Kontakty


 
Čo ti chýba na Gatromenu ? Pridaj svoj podnik na Gatromenu


Zvoní pizzi už umieráčik?

Že by už dobe, kde bola pizza v najväčšej obľube odzvonilo?

Nieeeeeé, ani náhodou!

Síce tejto dobe kraľuje streetfood (burgre, hotdogs a podobne), ale mojim názorom je, že toto jedlo je tak vytrvalé a historicky úspešné, že nám bude chutiť ešte niekoľko desiatok rokov.

Obdoby, kde klasický rajčinový základ sa mení na smotanový, čisto syrový, dokonca na rôzne ovocné drene, sa nemusia báť žiadneho neúspechu.

Za čias, kde sa moje kuchárske remeslo rozvíjalo, som ja skúšal rôzne recepty a učiac sa od rôznych majstrov, som neskôr tým majstrom ostal ja.

Kuchárskymi školami som prešiel na Slovensku, v Nemecku a v Rakúsku. Naučil som sa x spôsobov prípravy, a tým mám skúseností v najväčšej skromnosti na rozdávanie.

(blog pokračuje ďalej)
Pizza sa dá upiecť rôznymi spôsobmi.

Dá sa upiecť v elektrickej peci, kde sa teplota pohybuje okolo 350 C° Je to pec, kde jej spodok je vyložený šamotom. Asi najlepším spôsobom je pizzu piecť v peci vykurovanej drevom. Tam je pec vyložená šamotom celá. Obrovská teplota skracuje dobu pečenia asi na 2,5 minúty. Tým je zaručená chrumkavosť cesta a samozrejme aj samotných surovín.
Ďalej je to pečenie vo formách, ktoré urýchľujú samotnú prípravu pizze. V pizzériách, kde je každým dňom vyprodukované extrémne množstvo pízz, je to asi najjednoduchší spôsob výroby.

V neposlednej rade nesmiem zabudnúť na pečenie v domácich podmienkach.

Správne vymiesené a nakysnuté cesto, dobre vyhriata rúra je zárukou dobrej kvality upečenej pizze.

Tvarom sa nemusíme trápiť. Ako vidíš ja som zvolil tvar nejakých obdlžníkových tvarov, ktoré sa mi krásne zmestili na plech. Dôležité je si zosúladiť kysnutie a teplotu, ktorá o všetkom rozhoduje.

Je už na tebe, aké suroviny preferuješ na pizzi. Ja preferujem, že niekedy je menej viac. Čiže, keď chceš jesť chrumkavú pizzu, zober v úvahu moju radu a daj si na pizzu minimum surovín. Ale 100 ľudí je 100 chutí :-).

Tak mi ostáva zaželať ti pri výrobe a pečení príjemnú zábavu a dobrú chuť!

Pozri aj môj profil branislav.brezak na Instagrame.
Aktualizované: 18.11.2018
Autor: Branislav Brežák Zdroj: Foto Branislav Brežák

Pizza & restaurant Halenár
Upútavka Pizza & restaurant Halenár
Ako to funguje? Na Gastromenu.sk si pri objednávaní (platí len pre registrovaných), šetríš kredit. Ten je v minimálnej hodnote 3%, kde pri každej objednávke, sa Ti pripisuje na tvoj účet....
08.07.2020
311,7 tis


Tower severná veža
Upútavka Tower severná veža
Bamboleo Spanish night - skvelé víno k tomu a tie najlepšie tapas podľa španielskych receptúr. Latino hudobný set od obľúbeného DJ. Letná noc po španielsky so španielskou muzikou,...
07.07.2020
320 tis

Práca
History pizzéria, café bar, disko
Práca History pizzéria, café bar, disko
Hľadáme šikovného ČAŠNÍKA / ČAŠNÍČKU a KUCHÁRA / KUCHÁRKU. Kritériá: prax v obore, zodpovednosť, vystupovanie, flexibilita. Nástup možný aj ihneď. Kontrakt na TPP. Info:...
07.07.2020
72,8 tis

Asia Restaurant
Upútavka Asia Restaurant
Naspor si kredit a objednávaj lacnejšie v On-line donáške na...
06.07.2020
98,4 tis

Pizza Roman
Upútavka Pizza Roman
V dnešnej dobe vie variť už hocikto. Či tak alebo onak, to nie je téma tohoto príspevku :-) Čo dnes vyhľadávajú ľudia je pridaná hodnota, ktorú im reštaurácie dokážu ponúknuť....
06.07.2020
65,5 tis


Reštaurácia na Majeri
Upútavka Reštaurácia na Majeri
Pri každej objednávke v On-line donáške na Gastromenu.sk dostávaš kredit, s ktorým objednávaš od nás lacnejšie. Pri každej objednávke dostávaš 3% zľavu (platí len pre...
05.07.2020
46,6 tis

Pizza & restaurant Halenár
Upútavka Pizza & restaurant Halenár
Objednaj si od nás pizzu, alebo iné jedlo podľa chuti a my Ti ho prinesieme priamo až domov alebo až do práce. Pizza & restaurant Halenár...
05.07.2020
176,9 tis