Kontakty


 
Čo ti chýba na Gatromenu ? Pridaj svoj podnik na Gatromenu


Zvoní pizzi už umieráčik?

Že by už dobe, kde bola pizza v najväčšej obľube odzvonilo?

Nieeeeeé, ani náhodou!

Síce tejto dobe kraľuje streetfood (burgre, hotdogs a podobne), ale mojim názorom je, že toto jedlo je tak vytrvalé a historicky úspešné, že nám bude chutiť ešte niekoľko desiatok rokov.

Obdoby, kde klasický rajčinový základ sa mení na smotanový, čisto syrový, dokonca na rôzne ovocné drene, sa nemusia báť žiadneho neúspechu.

Za čias, kde sa moje kuchárske remeslo rozvíjalo, som ja skúšal rôzne recepty a učiac sa od rôznych majstrov, som neskôr tým majstrom ostal ja.

Kuchárskymi školami som prešiel na Slovensku, v Nemecku a v Rakúsku. Naučil som sa x spôsobov prípravy, a tým mám skúseností v najväčšej skromnosti na rozdávanie.

(blog pokračuje ďalej)
Pizza sa dá upiecť rôznymi spôsobmi.

Dá sa upiecť v elektrickej peci, kde sa teplota pohybuje okolo 350 C° Je to pec, kde jej spodok je vyložený šamotom. Asi najlepším spôsobom je pizzu piecť v peci vykurovanej drevom. Tam je pec vyložená šamotom celá. Obrovská teplota skracuje dobu pečenia asi na 2,5 minúty. Tým je zaručená chrumkavosť cesta a samozrejme aj samotných surovín.
Ďalej je to pečenie vo formách, ktoré urýchľujú samotnú prípravu pizze. V pizzériách, kde je každým dňom vyprodukované extrémne množstvo pízz, je to asi najjednoduchší spôsob výroby.

V neposlednej rade nesmiem zabudnúť na pečenie v domácich podmienkach.

Správne vymiesené a nakysnuté cesto, dobre vyhriata rúra je zárukou dobrej kvality upečenej pizze.

Tvarom sa nemusíme trápiť. Ako vidíš ja som zvolil tvar nejakých obdlžníkových tvarov, ktoré sa mi krásne zmestili na plech. Dôležité je si zosúladiť kysnutie a teplotu, ktorá o všetkom rozhoduje.

Je už na tebe, aké suroviny preferuješ na pizzi. Ja preferujem, že niekedy je menej viac. Čiže, keď chceš jesť chrumkavú pizzu, zober v úvahu moju radu a daj si na pizzu minimum surovín. Ale 100 ľudí je 100 chutí :-).

Tak mi ostáva zaželať ti pri výrobe a pečení príjemnú zábavu a dobrú chuť!

Pozri aj môj profil branislav.brezak na Instagrame.
Aktualizované: 18.11.2018
Autor: Branislav Brežák Zdroj: Foto Branislav Brežák

Upútavka
Pizza Roman
Upútavka Pizza Roman
Dostaneš podľa vlastného výberu: 1 x zo 4 možností: - Pizza štangle s dressingom - 2l. Kofola / Coca Cola - 2 x energetický nápoj - 2 x plechovka...

Upútavka
Pizza Roman
Upútavka Pizza Roman
Rozvoz pizze a jedla podľa denneho menu. Objednávky prijímame od 10:00 do 19:30 h. na 0948 110 555 alebo 033 55 36 555. Možný je aj osobný odber na prevádzke: Družstevná 716,...

Upútavka
Pizza & restaurant Halenár
Upútavka Pizza & restaurant Halenár
Objednaj si od nás pizzu, alebo iné jedlo podľa chuti a my Ti ho prinesieme priamo až domov alebo až do práce. Pizza & restaurant Halenár...

Upútavka
Tekovská kuchyňa a pekáreň
Upútavka Tekovská kuchyňa a pekáreň
Príď si doplniť svoje zásoby našimi tradičnými pekárskymi výrobkami, chlebom alebo iným pečivom. V ponuke máme aj utopence, nakladané syry a ochutené šľahané bravčové maste....

Upútavka
Penzión a reštaurácia Sessler***
Upútavka Penzión a reštaurácia Sessler***
Objednaj si on-line, či už obedové menu alebo jedlo a la carte. Využi našu on-line donášku, ktorú pre Teba prevádzkujeme v pracovnom týždni do 16:00 h na Gastromenu.sk Reštaurácia...

Upútavka
Pizza Piccolino
Upútavka Pizza Piccolino
Pri každom nákupe od nás na Gastromenu.sk ušetríš. Objednaj si už teraz a pripíš si svoj prvý kredit, ktorý môžeš neskôr použiť a zlacniť si tým svoju nasledujúcu...

Upútavka
Reštaurácia na Majeri
Upútavka Reštaurácia na Majeri
Pri kúpe jedla v ON-LINE donáške na Gastromenu.sk dostaneš kredit, ktorý môžeš využiť pri svojich nasledujúcom ON-LINE nákupe. Čím viac nakúpiš, tým viac ušetríš :-)) Platí...