čo ti chýba na Gatromenu ?



Po novom sme začali už aj kvízovať - hraj o vstupenky na naj grilovačku

V dávnej, pradávnej dobe sme na Gastromenu.sk kvízovali. Po novom kvízujeme opäť! :-)) Ok. Pekne poporiadku. V minulosti Gastromenu.sk zaviedlo mnoho systémov, ktoré boli zaručenou...
10.05.2019   
» čítaj celý blog

Pečené írske hovädzie rebierko so zemiakovým fondantom, tekvicové pyré s pečenou cibuľkou a lahodnou parmezánovou penou

◾ Príprava hovädzieho rebra: Do pekáča vložíme rebro, mrkvu, zelerové stonky, cibuľu a bobkový list. Zalejeme zeleninovým vývarom a prikryté dusíme v rúre pri 160 °C približne 3,5...

Merkur Pub & Restaurant

Trstínska cesta 1; 917 01 Trnava
Merkur Pub & Restaurant na www.gastromenu.sk Merkur Pub & Restaurant na www.gastromenu.sk Merkur Pub & Restaurant na www.gastromenu.sk Merkur Pub & Restaurant na www.gastromenu.sk Merkur Pub & Restaurant na www.gastromenu.sk Merkur Pub & Restaurant na www.gastromenu.sk Merkur Pub & Restaurant na www.gastromenu.sk Merkur Pub & Restaurant na www.gastromenu.sk Merkur Pub & Restaurant na www.gastromenu.sk Merkur Pub & Restaurant na www.gastromenu.sk Merkur Pub & Restaurant na www.gastromenu.sk Merkur Pub & Restaurant na www.gastromenu.sk
Sme reštaurácia a pub, ktorá sa nachádza v obchodnom centre Merkúr v Trnave. Naše služby: ◾ usporadúvanie spoločenských akcii ◾...
» čekuj

V Trnave fičia raňajky. Vieš o tom?

Bude to Omeleta, Ham & eggs, alebo Panini? Tak to ti prezradí tento blog. A ešte ako začnem, skús si najprv prezrieť priložené fotografie a pripraviť sa tým ešte lepšie na túto tému...
28.04.2019   
» čítaj celý blog

Countryfest Bohunice 2019: Ani toto leto sa nudiť rozhodne nebudete

S príchodom leta sa v Jaslovských Bohuniciach uskutoční ďalší ročník obľúbeného country festivalu. Aj tento raz sa môžete tešiť na kvalitnú hudbu od domácich, ale aj zahraničných...
21.04.2019   
» čítaj celý blog

Párty na ktorú sa nezabúda - La Cantine

Je veľa spôsobov ako si zorganizovať svoju párty. Najdôležitejšie pre každého je aby jeho párty dopadla tak, že si ju pozvaní budú pamätať ešte niekoľko rokov. Však o to ide,...
13.04.2019   
» čítaj celý blog

Sleduj aj večerné menu na Gastromenu.sk

Už aj v tejto ponuke večerného menu si môžeš vybrať z jedál na Gastromenu.sk . Dlhoročná ponuka obedového menu je už niekoľko mesiacov rozšírená na ďalšie 3, a to ponuka...
09.04.2019   
» čítaj celý blog


Recepty na Gastromenu.sk


Špeciality Gastromenu.sk
Recept Domáci utopenci na Gastromenu.sk
Domáci utopenci
Ako prvé začíname s nálevom. Do hrnca vlejeme vodu, ocot, cukor, soľ, korenie a dobre premiešame. Privedieme do varu a varíme na miernom ohni asi 5 minút. Odstavíme a necháme vychladnúť. Ďalej si pripravíme špekačky, ošúpeme ich a nakrájame pozdĺž na 4 kusy. Očistíme cibuľu, cesnak, papriku a na tenké pásiky nakrájame. Zoberieme si väčší zaváraninový pohár a postupne prekladáme zeleninu so špekačkami. Nezabudni pridať korenie, ktoré ostalo po scedení z uvareného nálevu. Vychladnutým a scedeným nálevom zalejeme utopencov až po vrch pohára....

Jedlá z hovädzieho mäsa
Recept Kajuga beef na Gastromenu.sk
Kajuga beef
Najprv orestujeme hovädziu sviečkovú, ktorú predtým nakrájame na rezance. Počas restovania hovädzej sviečkovej pridáme červenú papriku a mandle. Po orestovaní mäsa a papriky pridáme chilli zázvorovú omáčku a sójovú omáčku. Nakoniec vmiešame do jedla čerstvé listy baby rímskeho šalátu. Pri tomto recepte pozor na soľ. Ja som soľ vôbec nepoužil, vzhľadom na to že sójová omáčka je dostatočne slaná. A dokonca som nepoužil ani žiadne korenie. Takisto v chilli zázvorovej omáčke je korenia dosť a jej výrazná chuť dá jedlu potrebný...

Recept Pečené írske hovädzie rebierko so zemiakovým fondantom, tekvicové pyré s pečenou cibuľkou a lahodnou parmezánovou penou na Gastromenu.sk
Pečené írske hovädzie rebierko so zemiakovým fondantom, tekvicové pyré s pečenou cibuľkou a lahodnou parmezánovou penou
◾ Príprava hovädzieho rebra: Do pekáča vložíme rebro, mrkvu, zelerové stonky, cibuľu a bobkový list. Zalejeme zeleninovým vývarom a prikryté dusíme v rúre pri 160 °C približne 3,5 hodiny. Potom schladíme a opatrne odstránime z rebier prebytočný tuk a kosti. Šťavu použijeme neskôr. ◾ Zemiakový fondant: Zemiaky vložíme do pekáča a pridáme maslo. Osolíme, okoreníme a pridáme čerstvý tymian. Zakryjeme fóliou a pečieme v rúre pri 160 °C 1 hodinu. ◾ Pečené cibuľové pyré: Neolúpanú bielu cibuľu pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v...

