TOP ponuka

Trnava
1

Denné menu

Obedové menu

Trnava
8

On-line donáška






 


Večeru si môžete vychutnať aj v úplnej tme

Túžite zažiť niečo výnimočné? Netradičný gastronomický zážitok ponúka reštaurácia Nox - Dine in the Dark v Singapure. Ochutnáte výnimočné jedlá, ktoré sa konzumujú v absolútnej tme. Vynikajúce tajomné degustačné menu vopred nepoznáte, čo zvyšuje atmosféru príjemného napätia.

Tak ako vo väčšine reštaurácií v tme, aj tu obsluhujú klientov nevidiaci alebo slabozrakí hostitelia, ktorí sú na túto prácu špeciálne vyškolení. Okrem toho, že sa úlohy obrátia a nevidiaci sa stanú vašimi očami, sa myseľ človek otvorí ďalším vnemom.
Ako celá večera prebieha?

Pred večerou privíta hostí personál, ktorí záujemcov o multizmyslový kulinársky zážitok privedie do stemneného salónika. Tam ich oboznámi s detailami, čo ich počas večere čaká, a tiež hosťom naservíruje predjedlo amuse - bouche. To prebúdza chuťové poháriky a umožní v pološere nahliadnuť do prístupu šéfkuchára a jeho umenia práce v kuchyni. Zatiaľ vidíte na vlastné oči kvalitu jedla, ktoré sa ponúka.

Po predjedle sú hostia uvedení ku vstupu do hlavnej reštaurácie. Hostí sa ujme čašník, ktorý ich bude obsluhovať a starať sa o nich. Potom prebieha večera. Po vychutnaní si všetkých dvanástich chodov hostia odchádzajú do osvetleného salónika. Vypĺňajú tu formulár o tom, čo sa konzumovalo. Hostia napíšu svoje dojmy, ktoré sú porovnané s reálnymi fotografiami konzumovaných jedál a ich popismi. V osvetlenom bare si potom hostia môžu vychutnať záverečný digestív, kávu či koktejl.

Hlavná myšlienka konceptu reštaurácie hovorí o tom, že jedlo, ktoré sa podáva v tejto reštaurácii nie je komplikované. Prvoradá je chuť, ktorej výnimočnosť spočíva v použití najkvalitnejších surovín a využití techník, ktoré extrahujú najlepšiu chuť daného jedla.
Zaujímavosťou je, že väčšina ľudí, ktorí vyskúšali večeru alebo obed v tme, hovoria o tom, že bolo nesmierne ťažké identifikovať, čo majú na tanieri, aj keď išlo o bežné a klasické jedlá a chute. Na druhej strane vyzdvihovali oveľa vyššiu senzitivitu na vône.

Šéfkuchár a jeho menu

V tmavej reštaurácii v Singapure pôsobí talentovaný šéfkuchár Shahrom, ktorý sa zamiloval do varenia počas svojej študijnej cesty v Taliansku. Po štúdiu pôsobil v renomovaných reštauráciách akými sú Lolla, Madison Rooms Asia či SELA.

V reštaurácii NOX - Dine in the Dark pôsobí od roku 2018, a svoju prácu tu miluje. Každý mesiac pripravuje pre hostí.. článok pokračuje na Tophoreca.sk

Od Tophoreca.sk pripravujeme aj

Téma Gastro
▫ Mäsiarstvo bez mäsa? Áno a stretlo sa s veľmi pozitívnym ohlasom

Téma Cestovný ruch
▫ Mesto Bratislava a Metropolitný inštitút Bratislavy obnovujú slávne mestské kúpele Grössling
▫ Soulful Hotel Silena - miesto so silným príbehom
▫ V oblakoch vôní a farieb na tradičných koreninových trhoviskách sveta


Aktualizované: 12.04.2021
Autor: Petra Adamcová
Zdroj: Tophoreca.sk

Petra Adamcová blog Večeru si môžete vychutnať aj v úplnej tme na Gastromenu.sk

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
DONÁŠKA: 0950 332 332 Prajeme Vám dobrú chuť...
12.04.2024
19,8 M