Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Recepty - Štefan Gašparík
Štefan Gašparík

Štefan Gašparík recept  na Gastromenu.sk
Breakfast Martini
Šejk, šejk, šejk, skoro ako z pesničky. Áno, aj tento drink je o miešaní. Však preto je to miešaný nápoj :-)) OK, poďme na postup. Do ľadom vychladeného šejkra pridáme všetky ingrediencie a miešame, miešame a miešame. S troškou humoru vymiešame dokonalý nápoj pre ešte dokonalejší pôžitok, ktorý zažiješ len v určitom bare. V akom bare? Čítaj...

Štefan Gašparík recept  na Gastromenu.sk
Clover Club (Twist)
Na úvod si dobre vyfrapujeme šejker ľadom (frapovať znamená v barmanskom žargóne vychladiť). Postupne pridáme všetky ingrediencie a dobre vyšejkujeme. Na záver pridáme do šejkra vaječné bielko a dávkou barmanského umenia vyšejkujeme nápoj na konzistenciu, ktorú vidíš na obrázku. Na ozdobenie môžeme použiť kúsky mrazených...

Štefan Gašparík recept  na Gastromenu.sk
Coffee & rum
Postup tohoto drinku začína pripravením si kávy v presso stroji. Samozrejme záleží akú kávu použiješ. Najideálnejšie je ale káva, ktorú máš rád. Ja som použil kávu Reserva, moja obľúbená :-) Takže všetky ingrediencie zmiešaj do kopy, vyšejkuj. Pozor káva musí byť vychladená! Na vrch nastriekaj čokoládovú espumu a posyp škoricovým cukrom. Toho cukru ale len...

Štefan Gašparík recept  na Gastromenu.sk
Espresso tonic s ružovým grepom
Na začiatok si dobre vyfrapujeme pohár. Kto nevie čo to znamená, tak je to ochladenie pohára ľadom. Do prázdneho vychladeného pohára nalejeme sirup s ružového grepu, pridáme ľad, tonik a nakoniec espresso. Kávu lejeme pomaly, aby sa drink hneď nepomiešal. Správnym efektom pre tento drink je pekné členenie farieb, kde sa striedajú farby ružového grepu, toniku a kávy. Zo...

Štefan Gašparík recept  na Gastromenu.sk
Gin Tee Egg
Po dlhšom období sme dali so Štefanom hlavy dokopy a pripravili pre pre vás štvoricu zimných drinkov. Toto je prvý z nich a má názov Gin Tee Egg. Vždy keď sa dohodneme na novom projekte som v plnom očakávaní, aké to dobroty Štefan vymyslí. A opäť tento drink bol toho maximálnym dôkazom. Kúzlo majstrovstva takého odborníka akým je Štefan Gašparík, polahodí nielen...

Štefan Gašparík recept  na Gastromenu.sk
Mai Tai
Najprv zmiešame v šejkri obidva rumy, pridáme pomarančový likér (triple sec), mandľový sirup, limetkovú šťavu a ananásový džús. Dobre prešejkujeme, a to myslím dobre. Na koniec pridáme podrvený ľad. Znovu prešejkujeme a nalejeme do vopred vychladeného pohára. Môžeme podávať s kúskom ananásu alebo cocktailovou...

Štefan Gašparík recept  na Gastromenu.sk
Mar - tee - ni
Myslím, že toto remeslo je v celku jednoduché. Ale s jedným veľkým rozdielom :-) Musí Ťa to baviť! Postup toho miešaného drinku je opäť veľmi jednoduchý. Zober si šejker, pridaj všetky ingrediencie a šejkuj. Tu je ale dôležitá technika a dĺžka šejkovania. Pokiaľ chceš docieliť hustú penu, tak šejkuj trochu dlhšie. Ale pozor! Nesmie to byť ale príliš dlho, lebo...

Štefan Gašparík recept  na Gastromenu.sk
Negroni
Drink vymiešame v šejkri a to postupne pridávaním najskôr 24 ročným Beefeater Ginom, Campari a Martini Rossom. Ideálne je mať všetko zachladené a dokonca aj pohár by mal mať minimálne takú teplotu, aby nám zbytočne drink neohrial. Možno dobrou radou je aj vyfrapovanie pohára, čo je vlastne ochladenie pohára ľadom. Vždy je tiež dôležité zvoliť správny pohár, ktorý...

Štefan Gašparík recept  na Gastromenu.sk
Pelican
Do pohára dáme ľad. Postupne pridávame grepový sirup, grepový džús, šťavu z limetky a nakoniec Grenadínu. Ako ozdobu použijeme čerstvý ružový grep a lístok mäty. Pri tomto drinku nie je podstatný vzhľad pohára. Kto má rád široký pohár, môže použiť ten. Dôležitá je chuť, a o to pri tomto drinku ide :-) Pokiaľ má niekto rád mätu, kludne môže...

Štefan Gašparík recept  na Gastromenu.sk
Rasberry dream
Opäť veľmi jednoduchý drink. Všetko postupne pridaj do šejkra a vyšejkuj. Pri vymýšlaní tohoto drinku som najprv pracoval s alternatívou bez pomarančového bitteru. Po ochutnaní som ale zistil, že to mu niečo chýba. Nakoniec to bol ten bitter, ktorý dáva drinku to čaro. A ako vyplýva s názvu, pri jeho pití sa môžeš doslova romanticky zasnívať. Aj preto je "Rasberry...

Štefan Gašparík recept  na Gastromenu.sk
Satisfaction
Pri tomto drinku je spôsob prípravy úplne jednoduchý. Vychladíme (vyfrapujeme) si vhodný pohár ľadom. Ja som použil nízky pohár z hrubého skla. To preto aby dlhšie držal svoju teplotu. Možno by nebolo na škodu poháre vyťahovať pred podávaním z mrazničky. Ale to už je na každom, akú teplotu drinku prefereuje. Takže, do šejkru pridáme všetky ingrediencie a šejkneme...

Štefan Gašparík recept  na Gastromenu.sk
Spiced G&T
Tento osviežujúci drink je tak jednoduchý, že si ho môžeš kedykoľvek doma sám pripraviť. Pripraviť si ho môžeš nie len pre seba ale aj na svojej ginovej párty pre svojich hostí, priateľov. Tu je postup: do šejkru pridaj postupne gin The Botanist, Passion fruit, ružové korenie a veľa ľadu. Vymixuj a cez sitko nalej do pohára s ľadom. Dolej po povrch tonikom, ozdob mletým...