Eshop - Wineshop
Kontakty


 
Čo ti chýba na Gatromenu ? Pridaj svoj podnik na Gatromenu


Zvoní pizzi už umieráčik?

Že by už dobe, kde bola pizza v najväčšej obľube odzvonilo?

Nieeeeeé, ani náhodou!

Síce tejto dobe kraľuje streetfood (burgre, hotdogs a podobne), ale mojim názorom je, že toto jedlo je tak vytrvalé a historicky úspešné, že nám bude chutiť ešte niekoľko desiatok rokov.

Obdoby, kde klasický rajčinový základ sa mení na smotanový, čisto syrový, dokonca na rôzne ovocné drene, sa nemusia báť žiadneho neúspechu.

Za čias, kde sa moje kuchárske remeslo rozvíjalo, som ja skúšal rôzne recepty a učiac sa od rôznych majstrov, som neskôr tým majstrom ostal ja.

Kuchárskymi školami som prešiel na Slovensku, v Nemecku a v Rakúsku. Naučil som sa x spôsobov prípravy, a tým mám skúseností v najväčšej skromnosti na rozdávanie.

(blog pokračuje ďalej)
Pizza sa dá upiecť rôznymi spôsobmi.

Dá sa upiecť v elektrickej peci, kde sa teplota pohybuje okolo 350 C° Je to pec, kde jej spodok je vyložený šamotom. Asi najlepším spôsobom je pizzu piecť v peci vykurovanej drevom. Tam je pec vyložená šamotom celá. Obrovská teplota skracuje dobu pečenia asi na 2,5 minúty. Tým je zaručená chrumkavosť cesta a samozrejme aj samotných surovín.
Ďalej je to pečenie vo formách, ktoré urýchľujú samotnú prípravu pizze. V pizzériách, kde je každým dňom vyprodukované extrémne množstvo pízz, je to asi najjednoduchší spôsob výroby.

V neposlednej rade nesmiem zabudnúť na pečenie v domácich podmienkach.

Správne vymiesené a nakysnuté cesto, dobre vyhriata rúra je zárukou dobrej kvality upečenej pizze.

Tvarom sa nemusíme trápiť. Ako vidíš ja som zvolil tvar nejakých obdlžníkových tvarov, ktoré sa mi krásne zmestili na plech. Dôležité je si zosúladiť kysnutie a teplotu, ktorá o všetkom rozhoduje.

Je už na tebe, aké suroviny preferuješ na pizzi. Ja preferujem, že niekedy je menej viac. Čiže, keď chceš jesť chrumkavú pizzu, zober v úvahu moju radu a daj si na pizzu minimum surovín. Ale 100 ľudí je 100 chutí :-).

Tak mi ostáva zaželať ti pri výrobe a pečení príjemnú zábavu a dobrú chuť!

Pozri aj môj profil branislav.brezak na Instagrame.
Aktualizované: 18.11.2018
Autor: Branislav Brežák Zdroj: Foto Branislav Brežák

Reštaurácia na Majeri
TOP ponuka Reštaurácia na Majeri
Objednaj si od nás v On-line donáške na Gastromenu.sk a ušetri 3 %. Pri každej objednávke si sporíš kredit, ktorý si môžeš kedykoľvek uplatniť a tým zlacniť svoje objednané jedlo /...
26.10.2020
3,6 tis


Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Pri každej objednávke sa ti na účet v tvojom profile na Gastromenu.sk pripíše kredit. Ten potom môžeš kedykoľvek použiť a zlacniť si tým svoju ďalšiu objednávku. Momentálna naša...
24.10.2020
2420,2 tis

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Ako to funguje? Na Gastromenu.sk si pri objednávaní (platí len pre registrovaných), šetríš kredit. Ten je v minimálnej hodnote 3%, kde pri každej objednávke, sa Ti pripisuje na tvoj účet....
23.10.2020
1611 tis

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Neváhaj si objednať od nás v On-line donáške na Gastromenu.sk. Pri každej objednávke dostávaš kredit, s ktorým ušetríš 3%. Tešíme sa na tvoju objednávku...
21.10.2020
784,2 tis

Reštaurácia na Majeri
TOP ponuka Reštaurácia na Majeri
Pri odbore 3 ks pizze dostaneš štvrtú pizzu zadarmo! Platí pri telefonickej objednávke, alebo osobnom odbere. Reštaurácia na Majeri - Vištuk...
19.10.2020
214,3 tis


Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Ak hľadáš priestor pre svoj event, tu je naša ponuka :-) Sme pizzéria a reštaurácia, ktorá svojou kvalitou v gastronómii robí spokojných našich hostí už niekoľko rokov. Zorganizuj...
10.10.2020
1458,6 tis

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Rovnako ako predlžujúce sa večery, či prechádzky po farebnom opadanom lístí patria k jeseni HUSACIE a KAČACIE hody. Túto tradíciu Malých Karpát si môžete vychutnať počas celého...
05.10.2020
376,2 tis