čerešňové donutky  na Gastromenu.sk
Čerešňové donutky
Alena Krůtová
Zmiešaj zvlášť mokré a suché ingriediencie. Potom zmiešaj všetko dokopy. Nakoniec ľahko vmiešaj čerešne alebo iné ovocie. Na vytvarovanie donutov použi silikónovú formu, ktorú...

Recept Citrónový ríbezľový koláč bez lepku a cukru na Gastromenu.sk
Citrónový ríbezľový koláč bez lepku a cukru
Silvia Kollárová
Najprv si nastrúhame kôru z dvoch citrónov a z troch citrónov vytlačíme šťavu do misky. Banány si roztlačíme a zmixujeme aj s vajíčkami do penista. Maslo si rozpustíme nad parou,...

Recept Cviklovo čokoládový tart (bez lepku a laktózy) na Gastromenu.sk
Cviklovo čokoládový tart (bez lepku a laktózy)
Silvia Kollárová
Prezreté banány si vidličkou riadne roztlačíme a vymiešame na kašu. Pridáme rozpustené vegan maslo a postupne ostatné suché suroviny. Samozrejme môžete použiť v recepte aj klasické...

Recept Gaštanové srdce s malinami (bez lepku, bez laktózy) na Gastromenu.sk
Gaštanové srdce s malinami (bez lepku, bez laktózy)
Silvia Kollárová
Najprv si uvaríme čerstvé gaštany a vydlabeme z nich vnútro, približne 500 - 600 g. Vajíčka si oddelíme a žĺtka s cukrom vymiešame do penista. Postupne pridáme kokosové mlieko...

Recept Jablkové srdce (bez lepku, bez cukru, bez laktózy) na Gastromenu.sk
Jablkové srdce (bez lepku, bez cukru, bez laktózy)
Silvia Kollárová
Jablká si ošúpeme, sparíme alebo uvaríme do mäkka. Rozmixujeme na pyré. Pridáme postupne vajíčka, maslo a ostatné suché suroviny. Vymiešame hladké cesto. Nakoniec zľahka primiešame...

Recept Jednoduché čučoriedkové koláče bez lepku a cukru na Gastromenu.sk
Jednoduché čučoriedkové koláče bez lepku a cukru
Silvia Kollárová
Banán roztlačíme úplne na kašu s vidličkou. Čučoriedky rozvaríme s trochou vody úplne do mäkka a postupne pridávame ostatné suroviny, vymiešame veľmi chutné cesto. Ja som na...

Recept Jednoduchý čučoriedkový chlebík bez lepku, cukru a laktózy na Gastromenu.sk
Jednoduchý čučoriedkový chlebík bez lepku, cukru a laktózy
Silvia Kollárová
Vajíčka si oddelíme a žĺtka vymiešame s banánom do penista. Banán si vždy roztlačím najprv vidličkou. Postupne pridávame ostatné suroviny a nakoniec do cesta vmiešame opatrne...

Recept Kakaovo - kokosové lievance  na Gastromenu.sk
Kakaovo - kokosové lievance
Alena Krůtová
Žĺtky z vajec zmiešame s mliekom. Pridáme suché ingrediencie, ktoré sme si pred tým všetky zvlášť pomiešali. Podľa potreby môžeme pridať ešte mlieko. Následne vmiešame vyšľahaný...

Recept Klobúčiky s hruškovou plnkou (bez lepku, bez cukru, bez histamínu) na Gastromenu.sk
Klobúčiky s hruškovou plnkou (bez lepku, bez cukru, bez histamínu)
Silvia Kollárová
Zo surovín si vypracujeme rukami cesto a na riadne pomúčenej doske alebo silikónovej podložke, vyvaľkáme cesto približne na 5 mm hrúbku. Pomocou klasického okrúhleho pohára na vodu som...

Recept Krémeš na Gastromenu.sk
Krémeš
 Katarína Čavnická
Ako prvé upečieme lístkové cesto. Zo zlatého klasu, mlieka a pudingu uvaríme hustý krém. Pridáme krištáľový a vanilkový cukor. V 1,5 dcl. mlieka uvaríme 2 lyžice polohrubej múky. Vo...

