Čo ti chýba na Gatromenu ? Pridaj svoj podnik na Gatromenu


Recepty na Gastromenu.sk


Vegan slivková galetka bez lepku a cukru
Silvia Kollárová
Toto leto som si zamilovala piecť galetky s rôznymi druhmi ovocia. A opäť som piekla bez cukru iba s ovocím. Cesto z banánov je tak jemné a chutné, že si ho určite každý zamilujete. Veľmi rada používam rôzne ovocie ako sladidlo do cesta, navyše cukor nie je absolútne potrebný. Rada experimentujem a vymýšľam ako zdravšie a jednoducho upiecť chutný koláčik. Tentokrát som sa rozhodla spojiť mak so slivkami a vzniklo dokonalé šťavnaté spojenie. Chuť a vôňa arašidovej múky v ceste, rozvoniavala po celej kuchyni. Niekedy mám vo svojich predstavách ako utekám po veľkej makovej lúke a dýcham tú úžasnú vôňu veľkých makovíc :-) Ako z každej veľkej makovice sa sype naokolo krásny chrumkavý mak, z ktorého potom upečiem voňavý a čerstvý koláčik. Mávate sny? Ja milujem snívať a vysnívať si trebárs aj takýto úžasný koláč vo svojich predstavách. Pečenie a tvorenie receptov je zábava a Ja vám opäť prajem veselé kuchtenie môjho ďalšieho jednoduchého receptu bez cukru, a na sladko.

◾ Ďalší recept od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na jej ďalší recept :-) Gastromenu.sk
Recept Vegan slivková galetka bez lepku a cukru na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny

  • Cesto:
  • 2 ks. banánov
  • 100 g. arašidovej múky (alebo mandľovej múky)
  • 180g - 200g ovsenej múky bez lepku
  • Plnka:
  • 1 šálka mletého maku
  • 1/2 šálky telpého kokosového mlieka
  • čerstvé slivky
  • Postup prípravy

    Banány rozpučíme vidličkou úplne na kašu a postupne pridáme ostatné suroviny, vypracujeme rukami cesto. Ja som použila arašidovú múku, ale nič nepokazíte ak pridáte mandľovú múku. Cesto si vyvaľkáme na pomúčenej doske alebo silikónovej podložke do kruhu. Ja som cesto vyvaľkala trochu hrubšie aby nebolo príliš tenké a dalo sa s ním dobre pracovať. Mletý mak som zaliala teplým kokosovým mliekom a nechala chvíľu odstáť. Do stredu, pár centimetrov od okrajov, som rozotrela makovú plnku a pridala rozpolené slivky. Okraje potom poskladáte do kruhu podľa seba, ide to veľmi jednoducho skladať cesto a jemne pritlačiť. Ja som okraje cesta potrela vegánskym vajíčkom z vanilky Hrašky a kokosového oleja. Samozrejme môžete použiť aj klasické vajíčko na potretie. Taká menšia rada, Ja osobne si vždy cesto rozvaľkám na papieri na pečenie a potom preložím na plech. Pečieme na 180 °C, 30 - 35 minút. Po vychladnutí vám zaručene nič na tanieri nezostane, dokonalé spojenie maku a slivky.

    S láskou k pečeniu Silvia Kollárová


    Akcia
    Asia Restaurant
    Asia-Restaurant
    Už nemusíš len telefonovať, u nás si máš možnosť objednať aj On-line. Vyber si z našej bohatej ponuky a my ti radi, čo najskôr tvoju objednávku prinesieme až domov, alebo...
    23.02.2020
    » čekuj

    Akcia
    Pizza Piccolino
    Pizza-Piccolino
    Pri každej objednávke od nás na Gastromenu.sk ušetríš. Objednaj si teraz a pripíš si svoj prvý kredit, ktorý môžeš kedykoľvek použiť a zlacniť si tým svoju nasledujúcu...
    23.02.2020
    » čekuj

    Akcia
    Pizza & restaurant Halenár
    Pizza--and--restaurant-Halenar
    Ak hľadáš priestor pre svoj event, tu je naša ponuka :-) Sme pizzéria a reštaurácia, ktorá svojou kvalitou v gastronómii robí spokojných našich hostí už niekoľko rokov. Zorganizuj...
    22.02.2020
    » čekuj

    Akcia
    Hotel Koliba
    Hotel-Koliba
    Všetky tímy pripravte sa, nahláste sa a príďte variť! 7.3. v Kamenáči (Hotel Koliba) sa súťaží o najlepšiu kapustnicu. S tým, že sa zabavíš aj pri pochovávaní basy, vystúpení...
    22.02.2020
    » čekuj

    Akcia
    Tekovská kuchyňa a pekáreň
    Tekovska-kuchyna-a-pekaren
    Už aj v Trnave máš možnosť ochutnať slovenskú regionálnu kuchyňu. Predstavujeme ti slovenský región Tekov. Príď si pochutnať na našej tradičnej domácej kuchyni a popri tom si...
    21.02.2020
    » čekuj

    Akcia
    Viet House
    Viet-House
    Pokiaľ máš rád vietnamskú kuchyňu, neváhaj si rezervovať miesto pre seba a svojich priateľov v ON-LINE rezervácii miest v našom profile na Gastromenu.sk Kllikni na príspevok a...
    21.02.2020
    » čekuj

    Akcia
    Reštaurácia Nikol
    Restauracia-Nikol
    Naša reštaurácia Vám prináša chutné obedy za výhodné ceny už takmer 23 rokov. Mnohí u nás oslávili jubileá, krstiny, birmovky promócie, firemné večierky, či iné významné...
    21.02.2020
    » čekuj

    Akcia
    Pozsonyi Csárda
    Pozsonyi-Csarda
    Obedové menu v centre mesta len za 5,90 v každý pracovný deň..príď ochutnať...
    20.02.2020
    » čekuj

    Akcia
    Viet House
    Viet-House
    Alebo oboje? V tom prípade musíš jednoznačne vyskúšať kari servírované s morskými plodmi. Vychutnaj si túto skvelú kombináciu spolu s jasmínovou ryžou. Potešíš nielen svoj...
    20.02.2020
    » čekuj

    Práca
    Viet House
    Viet-House
    Hľadáme šikovnú čašníčku / čašníka s flexibilným pracovným časom. Vítame všetkých kandidátov s chuťou pracovať v príjemnom prostredí starého mesta Bratislavy....
    20.02.2020
    » čekuj