Denné menu

On-line donáška






 


Bratislavskí gurmáni sa cez víkend stretnú v Parku Andreja Hlinku

Gurmáni sú pôžitkári a radi stolujú na pekných miestach. A takým sa stane cez víkend
21. - 23. 6. Park Andreja Hlinku v Ružinove.

"Gurmán festival Bratislava sa sťahuje do Ružinova, kde nás čaká kompaktný, pre verejnosť ľahko dostupný priestor plný zelene. Podobné festivaly bývajú vo svete tiež v parkoch, záhradách, a preto nás teší, že sme v Ružinove našli v osobe starostu veľkého gurmána, ktorý vníma gurmánstvo aj z pohľadu prostredia, kde sa v exteriéri môže stolovať. Prostrediu sme prispôsobili aj tohtoročnú koncepciu festivalu. Zamerali sme sa na zaujímavé gastronomické koncepty a mladých kuchárov", pozýva na 11. ročník Gurmán festu Bratislava jeho riaditeľ Radoslav Nackin.

Na festivale návštevníkov čaká opäť bohatý gurmánsky program. Medzi degustačným menu si nájdu svoje dobroty priaznivci street food jedál, milovníci pravých francúzskych palaciniek, obľúbené u návštevníkov sú aj menu zo steakových reštaurácií, či zaujímavé gurmánske kreácie od biznis reštaurácií, či zdravé potraviny od farmárov. Festival nezabudol ani na bezlepkových gurmánov.

(blog pokračuje ďalej, čítaj dolu)
Sviatok kvalitnej kuchyne pod odborným dohľadom gastronomického sprievodcu Gurmán na Slovensku ponúka na festivale školy varenia. Milovníci varenia sa môžu tešiť na kurz talianskej, španielskej a thajskej kuchyne, alebo na čoraz obľúbenejšie kurzy grilovania. Novinkou je ponuka školy Dekorácia slávnostného stola. Účastníci si budú môcť okrem oficiálneho kurzu ktorý je v nedeľu prísť po radu - ako dekorovať, počas celého trvania festivalu do stánku Perida.
Starosta Martin Chren v sebe nezaprie dobrého kuchára. Jeho kulinárske umenie ochutnáte v sobotu v stane MČ Ružinov. Nedeľa bude patriť súťaži o Dezert festivalu - Najlepší ružinovský koláč. Prihlásiť sa môže každý, kto prinesie v nedeľu 23. 6. o 11:30 do stanu MČ Ružinov tri kusy koláča. Odborná porota posúdi chuť, vôňu, suroviny, spôsob prípravy... A na víťazov čakajú pekné ceny.
Vodné someliérstvo, pivné špeciály, veľa bubliniek
V stane Sveta nápojov predegustujete a správne si načapujete pivo so sládkom Karolom France. Zaujímavou degustáciou someliérom Tomášom Šagalom bude Vodné someliérstvo. O nápojoch sa dozviete aj na prednáškach Šumivé víno a Prosecco, a Predstavenie pivných špeciálov na počesť J. M Hurbana. Barmanskú šou bude mať A. Goncalves. V stane Prosecco and Rosé sa bude v sobotu podávať Bubble Bary Dezert a v nedeľu sa môžete parádne naraňakjovať. Od 11:00 hodiny sa podáva Kaviár a Prosecco.
No a všetko to „istí“ Fatra - vzácne zásaditá minerálna voda festivalu vhodná aj pri nadmernej konzumácii alkoholu a jedla.

Tanec, hudba, skákankovo
Ku gurmánskym pôžitkom patrí aj zábava. V sobotu poteší ľudová hudba Kuštárovci, či vystúpenie hudobnej kapely Felicity´s. V nedeľu zahrá dvorný hudobník festivalu Roman Vamoš. V piatok a sobotu ľudí zabaví DJ BOT. Deti sa v piatok môžu tešiť na detské tvorivé dielne v stane MČ Ružinov a počas celého festivalu na poriadne vyskákanie sa v Skákankove. Hiphoper ESI v piatok deti i mládež vytancuje na workshopoch.
Gurmán fest je jednoducho miesto, kde je: Dobrá zábava, Dobrí ľudia a Dobré jedlo. Tešíme sa na vás, naši milí gurmáni.

Organizátorom podujatia a odborným garantom festivalu je spoločnosť Gurman club, s. r. o.. V spoločnosti má gastronomickú sekciu na starosti Radoslav Nackin, propagátor gurmánstva na Slovensku. Gurman club inicioval odborné hodnotenie kvality reštaurácií, hotelov, kuchárov a vinárov pod značkou Gurman Awards, od roku 2003 vydáva známy bedeker reštaurácií Gurmán na Slovensku. Spoločnosť realizuje niekoľko odborných gurmánskych projektov a venuje sa aj vzdelávaniu kuchárov v Thuries Academy, či amatérov v Škole varenia pre gurmánov. Najnovším projektom je Zimný festival jedla a Gastronomy konfeferencia.

• WEB: www.gurmanfestbratislava.sk
• FB PAGE: GurmanFestBratislava
• FB: EVENT: Gurmán Fest Bratislava
• IG: gurmanfestba

Festival je otvorený v piatok od 15:00 - 22:00 hodiny, v sobotu od 12:00 do 22:00 hodiny a v nedeľu od 11:00 do 20:00 hodiny.