Recept Ľahulinké kekse s pistáciami (bez lepku) na Gastromenu.sk
Ľahulinké kekse s pistáciami (bez lepku)
Silvia Kollárová
Bielu čokoládu si rozpustíme nad parou a necháme chvíľu vychladnúť. Opatrne primiešame k maslu izbovej teploty. Postupne začneme pridávať ostatné suroviny a nakoniec pridáme...

Recept Makovo čokoládový koláč (bez lepku, bez múky, bez cukru, bez laktózy) na Gastromenu.sk
Makovo čokoládový koláč (bez lepku, bez múky, bez cukru, bez laktózy)
Silvia Kollárová
Banán roztlačíme úplne na kašu a spolu s vajíčkami zmixujeme do penista. Postupne pridáme ostatné suroviny a nakoniec primiešame rozpustenú horkú čokoládu. Cesto vlejeme do 18 cm...

Recept Makový koláč s upečenými hruškami (bez lepku a laktózy) na Gastromenu.sk
Makový koláč s upečenými hruškami (bez lepku a laktózy)
Silvia Kollárová
Vajíčka vymiešame s kokosovým cukrom do peny, pridáme šťavu z citróna a opäť vymiešame. Pridáme postupne olej, kokosové mlieko a ostatné suché suroviny. Použila som do koláčika...

Recept Marhuľka závin bez lepku s pekanovými orechmi na Gastromenu.sk
Marhuľka závin bez lepku s pekanovými orechmi
Silvia Kollárová
Mango si ošúpeme, nakrájame a rozmixujeme na pyré. Postupne pridáme ostatné suroviny a vypracujeme rukami cesto. Môžete dať cesto na chvíľu do chladničky odležať. Na pomúčenej doske...

Recept Orechové kolieska (bez lepku) na Gastromenu.sk
Orechové kolieska (bez lepku)
Silvia Kollárová
Zo všetkých surovín vypracujeme rukami cesto. Maslo musí byť izbovej teploty. Do cesta som použila korenie do múčnikov bez chemických prísad. Ak nemáte k dispozícii, pridajte trochu do...

Recept Ovocné waffle na Gastromenu.sk
Ovocné waffle
Alena Krůtová
Všetko zmiešame v mixéri a upečieme vo waflovači. Fígeľ cesta je vlastne v tom, že po premiešaní ho necháme chvíľu stáť a až potom môžeme z neho piecť krásne a nadýchané waffle....

Recept Ovocný koláč bez lepku, múky a cukru na Gastromenu.sk
Ovocný koláč bez lepku, múky a cukru
Silvia Kollárová
Mango si ošúpeme a v mixéri vymiešame spolu s vajíčkami. Postupne pridávame ostatné suroviny, najprv mokré a potom suché suroviny. Vymiešame úžasné chutné sladulinké cesto, ktoré...

Recept Quinoa jahodový koláč bez lepku, cukru a laktózy na Gastromenu.sk
Quinoa jahodový koláč bez lepku, cukru a laktózy
Silvia Kollárová
Banán (najlepšie sú prezreté banány) si rozpučíme riadne vidličkou. Banán vymiešame s vajíčkami do penista. Jahody umyjeme, nakrájame a zmixujeme na kašu. Postupne pridávame ostatné...

Recept Tekvicové hokkaido brownie (bez lepku, bez laktózy, bez vajec) na Gastromenu.sk
Tekvicové hokkaido brownie (bez lepku, bez laktózy, bez vajec)
Silvia Kollárová
Najprv si umyjeme a nakrájame tekvicu aj so šupkou, dáme upiecť na 200 °C - 20 minút. Tekvicu aj so šálkou kokosového mlieka zmixujeme na pyré. Postupne pridávame ostatné suroviny,...

Recept Tradičná ťahaná štrúdľa na Gastromenu.sk
Tradičná ťahaná štrúdľa
Jana Púchla
Všetky ingrediencie vymiešame pomocou mixéra so špirálovými lopatkami, prikryjeme utierkou a necháme 20 minút odpočívať. Potom cesto preložíme na pomúčený obrus, najprv zľahka...

Recept Vegan figový koláč na Gastromenu.sk
Vegan figový koláč
Silvia Kollárová
Cícer si vždy vopred uvarím, nepoužívam žiadne polotovary ani konzervy. Banány si roztlačíme vidličkou úplne na kašu a pridáme uvarený, rozmixovaný cícer s (100 ml.) kokosovým...

