Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Blog Gastromenu.sk


Blog - Kamzavinom.sk
Kamzavinom.sk
 
Otvorené viechy v Malých Karpatoch (r. 2021)
Malokarpatskí vinári vás počas júla až októbra 2021 srdečne pozývajú do svojich viech, v ktorých budete mať možnosť sa s nimi zoznámiť a porozprávať o výrobe ich vín. Ochutnajte vynikajúce vínka v kamenných pivniciach, podbrániach vinohradníckych domov, alebo v...
Aktualizované 13.07.2021
» čítaj ďalej
História vinárstva na Slovensku Najväčšia epidémia európskeho vinohradníctva - fyloxéra
V minulosti, rovnako ako dnes, sužovali vinohradníkov rôzne choroby viniča (napríklad perenospóra, múčnatka viničová a ďalšie). Žiadne neboli natoľko devastačné, že by prepukli do globálnej epidémie. S jedinou výnimkou. Tou sa stala fyloxéra, ktorá zasiahla takmer celý...
Aktualizované 08.06.2021
» čítaj ďalej

História vinárstva na Slovensku: Počiatky šumivých vín II.
V prvej časti článku o histórii šumivých vín sme spomínali, že Johann Fischer a Michal Schönbauer založili v Bratislave prvú "nefrancúzsku" spoločnosť na výrobu sektov na svete. Úspech tejto bratislavskej firmy tkvel okrem iného v tom, že ich vedúci výroby A. Geiger strávil...
Aktualizované 25.05.2021
» čítaj ďalej
História vinárstva na Slovensku Počiatky šumivých vín I.
Počiatky šumivého vína sú pevne späté s oblasťou Champagne vo Francúzsku. Už v 18. storočí tam bolo etablovaných viacero firiem, ktoré vyvážali svoje produkty nielen do priľahlých oblastí, ale aj do vzdialenejších kútov Európy. Bolo to obdobie, kedy Francúzsko rozširovalo...
Aktualizované 22.05.2021
» čítaj ďalej

Exkluzívne okienko Doroty Pospíšilovej: Sú prihlásené tri nové odrody do ŠOS
Každá nová odroda na Slovensku podlieha registrácii a zápisu do Štátnej odrodovej knihy, ktoré vykonáva Ústredný a kontrolný ústav poľnohospodársky (ÚKSÚP). Tomuto aktu predchádza proces tzv. Štátnej odrodovej skúšky (ŠOS). Týka sa všetkých vyšľachtených odrôd, ktoré...
Aktualizované 04.05.2021
» čítaj ďalej