Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Blog Gastromenu.sk


Blog - Petra Adamcová
Petra Adamcová
 
Stavby postavené ako prejav lásky
V priebehu histórie muži vyjadrili lásku svojim milovaným ženám prostredníctvom jedinečných stavebných projektov. Pozrite sa s nami na päť pamiatok, ktoré sú späté s láskou, a ktoré vznikli práve vďaka tomuto silnému citu. Tádž Mahál, India Počas svojej...
Aktualizované 26.04.2021
» čítaj ďalej
Sklenený hotel v talianskej Terruggii láka zaujímavou architektúrou
Na kúsku krásnej prírody, v talianskej oblasti Monferrato, kde rastú vzácne hľuzovky, pestujú sa vynikajúce hrozná a vyrábajú najdelikátnejšie vína bol postavený hotel, ktorý sa vymyká ostatným stavbám svojim skleneným dizajnom i kvalitou poskytovaných...
Aktualizované 18.04.2021
» čítaj ďalej

Taliansky Parc Hotel Florian rozšíril kapacitu ubytovania o luxusné suity v trojmetrovej výške
Útulné izby hotela Parc Hotel Florian, ktorý sa nachádza na úpätí dediny Siusi allo Sciliar v Taliansku, poskytujú už mnoho rokov perfektný celoročný prázdninový zážitok. Veľkým benefitom tejto nehnuteľnosti je nádherný park, v ktorom sa môžete zdržiavať medzi starými...
Aktualizované 13.04.2021
» čítaj ďalej
Šesť výnimočných svetových hotelov, otvorených v roku 2020
Napriek kríze bolo minulý rok na celom svete otvorených veľa nových a štýlových hotelov. Nechajte sa inšpirovať týmito premyslenými a okázalými ubytovacími zariadeniami, ktoré už privítali prvé stovky návštevníkov a pýšia sa len tými najlepšími...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Správny čas na detoxikáciu organizmu je práve teraz
Keď sa ráno prebúdzate na vtáčí spev, slnko badateľne vychádza skôr a čoraz neskôr zapadá, vo vzduchu cítiť tú neopísateľnú vôňu sviežosti, je tu jar, obdobie nového začiatku a obnovy nielen v prírode, ale aj v našich...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
5 životných lekcií, ktoré nám priniesla pandémia ochorenia Covid
Počas posledných niekoľko mesiacov prevrátila náš život naopak pandémia korona vírusu. A zmenila nielen spôsob nášho života a práce, ale aj to, ako myslíme a správame sa. Zasiahnutá bola každá časť sveta a bol ovplyvnený každý aspekt života. Naše každodenné rutiny boli...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Najkrajšie národné parky sveta
Zvlášť v dnešnom období mnohí z nás vyhľadávajú možnosti relaxácie a oddychu v prírode. My sme pre vás v nasledujúcich riadkoch pripravili prechádzku nádhernými zákutiami, kde je atmosféra divokej prírody, nekonečných výhľadov a všadeprítomného pokoja cítiť na každom...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Dubai Miracle Garden, záhrada ktorá láka na zážitok krásy, vône i zázrakov
Každý rok od polovice novembra až do polovice mája ožíva v Dubaji priestor krásy, farieb a vôní Dubai Miracle Garden. Plocha s rozlohou 72 000 m² ponúka návštevníkom unikátny estetický zážitok. Jedinečné projekty k Dubaju skrátka patria. Najvyšší mrakodrap, lyžiarske...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Hotel Marqués de Riscal v španielskej vinárskej oblasti Rioja
V srdci španielskeho regiónu Rioja Alavesa je od septembra 2006 otvorený hotel Marqués de Riscal. Hotel navrhol a vytvoril Frank O. Gehry, jeden z najuznávanejších svetových architektov a autor umeleckých diel. Okrem iného je Gehry autorom napríklad známeho Guggenheimovho múzea v...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Francúzska madam BAGETA oslavuje sté narodeniny
Či ste sa ocitli v uliciach Paríža po prvý alebo niekoľký krát, určité veci sa nemenia. Štýlovo oblečené Parížanky, podnikatelia, obchodníci, študenti i turisti kráčajúci mestom si pochutnávajú na chrumkavej, čerstvo upečenej bagete. Ak ju práve nekonzumujú, určite ju...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Mladá Slovenka, ktorá sa presadila vo svete hotelierstva aj ako generálna manažérka hotela
Kristina Sandorova mladá a úspešná profesionálka, ktorá pracovala vo viacerých renomovaných (aj novootvorených) hoteloch, ale aj gastronomických prevádzkach na rôznych miestach sveta. Okrem prác v bežnej prevádzke hotelov sa vypracovala aj do top manažmentu niektorých z nich. O...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Holistické pobyty sa stávajú čoraz populárnejšie. Počuli ste už o nich?