Recept Vegan koláčik s plnkou sladkých jahôd (bez lepku, bez laktózy, bez cukru) na Gastromenu.sk
Vegan koláčik s plnkou sladkých jahôd (bez lepku, bez laktózy, bez cukru)
Silvia Kollárová
Väčší banán si roztlačíme vidličkou, pridáme mandľovú múku a ovsené vločky. Cesto si rozdelíme na dve časti. Do jednej časti pridáme 50 g ovsenej múky bez lepku. Ak sa vám bude...

Recept Vegan linecké vianočné hviezdy (bez lepku, bez laktózy, bez cukru) na Gastromenu.sk
Vegan linecké vianočné hviezdy (bez lepku, bez laktózy, bez cukru)
Silvia Kollárová
Banány roztlačíme a riadne vymiešame na kašu. Postupne pridávame tekuté suroviny a nakoniec ostatné suché suroviny. Rukami vypracujeme cesto. Nezabudnite do cesta nastrúhať aj...

Recept Vegan slivková galetka bez lepku a cukru na Gastromenu.sk
Vegan slivková galetka bez lepku a cukru
Silvia Kollárová
Banány rozpučíme vidličkou úplne na kašu a postupne pridáme ostatné suroviny, vypracujeme rukami cesto. Ja som použila arašidovú múku, ale nič nepokazíte ak pridáte mandľovú múku....

Dezerty
Recept Batátový koláč bez lepku, bez múky a cukru na Gastromenu.sk
Batátový koláč bez lepku, bez múky a cukru
Silvia Kollárová
Vajíčka si oddelíme. Sušené ďatle treba vopred aspoň na 3 hodinky namočiť do vody aby úplne zmäkli. Ďatle potom vymixujeme na kašu a spolu so žĺtkami vymiešame mixérom. Surový...

Recept Čerešňový koláč s nádychom mäty bez lepku a laktózy na Gastromenu.sk
Čerešňový koláč s nádychom mäty bez lepku a laktózy
Silvia Kollárová
Najskôr si natrhajte veľa čerstvej mäty. Čím viac druhov mäty, tým lepšie. Ja som nazbierala aspoň tri veľké hrste. Mätu umyjeme, obtrháme listy a zmixujeme spolu s vajíčkami...

Recept Coffee brownie (bez lepku, bez múky, bez laktózy) na Gastromenu.sk
Coffee brownie (bez lepku, bez múky, bez laktózy)
Silvia Kollárová
Vajíčka s trstinovou melasou vymiešame, pridáme postupne rozpustené maslo a mlieko v plechovke. Do cesta si urobíme dve klasické silnejšie espresso. Ja používam doma kávovar. Klasické...

Recept Čokoládový koláč s chuťou pomaranča (bez lepku, bez laktózy, bez múky) na Gastromenu.sk
Čokoládový koláč s chuťou pomaranča (bez lepku, bez laktózy, bez múky)
Silvia Kollárová
Vajíčka si oddelíme a žĺtka vymiešame s kokosovým cukrom do peny. Pridáme šťavu z dvoch pomarančov a nastrúhanú kôru z jedného pomaranča. Kvalitnú horkú čokoládu si...

Recept Hokkaido jahoda cheesecake (bez lepku, bez cukru) na Gastromenu.sk
Hokkaido jahoda cheesecake (bez lepku, bez cukru)
Silvia Kollárová
Banán roztlačíme vidličkou úplne na kašu, pridáme jemné ovsené vločky, ostatné suroviny a vypracujeme rukami cesto. Cesto treba vyvaľkať na tenko a potom natlačiť do 18 cm formy,...

Recept Kakaový palačinkový dort na Gastromenu.sk
Kakaový palačinkový dort
Leona Urbánková
Do mléka postupně zašleháme vejce a žloutky, osolíme, přidáme cukr. Postupně zašleháme prosátou mouku smíchanou s kakaem. Vypracujeme hladké těsto bez hrudek, které necháme půl...

Recept Kokosovo-jahodový cheesecake na Gastromenu.sk
Kokosovo-jahodový cheesecake
Alena Krůtová
Na začiatok si urobíme korpus. Zoberieme všetky suroviny, zmiešame ich a dáme do formy. Korpus upečieme v rúre na 170 °C. Pečieme 15 minút. Medzitým si pripravíme náplň. Všetky...

