Denné menu
Obedové menu
Trnava
7
Topoľčany
2
Bardejov
1
On-line donáška
Trnava
12
Topoľčany
1
Piešťany
1
Pezinok
1
Gastromenu
výherné kvízy
10
výsledky kvízov
10
blog
169
recepty
151
podporované eventy
18
Nový profil podniku
vytvoriť nový profil podniku
On-line donáška
objednať softvér On-line donáška
e Rezervácia
objednať softvér e Rezervácia
e Shop
vytvoriť e Shop
Denné menu
Obedové menu
Trnava
7
Topoľčany
2
Bardejov
1
Donáška
Trnava
12
Topoľčany
1
Piešťany
1
Pezinok
1
Gastromenu
výherné kvízy
10
výsledky kvízov
10
blog
169
recepty
151
podporované eventy
18
Wineshop
Recepty na Gastromenu.sk
Vyhľadať podľa druhu, skupiny
Var s nami s profi kuchármi
Originálne veľkonočné recepty
Špeciality Gastromenu.sk
Predjedlá
Polievky
Jedlá z rýb
Jedlá z bravčového mäsa
Jedlá z hovädzieho mäsa
Bezmäsité jedlá
Cestoviny
Múčniky
Dezerty
Špeciality
Miešané nápoje
Nátierky, majonézy, pestá
Sendviče
Vrapy
Vyhľadať podľa autora
Alena Krůtová
(6)
Branislav Brežák
(5)
Branislav Michalčík
(2)
Jana Púchla
(1)
Janík Lenhardt
(2)
Katarína Čavnická
(1)
Leona Urbánková
(5)
Ľuboš Brežák
(1)
Luca Nucciarelli
(4)
Marcel Ihnačák
(1)
Martin Korbelič
(1)
Martin Záhumenský
(5)
Michal Konrád
(1)
Michal Kulik
(5)
MUDr. Igor Bukovský PhD.
(27)
Peter Bracho
(1)
Peter Pikovský
(2)
Peter Varga
(4)
Silvia Kollárová
(46)
Štefan Gašparík
(12)
Šuhajíci pri panvici
(12)
Vojto Artz
(7)
Recepty - Šuhajíci pri panvici
Bravčová panenka, fritované zemiaky, tekvicová mayo, hubový demi glace
Panenku očistíme, odblaníme. Celé panenky zatiahneme do fólie, zavakujeme, varíme v SOUS-VIDE pri 58 °C - 2 h. Po uvarení dôkladne osolíme, okoreníme a opečieme na oleji z každej strany. Krájame na pníčky. Zemiaky nakrájame na mesiačiky, na 2 h dáme do cukrovej vody. Zlejeme, opláchneme, 10-15 minút varíme, potom ich vypražíme a ešte teplé...
Flank steak, s mladými šampiňónmi a klíčkami, foccacia
Na začiatok si pripravíme olejový wellness na steak. Olej zohrejeme na izbovú teplotu a vmasírujeme do mäsa. Na rozpálenej panvici opečieme steak približne 2,5 minúty z každej strany. Pridáme maslo, cesnak, soľ a korenie. Steak prelievame maslom (ak sa doma nájdu čerstvé bylinky môžeme ich prihodiť k steaku na panvicu). Mäsko s cesnakom a maslom zabalíme do alobalu a necháme...
Kimchi ryža s restovanou zeleninou
Cibuľu si nakrájame na mesiačiky a opražíme na troche oleja. Pridáme na hrubšie plátky nakrájané šampiňóny, trochu čierneho mletého korenia a ešte 2 minútky restujeme. Pridáme na polovičné cca 0,5 cm hrubé plátky nakrájanú cukinu, 2 hrste hrášku, 3 pol. lyžice tamari alebo sójovej omáčky a restujeme ďalšie 3 minútky. Ja mám rada zeleninu chrumkavú, tak ju...
Koložvárska kapusta
1. Začneme prípravou mletého mäsa. Cibuľu nakrájame na jemno a orestujeme na masti do zlatista. Pridáme nasekaný cesnak a mleté mäso. Mäso restujeme, pokiaľ sa nám pekne celé zatiahne a oddelí na maličké kúsky.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Pridáme papriky, rascu, čierne korenie a pretlak. Restujeme 2-3 minúty a podlejeme vývarom. Nezabudnite...