Slovo HOLISTAY predstavuje spojenie dvoch anglických slov, holiday a stay. Znamená to obdobie oddychu, ktoré strávime skutočným relaxom a dovolenkovými aktivitami, ale na dosah svojho domova. Holistické pobyty sa po prvý krát objavili počas finančnej krízy v rokoch 2007 - 2010 v...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Soulful Hotel Silena - miesto so silným príbehom
Mladý manželský pár Ida a Jozef Mairovci v roku 1985 začal prevádzkovať tradičný alpský hotel so siedmymi izbami priamo uprostred nádhernej prírody južného Tirolska. Hotel postupne renovovali a rozširovali jeho priestory. Pristavali podkrovie, garáž, rozšírili jedáleň,...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Mäsiarstvo bez mäsa? Áno a stretlo sa s veľmi pozitívnym ohlasom
Počuli ste už o mäsiarstve, kde nenájdete ani kúsok mäsa? Vegánske výrobky, ktoré vyzerajú i chutia ako skutočné mäso, mliečne kokteily bez mlieka a šľahačky, to všetko ponúkajú v Rudy´s Vegan Butcher na Upper Street v metropole Veľkej Británie. Obchodík bol slávnostne...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

V oblakoch vôní a farieb na tradičných koreninových trhoviskách sveta
Koreniny od nepamäti patria do našich kuchýň. Na Slovensku sa nezaobídeme bez voňavej majoránky, červenej papriky, rasce i sušeného cesnaku. Na potulkách svetom sa zoznamujeme s koreninami, ktoré sú pre nás chuťovo nové, niekedy prekvapivo chutné, inokedy nečakané. Dnes vás...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Mesto Bratislava a Metropolitný inštitút Bratislavy obnovujú slávne mestské kúpele Grössling
Kúpele Grössling boli v minulosti obľúbeným miestom relaxu, stretávania sa a športu. Dnes sa svojou rekonštrukciou vracajú späť do života, aby sa stali spoločenským priestorom pre všetkých Bratislavčanov. Mestské kúpele Grössling sú ikonickou stavbou Bratislavy. Budova z...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Večeru si môžete vychutnať aj v úplnej tme
Túžite zažiť niečo výnimočné? Netradičný gastronomický zážitok ponúka reštaurácia Nox - Dine in the Dark v Singapure. Ochutnáte výnimočné jedlá, ktoré sa konzumujú v absolútnej tme. Vynikajúce tajomné degustačné menu vopred nepoznáte, čo zvyšuje atmosféru...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Nevyhnutné zmeny v poskytovaní hotelových služieb po znovuobnovení cestovania
Hotelový priemysel bol a je počas pandémie tvrdo zasiahnutý. Hotely po celom svete robia opatrenia, aby sa prichádzajúci hostia cítili v ich zariadeniach bezpečne. Cestovateľský portál Trafalgar urobil prieskum, aké nové zmeny, ktoré sa doteraz v hoteloch neuplatňovali, alebo...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Japonské jedlá milujú konzumenti na celom svete
Japonská kuchyňa je jednou z najobľúbenejších gastronómii sveta. Vďaka svojej pestrosti, rozmanitosti a vzájomnej vyváženosti je nielen chutná, ale aj považovaná za jednu z najzdravších. Vraj práve kuchyni vďačia Japonci za svoju dlhovekosť. Japonská tradičná kuchyňa...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Shiki Shima - najluxusnejší hotel na koľajniciach
