čo ti chýba na Gatromenu ? pridaj svoj podnik na Gatromenu


FOOD FEST v parku prilákal do Trenčianskych Teplíc takmer sedem tisíc milovníkov dobrého jedla

Trenčianske Teplice, 11. september 2019. Druhý ročník FOOD FEST v parku napriek nepriaznivému počasiu prilákal do Trenčianskych Teplíc počas víkendu 7. - 8. septembra takmer 7 000...
12.09.2019   
» čítaj celý blog

Vegan figový koláč

Cícer si vždy vopred uvarím, nepoužívam žiadne polotovary ani konzervy. Banány si roztlačíme vidličkou úplne na kašu a pridáme uvarený, rozmixovaný cícer s (100 ml.) kokosovým...

Reštaurácia a kaviareň Alfredo

Pribinova 1; 955 01 Topoľčany
Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk Reštaurácia a kaviareň Alfredo na www.gastromenu.sk
Našu reštauráciu nájdete v centre Topolčian. Pozor! Od 1. júla sa sťahujeme do nových priestorov. Info už čoskoro...
» čekuj

Mega úspešný, niekym zbožňovaný, niekym zatracovaný Trnavský jarmok

Tento blog píšem ako trnavský patriot (pretože som rodený trnavčan), ale aj človek ktorý sa bude snažiť byť aspoň trochu objektívny :-) Na úvod ale musím hneď spomenúť, že...
10.09.2019   
» čítaj celý blog

Druhý ročník festivalu Aróma sa niesol v znamení rozmanitých vôní, chutí a hudobných zážitkov

V piatok a v sobotu 6 . - 7. 9. 2019 sa konal v centre Trenčína pri Dome armády Festival vôní, chutí a zážitkov - festival Aróma. Podujatie bolo rozdelené do viacerých zón - nadšenci...
09.09.2019   
» čítaj celý blog

Street food, moderná slovenská kuchyňa, pikniková zóna a eco-friendly koncept: FOOD FEST v parku Trenčianske Teplice je tu opäť!

Trenčianske Teplice, 22. august 2019. V Trenčianskych Tepliciach sa rozlúčia s letom druhým ročníkom septembrového gastro festivalu, ktorý nesie názov FOOD FEST v parku. Počas dvoch...
06.09.2019   
» čítaj celý blog

2. ročník festivalu vôní, chutí a zážitkov Aróma prinesie do Trenčína to najlepšie zo sveta gastronómie

Nadšenci lahodných jedál a kvalitných nápojov sa už 6. - 7. septembra 2019 môžu tešiť na Festival Aróma, ktorý sa uskutoční v centre mesta Trenčín - pri Dome armády...
06.09.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Vegan slivková galetka bez lepku a cukru
Silvia Kollárová
Toto leto som si zamilovala piecť galetky s rôznymi druhmi ovocia. A opäť som piekla bez cukru iba s ovocím. Cesto z banánov je tak jemné a chutné, že si ho určite každý zamilujete. Veľmi rada používam rôzne ovocie ako sladidlo do cesta, navyše cukor nie je absolútne potrebný. Rada experimentujem a vymýšľam ako zdravšie a jednoducho upiecť chutný koláčik. Tentokrát som sa rozhodla spojiť mak so slivkami a vzniklo dokonalé šťavnaté spojenie. Chuť a vôňa arašidovej múky v ceste, rozvoniavala po celej kuchyni. Niekedy mám vo svojich predstavách ako utekám po veľkej makovej lúke a dýcham tú úžasnú vôňu veľkých makovíc :-) Ako z každej veľkej makovice sa sype naokolo krásny chrumkavý mak, z ktorého potom upečiem voňavý a čerstvý koláčik. Mávate sny? Ja milujem snívať a vysnívať si trebárs aj takýto úžasný koláč vo svojich predstavách. Pečenie a tvorenie receptov je zábava a Ja vám opäť prajem veselé kuchtenie môjho ďalšieho jednoduchého receptu bez cukru, a na sladko.

◾ Ďalší recept od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na jej ďalší recept :-) Gastromenu.sk
Recept Vegan slivková galetka bez lepku a cukru na Gastromenu.sk

Potrebné suroviny

  • Cesto:
  • 2 ks. banánov
  • 100 g. arašidovej múky (alebo mandľovej múky)
  • 180g - 200g ovsenej múky bez lepku
  • Plnka:
  • 1 šálka mletého maku
  • 1/2 šálky telpého kokosového mlieka
  • čerstvé slivky
  • Postup prípravy

    Banány rozpučíme vidličkou úplne na kašu a postupne pridáme ostatné suroviny, vypracujeme rukami cesto. Ja som použila arašidovú múku, ale nič nepokazíte ak pridáte mandľovú múku. Cesto si vyvaľkáme na pomúčenej doske alebo silikónovej podložke do kruhu. Ja som cesto vyvaľkala trochu hrubšie aby nebolo príliš tenké a dalo sa s ním dobre pracovať. Mletý mak som zaliala teplým kokosovým mliekom a nechala chvíľu odstáť. Do stredu, pár centimetrov od okrajov, som rozotrela makovú plnku a pridala rozpolené slivky. Okraje potom poskladáte do kruhu podľa seba, ide to veľmi jednoducho skladať cesto a jemne pritlačiť. Ja som okraje cesta potrela vegánskym vajíčkom z vanilky Hrašky a kokosového oleja. Samozrejme môžete použiť aj klasické vajíčko na potretie. Taká menšia rada, Ja osobne si vždy cesto rozvaľkám na papieri na pečenie a potom preložím na plech. Pečieme na 180 °C, 30 - 35 minút. Po vychladnutí vám zaručene nič na tanieri nezostane, dokonalé spojenie maku a slivky.

    S láskou k pečeniu Silvia Kollárová