čo ti chýba na Gatromenu ? pridaj svoj podnik na Gatromenu


Prečo hodnotiť a vyjadriť svoj názor na Gastromenu.sk?

V dnešnej dobe, kde ťa neustále v telefóne vyzývajú rôzne aplikácie hodnotiť, kde sa kamkoľvek pohneš na internete a vyskočí ti okno "Ak si spokojný, nezabudni ohodnotiť", kde všetci...
13.10.2019   
» čítaj celý blog

Bábovka espresso

Vajíčka si riadne vymiešame s trstinovou melasou. Tá dodá cestu veľmi zvláštnu a zaujímavú chuť. Začneme pridávať ostatné suroviny, najprv mokré a potom suché suroviny. Nakoniec...

Lovecká koliba u Michala

Bratislavská 19; 917 02 Trnava
Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk Lovecká koliba u Michala na www.gastromenu.sk
Lovecká koliba u Michala ťa rada privíta a svojou bohatou obednou ponukou určite aj uspokojí. Tešíme sa na návštevu a tvoje objednávky....
» čekuj

Trnavský Októberfest vypukne vo štvrtok, sviatok pivárov potrvá tri dni

Sviatok pre milovníkov piva, ale aj dobrého jedla a zábavy. V City Parku na Trstínskej ulici vypukne už vo štvrtok 10. októbra 2019 druhý ročník trnavského Októberfestu. Októberfest...
09.10.2019   
» čítaj celý blog

3. ročník Gin Fest 2019 - čo sa pilo, čo sa jedlo

3. ročník Gin Fest 2019 zaujal odbornú aj širokú verejnosť na toľko, že sa stáva Gin teraz a na dobre dlhé, nasledujúce obdobie doslova módou v barovej zábave slovenských...
05.10.2019   
» čítaj celý blog

Víkend v znamení dobrého jedla, zábavy a útokov na chuťové poháriky. Od piatka do nedele bude v Trnave opäť Food Fest

Festival pouličného jedla Food Fest privíta milovníkov pouličných špecialít v duchu tradičnej kuchyne, ale aj modernej gastronómie, už tento víkend od piatka 4. do nedele 6. októbra 2019...
02.10.2019   
» čítaj celý blog

Aj z Pizza Piccolino si objednáš už on-line!

Pizza Piccolino je ďalším podnikom z ktorého si môžeš objednávať on-line. Tento on-line fenomén roztáča mútne vody aj v Trnave. V týchto časoch, kedy ľudia začínajú viac...
19.09.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Vegan figový koláč
Silvia Kollárová
Je tu nádherné obdobie čerstvých voňavých fíg. Ja osobne figy veľmi zbožňujem, sú tak sladulinké a tak krásne svojou typickou farbou, že neviem nikdy odolať. Čerstvé sladulinké figy sú veľmi vhodné pre pečenie koláčikov a takisto sa dajú využiť trebárs aj do čerstvého šalátu, vo fantázii sa medze nekladú. Veľa z vás ich možno aj využije vo varení. Viete si predstaviť, také sladké raňajky s figovým domácim džemom potretým voňajúci chlebík, ktorý ste si práve upiekli s chrumkavou nádhernou kôrkou? Alebo si len tak sadnúť niekam do prírody a pripraviť nádherný figový piknik :-) Postupne sa chystám moje sny zrealizovať a takisto je to aj v pečení mojich koláčov, opäť som si vysnívala chutný sladký recept s čerstvými figami :-) Ak máte ešte v zásobe čerstvé figy, neváhajte a upečte si svoj sladký figový koláčik.

◾ Ďalší recept od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na jej ďalší recept :-) Gastromenu.sk
Recept Vegan figový koláč na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny

  • Cesto:
  • 2 banány
  • Vanilka Hraška /zarobiť 2 vajíčka - náhrada 2 žĺtky/
  • 100 g. mandľovej múky
  • 100 g. ovsenej múky bez lepku
  • 1 šálka (250 ml.) uvareného cíceru
  • 150 ml. kokosového mlieka
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžička cejlónskej škorice
  • Plnka:
  • 5 ks. čerstvých fíg
  • 2 hrste rozdrvených vlašských orechov
  • Postup prípravy

    Cícer si vždy vopred uvarím, nepoužívam žiadne polotovary ani konzervy. Banány si roztlačíme vidličkou úplne na kašu a pridáme uvarený, rozmixovaný cícer s (100 ml.) kokosovým mliekom, takisto do kašovej konzistencie. Postupne pridávame ostatné suroviny, 2 vajíčka - Vanilka Hraška / zarobíme 3 pl. Vanilka Hraška a 80 ml. vody/, ako náhradu môžete použiť 2 žĺtka pre nevegánov. Pridáme 150 ml. kokosového mlieka a ostatné suché suroviny. Zmixované cesto vlejeme do 23 cm okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie. Na plnku si ošúpeme alebo riadne umyjeme čerstvé figy a nakrájame na drobno. Podlejeme trochou vody a udusíme na hustú kašu, pridáme rozdrvené vlašské orechy. Plnku pridáme na vrch koláčika a trošku popritláčame do cesta. Ja som na vrch koláča pred pečením pridala ešte pár nakrájaných fíg. Dáme piecť na 180 °C, približne 55 minút, niekedy záleží od rúry. Necháme úplne vychladnúť. Opäť nebol potrebný cukor, banány a figy sú natoľko sladké, že nám koláčik dostatočne osladili.

    S láskou k pečeniu Silvia Kollárová




    GinFest 2019
    Ako mediálneho partnera si veľmi ceníme, že sme mohli odpropagovať tento festival Ginu v Bratislave. Na stránkach Gastromenu.sk ti prinášame zopár vybraných fotografií. Uži si ich atmosféru :-) ▶ Zároveň aj táto galéria slúži ako dobrá pozvánka na nasledujúci ročník. Takže sleduj nás aj naďalej, informácie k...
    » čekuj
    Aktualizované 05.10.2019