Už tretí rok jazdí z Tokia na najsevernejší ostrov Japonska Hokkaido vlak Shiki - Shima. Jazda "Ostrovom štyroch ročných období" - čo je doslovný preklad jeho japonského názvu je zážitkom na celý život. Autor interiérového dizajnu Autorom interiéru vlaku Shiki -...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Cviklové hodovanie
Cvikla, zelenina, ktorá má jedinečnú farbu, špecifickú zemitú chuť, ale aj množstvo zdraviu prospešných látok. O možnostiach spracovania cvikle, jej využití v kuchyni i menej tradičných receptoch sa dočítate v nasledujúcich riadkoch. Možno si spomínate na zvláštne...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Prejdite sa s nami po zaujímavých uliciach sveta
Článkov, reportáži i ankiet ohľadne pandémie a lock downu je veľmi veľa. Mnohí z nás hovoria, že už by chceli počuť alebo čítať o niečom inom. Dnes teda tým, ktorí potrebujú oddych od ťažkých tém prinášame článok o tom, že aj obyčajná ulica v meste môže byť...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Detské raňajky, výzva pre rodičov i deti
Poznáte to? Ráno zavčasu vstať, prebudiť deti do škôl či škôlok. Umývanie, obliekanie a na jedlo už nemusí zostať čas ani chuť. Nemalo by to však byť pravidlom. Raňajky ako prvé jedlo sú príjemným a zdravým štartom každého dňa. Niekedy stačí len pätnásť minút a...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Hotel Pacai - keď sa spojí baroko s modernou
Hotel PACAI sa nachádza v samom srdci starého mesta Vilniusu - v blízkosti univerzity, prezidentského paláca a mnohých múzeí, veľvyslanectiev, kostolov, kníhkupectiev a najlepších reštaurácií a kaviarní. Najskvostnejšie sídlo v Litovskom veľkovojvodstve Barokovú...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Rozhovor s excelentnou cukrárkou Veronikou Bušovou
Veronika Bušová, profesionálna cukrárka známa predovšetkým z televíznej obrazovky. Okrem toho však aj sympatická mamina päťročnej dcéry Ninky, vyštudovaná právnička i absolventka cukrárstva a manažmentu na prestížnej škole v New Yorku. V spolupráci s Tophoreca.sk nám...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Medová rozprávka v hlavnej úlohe so Zdenkou Grgulovou
Med, delikatesa, pochutina, potravina i výživový a zdravotný doplnok. Práci so včelami sa Zdenka Grgulová venuje už takmer od narodenia. Keď rozpráva o výrobe medu a produktov s ním súvisiacich, oči jej žiaria šťastím a láskou. A to je hlavná ingrediencia všetkých jej...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Gaštanové inšpirácie
V čase, keď dni sú patrične chladnejšie a skoršie sa stmieva, si radi doma podvečer pripravíme niečo delikátne. Práve k jesenným, ale aj zimným obľúbeným pochúťkam neodmysliteľne patrí vôňa a chuť pečených...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Nielen o francúzskych delikatesách a dobrom víne, ale aj o živote v stredomorskom Nice
Francúzi sa vo všeobecnosti považujú za veľkých gurmánov. Doprajú si kvalitné potraviny, dobré víno, jedlo si vychutnávajú a spoločné stolovanie je pre nich obradom. O tom, ako si na francúzsku kuchyňu zvykla Slovenka Alexandra, ktorá už osem rokov žije vo francúzskom Nice sa...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Ecolodge ubytovania v panenskej prírode, lesoch, na ostrovoch i v džungli