Múčniky
Recept Krémeš na Gastromenu.sk
Krémeš
Ako prvé upečieme lístkové cesto. Zo zlatého klasu, mlieka a pudingu uvaríme hustý krém. Pridáme krištáľový a vanilkový cukor. V 1,5 dcl. mlieka uvaríme 2 lyžice polohrubej múky. Vo vlažnom stave zmiešame obidve zmesi (aby sme zabránili zhrčkovaniu) a dobre vymixujeme. Vyšľaháme šľahačku z mlieka a rastlinného tuku v prášku. Nanesieme na cesto v poradí krém, šľahačka a prikryjeme druhým cestom. Dáme odležať do chladničky. Pri podávaní posypeme práškovým cukrom. ◾ Jedna rada na záver. Vrchné cesto po upečení narež na taký počet porcií,...

Dezerty
Recept Batátový koláč bez lepku, bez múky a cukru na Gastromenu.sk
Batátový koláč bez lepku, bez múky a cukru
Vajíčka si oddelíme. Sušené ďatle treba vopred aspoň na 3 hodinky namočiť do vody aby úplne zmäkli. Ďatle potom vymixujeme na kašu a spolu so žĺtkami vymiešame mixérom. Surový batát ošúpeme a opäť zmixujeme na drobno. Postupne pridávame ostatné suroviny do cesta a nakoniec opatrne vmiešame vyšľahané bielka so štipkou soli. Cesto vlejeme do menšej 18 cm okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme piecť na 180°C, asi na 50 - 55 minút. Po vychladnutí prekrojíme cesto na polovicu a naplníme plnkou. Batát na plnku upečieme a zmixujeme na pyré,...

Recept Tiramisu na Gastromenu.sk
Tiramisu
Moja príprava dezertu Tiramisu je úplne jednoduchá. Roky, ktoré ma naučili sa pohybovať v kuchyniach rôznych reštauráciach, odzrkadľujú tento recept. Žĺtka vymiešame s cukrom. Ale pozor! Musí sa to robiť nad parou, kde prejde tepelná úprava vajíc minimálne nad 54 °C. Potom pridáš Mascarphone a nakoniec vyšľahanú 33% percentnú sladkú smotanu. To je, čo sa týka krému. Ideme na vyskladanie samotnej Tiramisu do nádoby, alebo nejakého pohára. Najprv kladieme na dno nádoby, alebo keď chceš pohára, piškóty, ktoré predtým tesne namáčame do...

Recept Trhanec s jahodami a vanilkovou zmrzlinou na Gastromenu.sk
Trhanec s jahodami a vanilkovou zmrzlinou
Z mlieka vaječných žĺtok a hladkej múky pripravíme husté cestíčko. Ochutíme cukrom a štipkou soli. Tesne pred tepelnou úpravou do pripraveného cesta primiešame vyšľahanú penu z vaječných bielkov a zľahka premiešame. Takto pripravené cesto nalejeme na panvičku, ktorú sme potreli olejom. Hrúbka cesta by mala byť približne 8mm. Najprv opečieme jednu stranu dozlatova a potom dopečieme aj druhú stranu a pomocou drevených variešiek cesto na panvičke roztrháme. Prilejeme karamelový topping, pokvapkáme rumom a pridáme hrozienka. Všetko spolu opekáme kým sa...

Miešané nápoje
Recept Breakfast Martini na Gastromenu.sk
Breakfast Martini
Šejk, šejk, šejk, skoro ako z pesničky. Áno, aj tento drink je o miešaní. Však preto je to miešaný nápoj :-)) OK, poďme na postup. Do ľadom vychladeného šejkra pridáme všetky ingrediencie a miešame, miešame a miešame. S troškou humoru vymiešame dokonalý nápoj pre ešte dokonalejší pôžitok, ktorý zažiješ len v určitom bare. V akom bare? Čítaj...

Recept Clover Club (Twist) na Gastromenu.sk
Clover Club (Twist)
Na úvod si dobre vyfrapujeme šejker ľadom (frapovať znamená v barmanskom žargóne vychladiť). Postupne pridáme všetky ingrediencie a dobre vyšejkujeme. Na záver pridáme do šejkra vaječné bielko a dávkou barmanského umenia vyšejkujeme nápoj na konzistenciu, ktorú vidíš na obrázku. Na ozdobenie môžeme použiť kúsky mrazených...

Recept Mai Tai na Gastromenu.sk
Mai Tai
Najprv zmiešame v šejkri obidva rumy, pridáme pomarančový likér (triple sec), mandľový sirup, limetkovú šťavu a ananásový džús. Dobre prešejkujeme, a to myslím dobre. Na koniec pridáme podrvený ľad. Znovu prešejkujeme a nalejeme do vopred vychladeného pohára. Môžeme podávať s kúskom ananásu alebo cocktailovou...

Recept Negroni na Gastromenu.sk
Negroni
Drink vymiešame v šejkri a to postupne pridávaním najskôr 24 ročným Beefeater Ginom, Campari a Martini Rossom. Ideálne je mať všetko zachladené a dokonca aj pohár by mal mať minimálne takú teplotu, aby nám zbytočne drink neohrial. Možno dobrou radou je aj vyfrapovanie pohára, čo je vlastne ochladenie pohára ľadom. Vždy je tiež dôležité zvoliť správny pohár, ktorý dodá drinku potrebnú eleganciu a...