KONTAKTY
Organizátor: Gurman Club, s.r.o, Radoslav Nackin, nackin@gurman-club.sk
PR servis: Advantage, spol. s r.o., Barbora Žiačiková, 0903/422 119, ziacikova@advantage.sk


PROGRAM FESTIVALOVÝCH DNÍ

Piatok 21. 6. 2019, areál otvorený od 15:00 do 22:00
Pódium MČ Ružinov
16:00 - 18:00 Detské tvorivé dielne
18:00 - 19:00 Hiphoper ESI
19:00 - 22:00 DJ BOT
Pódium Škola varenia
16:00 - 18:00 Kurz grilovania OFYR
18:00 - 20:00 Kurz varenia - Talianska kuchyňa
Festivalový areál
15:00 - 21:00 Skákankovo - detská zóna
19:00 - 20:00 Hiphoper ESI
Svet nápojov Zlatý Bažant
17:00 Umenie čapovať pivo
19:00 Predstavenie pivných špeciálov na počesť J.M. Hurbana

Sobota 22. 6. 2019, areál otvorený od 12:00 do 22:00

Pódium MČ Ružinov
12:00 - 17:00 "Starostova kuchyňa", dnes varí starosta MČ Ružinov Martin Chren
18:00 - 22:00 DJ BOT
Pódium Škola varenia
15:00 - 17:00 Kurz varenia - Španielska kuchyňa
18:00 - 20:00 Kurz grilovania OFYR
Festivalový areál
12:00 - 21:00 Skákankovo - detská zóna
12:00 - 17:00 Bubble Bary Dezert - novinka v Prosecco & Rosé Bar
15:00 - 17:00 Kuštánovci - ľudová hudba
17:00 - 19:00 Felicity´s - hudobná kapela

Svet nápojov Zlatý Bažant
14:00 Umenie čapovať pivo
15:30 Predstavenie pivných špeciálov na počesť J.M. Hurbana
17:00 Barmanská šou A. Goncalves
18:30 Vodné someliérstvo - Tomáš Šajgal

Nedeľa 23. 6. 2019, areál otvorený od 11:00 do 20:00

Pódium MČ Ružinov
11:00 - 12:00 Súťaž o "Dezert festivalu"
12:30 Vyhlásenie Dezertu festivalu
14:00 - 18:00 Roman Vamoš, hudobník
Pódium Škola varenia
12:00 - 14:00 Kurz grilovania OFYR
14:00 - 16:00 Kurz varenia - Thajská kuchyňa

Festivalový areál
11:00 - 20:00 Skákankovo - detská zóna
12:00 - 17:00 Kaviár a Prosecco - nedeľné raňajky v Prosecco & Rosé Bar
Svet nápojov Zlatý Bažant
12:00 Umenie čapovať pivo
13:00 Dekorácia slávnostného stola
15:30 Šumivé vína a Prosecco, someliér Tomáš Šajgal
17:00 Barmanská šou A. Goncalves

Objavte dôvody, prečo sa oplatí cez víkend prísť do Parku Andreja Hlinku:
1. prechutnajte známe bratislavské reštaurácie
2. degustujte pivo so sládkom, spoznajte afrodiziakum v bublinkách sektu, nájdite pravdu vo víne a vypočujte si someliérske rady
3. uvarte si sami v Škole varenia, naučte sa grilovať na kurze grilovania
4. naučte sa dekorovať si svoje stolovania
5. povzbuďte amatérskych kuchárov v súťaži o Najlepší koláč Ružinova
6. deti sa môžu zabaviť v detskej zóne, zatancovať si s hiphoperom ESIM
7. gurmánom spríjemní festival hudba - ľudová, folková, rocková, večer zakončí DJ.
8. malým, veľkým, mäsomilujúcim, vegetariánskym aj bezlepkovým gurmánom všetkých chutí je vstup voľný!

Gurman fest Bratislava odporúča prechutnať:
Čo si pre vás pripravili v CUBES Restaurant v Aston Business Hotel?
✅ Kačacia pečeň, višne, červená cvikla pečivo aj bezlepkové
✅ Teľacie lýtko s Chianti, šafránové rizoto, gremolata, hovädzí špik
✅ Voňavé pomaly pečené bravčové alebo sous vide kukuričné kura, kus-kus s avokádom a granátovým jablkom, jalapeño jogurt, bylinky
✅ Bezlepkový brownies s ďatlami, vanilkové mascarpone, červená čokoláda, malinový cukor
✅ Jahodovo - rebarborová limonáda s medovkou

Zónu  Beerport SK, ktorá do svojho pivného prístavu prináša to najlepšie zo sveta craftových pív. Skúsený námorník Bradáč sa počas svojich ciest po svete veľa naučil a do varenia svojich pív vkladá nielen poznatky ale aj vášeň pre pivo.
✅ Bradáč Rainbow Warrior 12°(lager)
✅ Bradáč Hope 12° (APA)
✅ Lagutinas IPA 14°
✅ Mort Subite 10° (kriek lambic)

Ak hľadáš nové zážitky, tento prístav je pre teba to správne miesto!


Aktualizované: 20.06.2019
Autor: Gurmán festival Bratislava 2019
Zdroj: Foto Branislav Brežák