Polievka z medvedieho cesnaku a pošírovaným vajíčkom
Šalotku si nakrájame a orestujeme na rozpustenom masle. Pridáme pokrájanú cuketu a zemiaky, ktoré so šalotkou krátko orestujeme. Zalejeme mliekom a varíme približne 15 minút, kým nebudú zemiaky úplne mäkké. Ku koncu pridáme medvedí cesnak a smotanu na zjemnenie. Následne všetko rozmixujeme a dochutíme podľa chuti. <b>Príloha:</b> Na troške masla opečieme kúsky...
Polievka z medvedieho cesnaku podľa Šuhajíkov
1. Zemiak, petržlen (šupky nevyhadzujeme), zeler očistíme a nastrúhame. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a orestujeme na masle. Pridáme zemiaky a podlejeme zeleninovým vývarom. Umyjeme medvedí cesnak, rozdelíme ho na dve polovice. 2. Prvú polovicu medvedieho cesnaku pridáme do polievky. Varíme, kým nebudú zemiaky mäkké. Osolíme, okoreníme a rozmixujeme. Počas mixovania...
Pomaly pečená bravčová krkovička
1. Pripravíme si koreniacu zmes na krkovičku. Všetky koreniny, soľ a cukor na sucho zmiešame. Krkovičku obalíme v tejto zmesi a necháme odležať, ideálne cez noc. Cibuľu nakrájame na mesiačiky a dáme do plechu. Na cibuľu položíme krkovičku a podlejeme pivom. Prikryjeme papierom na pečenie a alobalom. Pečieme 6 hodín pri 120...
Sendvič s údeným karé a cviklou
Bravčové karé očistíme a naložíme do soľanky. Soľanku pripravíme tak, že do čistej studenej vody vmiešame soľ (50 g soli na liter vody). Mäso ponoríme do soľanky a necháme v chladničke 24 hodín. Následne mäso vyberieme a dôkladne umyjeme pod studenou vodu. Z korenín, cukru a štipky soli vymiešame zmes, v ktorej obalíme osušené karé. Karé...
Slaná socca torta
Z uvedených ingrediencií (hore) mixérom alebo metličkou vymiešame cesto, ktoré by malo byť o niečo hustejšie ako je palacinkové cesto. Soccu pripravíme na panvici na dostatočnom množstve oleja. Z každej strany sa opeká približne minútu a pol. Na začiatok si pripravíme socca placky a všetky prísady, ktorými budeme tortu plniť. Šampiňóny nakrájame na plátky a 5 minút...
Šošovicový prívarok
V dvoch hrncoch si pripravíme cibuľovo-cesnakový základ. Do prvého dáme klasickú šošovicu, orestujeme, zalejeme vývarom, pridáme koreniny, očistený nakrájaný zemiak, malé kocky a varíme do mäkka. Do druhého hrnca dáme Belugu, orestujeme, podlejeme vínom a dusíme do mäkka. Za častého miešania prilievame po troške teplý vyvar (ako pri príprave rizota). Keď je...
Suvidované mliečne jahňa so sladkou grilovanou šalotkou, bylinkovými knedličkami, mladým špenátom a zelerovým pyré
<b>Pečené mliečne jahňa:</b> Jahňaciu polovičku si rozštvrtíme, vložíme do pekáča, nasolíme. Pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu, zeler, čerstvý rozmarín, bobkový list a farmárske maslo. Podlejeme vodou, prikryjeme alobalom a pečieme na 200 °C zhruba 3 hodiny. Počas pečenia mäsko aspoň jeden krát otočíme a prípadne podlejeme trochou vody. <b>Bylinkové krehké...
Veľkonočná farebná mrkvová polievka
Na oleji si orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu a mrkvu. Zalejeme mliekom. Pridáme červenú šošovicu, osolíme a varíme do mäkka. Polievku rozmixujeme spolu s maslom, dochutíme soľou a muškátovým orieškom. Nastrúhame syr a dáme ho na pečiaci papier. Zo syru vytvoríme súvislú plochu. Dáme ho do rozpálenej trúby na 180 °C. Upečieme dozlatista a necháme vychladnúť....