Termín ecolodge v doslovnom preklade znamená ekologická chata. Oproti zeleným hotelom alebo eko - hotelom bývajú chaty postavené na odľahlejších miestach a zväčša v prírode. Sú navrhnuté tak, aby mali minimálny vplyv na životné prostredie, a aby boli čo najviac udržateľné pri...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Jedlo pripravené na pare - zdravé, diétne i chutné
Zdravý životný štýl súvisí aj so zdravou výživou, pohybom a pozitívnym nastavením človeka. Práve zdravá výživa je téma, ktorá sa rieši neustále. Informácií o tom, čoho by sa malo jesť viac, čoho menej, v akých kombináciách a v akom množstve je veľmi veľa. My sa s...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Najkrajšie európske mosty
Mosty, technické diela, pamiatky ale aj praktické prepojenia dvoch brehov, ale aj dvoch miest, kultúr či svetadielov. Mosty sú nevyhnutné, skracujú nám cestu, pomáhajú v prekonaní prekážok. Môžu byť však aj umeleckým dielom, na ktoré sa chodia pozerať milióny...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Zlatá fasáda, zlaté doplnky v interiéri i exteriéri. Predstavujeme vám hotel Dolce Hanoi
V júni tohto roku sa vo vietnamskom Hanoi otvoril veľkolepý hotel, ktorý by mal byť pre turistov lákadlom vďaka svojej výnimočnosti a jedinečnosti. Dolce Hanoi Golden Lake Hotel by Wyndham tvoria z veľkej časti zlaté komponenty, doplnky a súčasti interiéru, zlatá fasáda i ďalšie...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Slováci z Európy predstavujú zaujímavosti gastronómie krajín, v ktorých žijú
Rozprávanie so Slovenkami a Slovákmi, ktorí sa usadili v niektorej z európskych krajín a ich predstavenie tamojšej kuchyne sa stretlo s pozitívnym čitateľským ohlasom. Preto sme opäť oslovili ďalších štyroch našich krajanov, ktorí dnes žijú v Nórsku, Veľkej Británii,...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Gastro špeciality európskych kuchýň očami Sloveniek
Pre tento článok sme oslovili ženy, ktoré sú pôvodom zo Slovenska, ale život ich zavial do rôznych európskych krajín. Niektoré z nich v zahraničí žijú na stálo, iné časť roka trávia v cudzine a časť roka u nás. O tom, ako si zvykli na špeciality a inú chuť tamojšej...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Dovolenka v karavane je spojením romantiky, voľnosti i dobrodružstva
Dovolenka v karavane, pre niekoho nostalgia, pre iného momentálne bezpečnejšie dovolenkovanie, pre ďalšieho zaujímavá inšpirácia. Výhodou dovolenky v karavane je naplánovanie cesty podľa vašich záujmov, ale aj flexibilná zmena trasy bez toho, aby ste riešili odhlasovanie...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Zdravé desiaty pre školákov
Ak patríte do vekovej kategórie 40 rokov a viac, iste si dobre pamätáte na desiaty, ktoré nám maminy pripravovali do školy. Boli ako cez "kopírak" v celej triede. Zlepovaný chlieb v tenkom obrúsku, ak sa podarilo, aj čerstvý rožok so salámou alebo domácou nátierkou. Ak sme nemali...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Spoznávate známe miesta z vtáčej perspektívy?
