Sezóna bobuľového ovocia je v plnom prúde


Červené bobuľovité ovocie poznáme aj z dôb minulých, a nedá sa nespomenúť si na jeho výrazne kyslastú chuť, aj v čase najvyššej zrelosti. A v tom je tajomstvo jeho zdraviu prospešným účinkom. Každá bobuľa obsahuje približne 2 miligramy vitamínu C, takže už len drobná hrsť ríbezlí pokryje dennú potrebu vitamínu C. Okrem C-čka obsahuje vitamín B5, vitamín E a minerálne látky draslík, železo, vápnik a horčík. Celkovo by sa dalo povedať, že konzumácia ríbezlí je prospešná pre imunitný systém, správnu činnosť srdca i ostatné svaly, upokojuje nervový systém a chráni bunky pred voľnými radikálmi. Červená ríbezla je tradíciou a klasikou, postupne sa začali pestovať jej rôzne druhy a kultivary, obľúbená je aj čierna a biela ríbezľa.

Patria medzi najobľúbenejšie bobulovité ovocie. Chutia sladko, sú voňavé a ideálne dotvárajú akékoľvek sladké i zdravé jedlo. Sami o sebe dokážu byť taktiež pochúťkou. Maliny okrem vitamínu C a K a taktiež mangánu obsahujú vlákninu. Sú prospešné pre trávenie, zdravý stav čriev, isté výskumy dokonca preukázali, že zabraňujú tvorbe polypov v črevách, alebo už jestvujúce polypy minimalizujú. Aj táto štúdia však hovorí o tom, že musí byť aplikovaná na väčšom počte osôb, aby mohla byť považovaná za relevantnú. Maliny dnes tiež môžeme dopestovať v rôznych farebných odrodách, okrem červenej sú aj.. článok pokračuje ďalej na Tophoreca.sk
Od Tophoreca.sk pripravujeme aj
▫ Letné osvieženie v podobe zdravých domácich nápojov
▫ Svadobné sladkosti
▫ Iniciatíva Poďme sa najesť pomáha reštauráciám
▫ Pitný režim detí a anketa s mamičkami o tom, čo ich deti milujú
Aktualizované: 12.04.2021
Autor: Petra Adamcová
Zdroj: Tophoreca.sk