Čo ti chýba na Gatromenu ? Pridaj svoj podnik na Gatromenu


TreeClub je tiež on-line!

Ako ďalšieho zástupcu v on-line svete na Gastromenu.sk od dnes evidujeme TreeClub bar & restaurant zo Smoleníc. Vychýrený podnik na upätí malých Karpát, ktorý navštevujú mnohí...
18.11.2019   
» čítaj celý blog

Arašidový koláč s jablkami (bez lepku, bez cukru)

Vajíčka si oddelíme a žĺtka vymiešame s roztlačeným banánom do penista. Pridáme rozpustené maslo, kokosové mlieko a postupne ostatné suché suroviny. Arašidovú múku dosiahneme...

Pizza & restaurant Halenár

SNP 298/67; 919 04 Smolenice
Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk Pizza & restaurant Halenár na www.gastromenu.sk
Pizzéria & restaurant vznikla už 1. 4. 2004. Bola ako prvá v širokom okolí a postupne sa pridávali ďalšie. Svojou kvalitou už roky...
» čekuj

Udržiavam svoje telo, vnútro a myseľ v rovnováhe Jing a Jang

Gastromenu.sk už dlhšiu dobu spolupracuje z foodblogerkou Silviou Kollárovou a mne je veľkou cťou vám ju trochu predstaviť prostredníctvom mojich 20 otázok, ktoré som Silvii...
14.11.2019   
» čítaj celý blog

Tak čo, už máš odcvičené ?

Alena Krůtová je typickým príkladom ženy - mama dcéry Adélky, ktorá svojim životným štýlom inšpiruje mnohých z nás. Ktorá vie dokopy skĺbiť rodinu, podnikanie a svoj zdravý...
10.11.2019   
» čítaj celý blog

Prečo hodnotiť a vyjadriť svoj názor na Gastromenu.sk?

V dnešnej dobe, kde ťa neustále v telefóne vyzývajú rôzne aplikácie hodnotiť, kde sa kamkoľvek pohneš na internete a vyskočí ti okno "Ak si spokojný, nezabudni ohodnotiť", kde všetci...
13.10.2019   
» čítaj celý blog

Trnavský Októberfest vypukne vo štvrtok, sviatok pivárov potrvá tri dni

Sviatok pre milovníkov piva, ale aj dobrého jedla a zábavy. V City Parku na Trstínskej ulici vypukne už vo štvrtok 10. októbra 2019 druhý ročník trnavského Októberfestu. Októberfest...
09.10.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Tekvicové hokkaido brownie (bez lepku, bez laktózy, bez vajec)
Silvia Kollárová
Keď sa pozerám von z nášho okna v kuchyni smerom na terasu, všade je mokro a kvapky dažďa sa
naháňajú veľkou rýchlosťou za sebou. Opäť je tu obdobie sychravého, chladného a daždivého
počasia. Slnko len občas vykukne na krátko z poza oblakov, trochu nás ohreje a pohladí po tvári svojimi
lesklými lúčmi svetla. Toto sychravé obdobie a tento chladný čas ma láka, viac venovať svoju
myseľ mojej kreativite v pečení, viac precítiť vôňu jesene a vložiť všetku svoju energiu do podoby
chutného sladkého koláčika. Farebné tekvice sú akoby symbolom chladnej jesene a pôžitku uvariť
chutné jedlo alebo úžasnú krémovú polievku s kvapkami tekvicového oleja a upražených semienok.
Tekvica je veľmi vhodná aj na pečenie koláčikov alebo si vymiešať skvelú sladkú plnku s mandľovým
maslom a horkou čokoládou. Ja som zvolila koláčik brownie s kúskami horkej čokolády a mandlí.
Báječná kombinácia, ktorou rozhodne nič nepokazíte. A opäť sa teším, ak túto kombináciu skvelých
chutí vyskúšate a upečiete si svoje brownie. Milovníci horkej čokolády si prídu na svoje :-)

◾ Pozri Instagram Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej - Gastromenu.sk
Recept Tekvicové hokkaido brownie (bez lepku, bez laktózy, bez vajec) na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny

  • Cesto:
  • polovica menšej tekvice Hokkaido
  • 1 šálka kokosového mlieka
  • 2 lyžice kokosového cukru
  • Vanilka Hraška (zarobiť jedno vajíčko - náhrada 1 ks klasické slepačie vajíčko)
  • 1 lyžička cejlónskej škorice
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 100 g. ovsenej múky bez lepku
  • 1/2 šálky mletých mandlí
  • 150 g. 82% vegan horká čokoláda (náhrada klasická horká čokoláda)
  • Postup prípravy

    Najprv si umyjeme a nakrájame tekvicu aj so šupkou, dáme upiecť na 200 °C - 20 minút. Tekvicu aj so
    šálkou kokosového mlieka zmixujeme na pyré. Postupne pridávame ostatné suroviny, vegánske
    vajíčko Vanilka Hraška (40 ml voda - 1 a pol pl. Vanilka Hraška). Samozrejme môžete použiť aj
    klasické slepačie vajíčko. Nakoniec primiešame suché suroviny a čokoládu rozpustenú nad parou.
    Cesto vlejeme do 23 cm okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie a riadne porozťahujeme. Pred
    pečením potrieme ešte vrch koláčika trochou tekvicového pyré, ktoré sme si predtým trochu odložili.
    Dáme piecť na 180 °C, 50 - 55 minút. Necháme úplne vychladnúť, takisto môžete brownie odložiť na
    chvíľu do chladničky.

    S láskou k pečeniu Silvia Kollárová