Mnoho krajín, miest, dediniek i turisticky navštevovaných oblastí poznáme už z prvého pohľadu na fotografii. Sú však vo svete aj atraktívne a nádherné miesta, na ktoré keď sa pozriete z výšky získavajú úplne iný rozmer. Niektoré z nich si priblížime v nasledujúcich...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Topinambur, netradičná zelenina je ideálnou potravinou pre diabetikov
Tejto rastline sa hovorí aj židovský alebo sladký zemiak, jeruzalemský artičok či slnečnica hľuznatá. Možno ste sa s ním už stretli, na prechádzke v lese, popri potokoch alebo na lúkach. Žlté vysoké kvety svoj najväčší poklad - hľuzy, ukrývajú v zemi. O topinambure sa...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Zeleninové inšpirácie zo záhradky
Leto už je úplne za nami a svedčia o tom aj dni, ktoré sú za našimi oknami. Ale čo s dopestovanou zeleninou z našej záhradky? Ako ju spracovať aj s niekoľkými nápadmi, sa už dozviete v nasledujúcich riadkoch tohto blogu od Petry Adamcovej z...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Gurmánsky zážitok s výhľadom na Paríž
Jedna z najznámejších reštaurácií v Paríži i vo svete. Kvôli svojej polohe, histórii, príbehu, ale aj vynikajúcej kuchyni a atmosfére, ktorá sa vraj nedá popísať, ale treba ju zažiť. Poďme sa teda pozrieť na druhé poschodie Eiffelovej veže, kde sa každý deň otvárajú...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Športy, ktoré by ste v lete mali skúsiť
Horúce dni nás lákajú na návštevu kúpalísk, vodných plôch i na relax v parku či záhrade. Ak chcete popri oddychu aj trochu aktívneho pohybu, vyskúšajte niektoré zo zaujímavých športov, ktoré k horúcim dňom neodmysliteľne patria. Okrem fyzickej aktivity sa určite aj príjemne...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Pitný režim detí a anketa s mamičkami o tom, čo ich deti milujú
O pitnom režime počas leta a vo všeobecnosti sme si písali v nedávnom článku. Dnes sa zameriavame na pitný režim detí, ktoré sú spolu so seniormi náchylnou a ohrozenou skupinou na dehydratáciu organizmu. Dôležitým faktom, ktorí zdôrazňujú pediatri i výživoví poradcovia je...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Letné osvieženie v podobe zdravých domácich nápojov
Zavlažovanie organizmu a dodržiavanie pitného režimu je pre zdravie človeka a správne fungovanie organizmu nesmierne dôležité. V lete ešte viac ako v iných ročných obdobiach. Sladké nápoje, džúsy a perlivé vody s dochucovadlami nie sú pre zdravý pitný režim tie najvhodnejšie....
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Sezóna bobuľového ovocia je v plnom prúde
Ríbezle, maliny, egreše, čučoriedky, ale aj novodobejší muchovník či josta neodmysliteľne patria k letnému jedálničku. Svieža chuť a množstvo vitamínov obsahuje každý kúsok tohto ovocia. Najideálnejšia je konzumácia čerstvého ovocia priamo po jeho zbere. Poradíme vám však...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Hrášok - zdravý, zelený zázrak
Sladký, chrumkavý a plný vitamínov. Presne tak chutí a také účinky má mladý zelený hrášok. Či už si ho dopestujete vo vlastnej záhradke, kúpite na trhovisku alebo v obchodnom centre, určite si ho doprajte. Jeho výnimočné vlastnosti vynikajú práve v tomto období. Aj keď...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Slovenské biele zlato - bryndza je najchutnejšia práve teraz
Bryndza - tradičná slovenská pochúťka sa začala po domácky vyrábať už v 15. storočí. Oficiálna prvá manufaktúrna bryndziareň na Slovensku vznikla v roku 1787 v Detve. Slovenskú bryndzu si obľúbili nielen naši obyvatelia, ale čoskoro sa začala vyvážať aj do zahraničia. Bez...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Vynikajúce vlastnosti lyofilizovaného ovocia vás prekvapia
Lyofilizované ovocie niektorí milujú, iní sú zdržanlivejší. Ide totiž o úplne inú chuť, na akú sme si zvykli pri klasickom sušenom ovocí. Odlišuje sa absenciou vody v ovocí a zelenine, chrumkavosťou a zachovaním všetkých chuťových a zdraviu prospešných...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Výlet za gastronomickými zážitkami do svetovo uznávaných reštaurácií