Recept Krémový hruškový koláč (bez lepku, bez cukru) na Gastromenu.sk
Krémový hruškový koláč (bez lepku, bez cukru)
Silvia Kollárová
Zo surovín si vypracujeme rukami cesto na korpus. Maslo musí byť izbovej teploty. Cesto by malo byť nelepivé a hustejšej konzistencie. Zabalené vo fólii ho dáme na chvíľu oddýchnuť do...

Recept Lahodný krémový kokosový koláč (bez lepku, bez múky) na Gastromenu.sk
Lahodný krémový kokosový koláč (bez lepku, bez múky)
Silvia Kollárová
Vajíčka si vymiešame s cukrom do peny. Pridáme postupne olej, mlieko a ostatné suroviny. Nakoniec pridajte vodu a vymiešajte husté cesto. Cesto vlejeme do 18 cm formy vystlanej papierom na...

Recept Špenátová roláda bez lepku na Gastromenu.sk
Špenátová roláda bez lepku
Silvia Kollárová
Najprv si oddelíme vajíčka. Umyjeme špenát a sparíme ho nad parou. Ja používam vo svojej domácnosti parný hrniec. Sparený špenát aj so žĺtkami a Agáve sirupom zmixujeme v smoothie...

Recept Tiramisu na Gastromenu.sk
Tiramisu
Branislav Brežák
Moja príprava dezertu Tiramisu je úplne jednoduchá. Roky, ktoré ma naučili sa pohybovať v kuchyniach rôznych reštauráciach, odzrkadľujú tento recept. Žĺtka vymiešame s cukrom. Ale...

Recept Trhanec s jahodami a vanilkovou zmrzlinou na Gastromenu.sk
Trhanec s jahodami a vanilkovou zmrzlinou
Branislav Brežák
Z mlieka vaječných žĺtok a hladkej múky pripravíme husté cestíčko. Ochutíme cukrom a štipkou soli. Tesne pred tepelnou úpravou do pripraveného cesta primiešame vyšľahanú penu z...

Špeciality
Recept Baklažánovo-cuketovo rajčinový koláč na Gastromenu.sk
Baklažánovo-cuketovo rajčinový koláč
Alena Krůtová
Formu vyložíme papierom na pečenie. Na pečiaci papier dáme Lavaš chlieb a na neho poukladáme prosciutto. Na tenké kolečká si nakrájame baklažán a cuketu. Poukladáme ich na prosciutto a...

Miešané nápoje
Recept Breakfast Martini na Gastromenu.sk
Breakfast Martini
Štefan Gašparík
Šejk, šejk, šejk, skoro ako z pesničky. Áno, aj tento drink je o miešaní. Však preto je to miešaný nápoj :-)) OK, poďme na postup. Do ľadom vychladeného šejkra pridáme všetky...

Recept Clover Club (Twist) na Gastromenu.sk
Clover Club (Twist)
Štefan Gašparík
Na úvod si dobre vyfrapujeme šejker ľadom (frapovať znamená v barmanskom žargóne vychladiť). Postupne pridáme všetky ingrediencie a dobre vyšejkujeme. Na záver pridáme do šejkra...

Recept Coffee & rum na Gastromenu.sk
Coffee & rum
Štefan Gašparík
Postup tohoto drinku začína pripravením si kávy v presso stroji. Samozrejme záleží akú kávu použiješ. Najideálnejšie je ale káva, ktorú máš rád. Ja som použil kávu Reserva, moja...

Recept Espresso tonic s ružovým grepom na Gastromenu.sk
Espresso tonic s ružovým grepom
Štefan Gašparík
Na začiatok si dobre vyfrapujeme pohár. Kto nevie čo to znamená, tak je to ochladenie pohára ľadom. Do prázdneho vychladeného pohára nalejeme sirup s ružového grepu, pridáme ľad, tonik a...

Recept Gin Tee Egg na Gastromenu.sk
Gin Tee Egg
Štefan Gašparík
Po dlhšom období sme dali so Štefanom hlavy dokopy a pripravili pre pre vás štvoricu zimných drinkov. Toto je prvý z nich a má názov Gin Tee Egg. Vždy keď sa dohodneme na novom projekte...

Recept Mai Tai na Gastromenu.sk
Mai Tai
Štefan Gašparík
Najprv zmiešame v šejkri obidva rumy, pridáme pomarančový likér (triple sec), mandľový sirup, limetkovú šťavu a ananásový džús. Dobre prešejkujeme, a to myslím dobre. Na koniec...

