Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Baklažánovo-cuketovo rajčinový koláč

Alena Krůtová
Tak toto je neskutečná pecka! Celý bych to sežrala!....., omlouvám se za to slovo, ale "snědla" by nevystihovalo situaci. Inspiraci jsem měla od @chefkamu Určite vyzkoušejte!

➡ Nechali sme Alenin mikro blog v pôvodnom znení, aby si mohol precítiť jej nadšenie, ktoré dostala pri ochutnaní tejto chutnej špeciality.

◾ Instagram Aleny Krůtovej

◾ Facebook Aleny Krůtovej

Ďakujeme Alene Krůtovej, a tešíme sa na jej ďalší recept :-) Gastromenu.sk

Suroviny

• 1 veľký baklažán • 2 stredne veľké cukety • 200 g. sherry paradajok • 1 väčšiu červenú cibuľu • 150 g. prosciutto •  Lavaš chlieb • 200 g. mozzarelly • 200 g. kozieho syru •  soľ •  oregano •  olivový olej (extra virgin)
Recept Baklažánovo-cuketovo rajčinový koláč na Gastromenu.sk

Postup

Formu vyložíme papierom na pečenie. Na pečiaci papier dáme Lavaš chlieb a na neho poukladáme prosciutto. Na tenké kolečká si nakrájame baklažán a cuketu. Poukladáme ich na prosciutto a jemne osolíme. Tomuto úkonu môžeme kludne povedať, že baklažán a cuketu necháme vyplakať :-) Slzy (vodu) poutierame suchou utierkou. Na vrch pridáme ešte sherry paradajky a červenú cibuľu. Na úplný záver poukladáme na vrch mozzarellu a čerstvý kozí syr. Posypeme oreganom a pokvapkáme olivovým olejom. Dáme do rúry a pečieme 30 minút - 180 °C. Dobrú chuť :-)

Prečítaj si aj blog na Gastromenu.sk Tak čo, už máš odcvičené ? o Alene Krůtovej.

Cvičme, v našom prípade jedzme zdravo s Alenou ❤