Nedávno otvorené reštaurácie, ktoré sa stali vyhľadávanými pre svoje vynikajúce a neopakovateľné gastronomické kreácie, ale aj pre svoj dizajn, polohu, atmosféru a zážitok. Nech sa páči, predstavujeme vám tri úplne odlišné reštaurácie na troch kontinentoch, ktoré...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Voda z kokosového orecha sa svojimi vlastnosťami prirovnáva ku vzácnej krvnej plazme
V nedávnom článku* sme si povedali niečo o exotických druhoch ovocia, ktoré v našich končinách nie sú úplne známe a tradičné, ale postupne sa dostávajú na pulty obchodov a trhov. Dnes vám predstavíme ďalšie zo zaujímavých ovocí a zelenín, ktoré majú veľa prospešných...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Doplňte si vitamíny a posilnite imunitu zdravými nápojmi
Budovanie imunity je v období zvýšeného výskytu vírusových ochorení takmer povinnosťou. Okrem zdravej stravy je teraz vhodné doplniť klasické menu o čerstvé zeleninové, ovocné alebo kombinované šťavy alebo čoraz obľúbenejšie smoothie nápoje. Vedeli ste, že veľká...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Jedlé kvety - ak ich správne skombinujete vaše jedlo obohatíte o ďalší rozmer
Boli ste na večeri v luxusnej reštaurácii a tanier s mäsom alebo dezert ste mali dekorovaný živými kvetmi? Ruku na srdce, väčšina z nás kvet len odložila a neskonzumovala. A pritom ide o naozaj chutný a zdravý doplnok jedla. Dokáže zvýrazniť chuť pokrmu, nápoja, ale aj vytvoriť...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Dôležité je pripravovať kávu s láskou
Študentka Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch, Bianka Šmatláková je úspešná finalistka súťaže Najlepší junior baristi za rok 2018. Vtedy bola prváčka, dnes sa baristike venuje už tretí rok. O tom, ako sa ku káve a baristike dostala, čo je pre ňu výzvou a aj...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Umelecké diela z ovocia a zeleniny
Pod slovom carving fruit používaným v gastronómii sa rozumie vyrezávanie rôznych vzorov a motívov z ovocia a zeleniny. Pod rukami carvingových majstrov nezriedka vznikajú skutočné umelecké diela. História carvingu siaha až do 7. storočia n. l., konkrétne do ázijských krajín....
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Krásna a chutná pitahaya i durian, ktorého konzumácia je zakázaná v prostriedkoch hromadnej dopravy
Počas zimného obdobia, keď si nemôžeme dopriať ovocie z našich zemepisných šírok je ten správny čas na ochutnávku exotických druhov ovocia, ktoré sú delikátne a tiež plné vitamínov. Kedysi bolo pre nás výnimočné aj kivi alebo hurmikaki, postupne sme sa zoznámili s mangom a...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Poznáte vlastnosti a výhody holdomatov?
V reštauráciách a komerčnej gastronómii platia presné pravidlá, v akej teplote je potrebné udržiavať pripravené jedlo pred bezprostredným servírovaním. Táto teplota je stanovená na 65°C. Okrem udržiavacích skríň a teplých výdajných pultov plnia túto funkciu holdomaty,...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Pohár vína prospeje vášmu zdraviu
Víno, nápoj, ktorý si doprajeme k slávnostnému obedu i večeri, ale aj len tak, pri stretnutí s priateľmi či počas romantického večerného posedenia vo dvojici. Keď sa zahľadíme do ďalekej minulosti, zistíme, že história vína siaha až do obdobia ranného stredoveku. O víne...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Káva - povzbudzuje i chutí
Káva - jeden z najpopulárnejších a najobľúbenejších nápojov na svete. Sú ľudia, ktorí sa bez šálky kávy nedokážu prebudiť, bežní spotrebitelia i gurmáni a milovníci kávy, ktorí jej pitie a prípravu vnímajú ako obrad. História kávy História kávy siaha až...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej
Prírodné antibiotiká z našej kuchyne
Náš organizmus by mal byť pripravený na striedanie teplôt, sychravé a chladné počasie aj možnosť chrániť sa pred vírusmi, ktoré môžu na nás útočiť pri každom oslabení. Tak ako v minulosti, aj dnes sú veľkými pomocníkmi pri predchádzaní bežných ochorení domáce a...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej

Na pitný režim dbajte aj v zime
Zimné mesiace dávajú zabrať nášmu imunitnému systému. Dôvodom sú časté prechody z tepla do zimy, kúrenie, suchý vzduch, neprimerané oblečenie a väčší výskyt vírusov a baktérií. Okrem zdravej stravy a vitamínových prípravkov si vieme pomôcť aj na prvý pohľad...
Aktualizované 12.04.2021
» čítaj ďalej