Recept Mar - tee - ni na Gastromenu.sk
Mar - tee - ni
Štefan Gašparík
Myslím, že toto remeslo je v celku jednoduché. Ale s jedným veľkým rozdielom :-) Musí Ťa to baviť! Postup toho miešaného drinku je opäť veľmi jednoduchý. Zober si šejker, pridaj...

Recept Negroni na Gastromenu.sk
Negroni
Štefan Gašparík
Drink vymiešame v šejkri a to postupne pridávaním najskôr 24 ročným Beefeater Ginom, Campari a Martini Rossom. Ideálne je mať všetko zachladené a dokonca aj pohár by mal mať minimálne...

Recept Pelican na Gastromenu.sk
Pelican
Štefan Gašparík
Do pohára dáme ľad. Postupne pridávame grepový sirup, grepový džús, šťavu z limetky a nakoniec Grenadínu. Ako ozdobu použijeme čerstvý ružový grep a lístok mäty. Pri tomto drinku...

Recept Rasberry dream na Gastromenu.sk
Rasberry dream
Štefan Gašparík
Opäť veľmi jednoduchý drink. Všetko postupne pridaj do šejkra a vyšejkuj. Pri vymýšlaní tohoto drinku som najprv pracoval s alternatívou bez pomarančového bitteru. Po ochutnaní som ale...

Recept Satisfaction na Gastromenu.sk
Satisfaction
Štefan Gašparík
Pri tomto drinku je spôsob prípravy úplne jednoduchý. Vychladíme (vyfrapujeme) si vhodný pohár ľadom. Ja som použil nízky pohár z hrubého skla. To preto aby dlhšie držal svoju teplotu....

Recept Spiced G&T na Gastromenu.sk
Spiced G&T
Štefan Gašparík
Tento osviežujúci drink je tak jednoduchý, že si ho môžeš kedykoľvek doma sám pripraviť. Pripraviť si ho môžeš nie len pre seba ale aj na svojej ginovej párty pre svojich hostí,...

Pizza & restaurant Halenár
Upútavka Pizza & restaurant Halenár
Ako to funguje? Na Gastromenu.sk si pri objednávaní (platí len pre registrovaných), šetríš kredit. Ten je v minimálnej hodnote 3%, kde pri každej objednávke, sa Ti pripisuje na tvoj účet....
08.07.2020
287,3 tis


Tower severná veža
Upútavka Tower severná veža
Bamboleo Spanish night - skvelé víno k tomu a tie najlepšie tapas podľa španielskych receptúr. Latino hudobný set od obľúbeného DJ. Letná noc po španielsky so španielskou muzikou,...
07.07.2020
295,3 tis

Práca
History pizzéria, café bar, disko
Práca History pizzéria, café bar, disko
Hľadáme šikovného ČAŠNÍKA / ČAŠNÍČKU a KUCHÁRA / KUCHÁRKU. Kritériá: prax v obore, zodpovednosť, vystupovanie, flexibilita. Nástup možný aj ihneď. Kontrakt na TPP. Info:...
07.07.2020
48,2 tis

Asia Restaurant
Upútavka Asia Restaurant
Naspor si kredit a objednávaj lacnejšie v On-line donáške na...
06.07.2020
85,8 tis

Pizza Roman
Upútavka Pizza Roman
V dnešnej dobe vie variť už hocikto. Či tak alebo onak, to nie je téma tohoto príspevku :-) Čo dnes vyhľadávajú ľudia je pridaná hodnota, ktorú im reštaurácie dokážu ponúknuť....
06.07.2020
52,8 tis


Reštaurácia na Majeri
Upútavka Reštaurácia na Majeri
Pri každej objednávke v On-line donáške na Gastromenu.sk dostávaš kredit, s ktorým objednávaš od nás lacnejšie. Pri každej objednávke dostávaš 3% zľavu (platí len pre...
05.07.2020
38 tis

Pizza & restaurant Halenár
Upútavka Pizza & restaurant Halenár
Objednaj si od nás pizzu, alebo iné jedlo podľa chuti a my Ti ho prinesieme priamo až domov alebo až do práce. Pizza & restaurant Halenár...
05.07.2020
164,3 tis