Denné menu
Obedové menu
Trnava
7
Topoľčany
2
Bardejov
1
On-line donáška
Trnava
12
Topoľčany
1
Piešťany
1
Pezinok
1
Gastromenu
výherné kvízy
10
výsledky kvízov
10
blog
169
recepty
151
podporované eventy
18
Nový profil podniku
vytvoriť nový profil podniku
On-line donáška
objednať softvér On-line donáška
e Rezervácia
objednať softvér e Rezervácia
e Shop
vytvoriť e Shop
Denné menu
Obedové menu
Trnava
7
Topoľčany
2
Bardejov
1
Donáška
Trnava
12
Topoľčany
1
Piešťany
1
Pezinok
1
Gastromenu
výherné kvízy
10
výsledky kvízov
10
blog
169
recepty
151
podporované eventy
18
Wineshop
Recepty na Gastromenu.sk
Vyhľadať podľa druhu, skupiny
Var s nami s profi kuchármi
Originálne veľkonočné recepty
Špeciality Gastromenu.sk
Predjedlá
Polievky
Jedlá z rýb
Jedlá z bravčového mäsa
Jedlá z hovädzieho mäsa
Bezmäsité jedlá
Cestoviny
Múčniky
Dezerty
Špeciality
Miešané nápoje
Nátierky, majonézy, pestá
Sendviče
Vrapy
Vyhľadať podľa autora
Alena Krůtová
(6)
Branislav Brežák
(5)
Branislav Michalčík
(2)
Jana Púchla
(1)
Janík Lenhardt
(2)
Katarína Čavnická
(1)
Leona Urbánková
(5)
Ľuboš Brežák
(1)
Luca Nucciarelli
(4)
Marcel Ihnačák
(1)
Martin Korbelič
(1)
Martin Záhumenský
(5)
Michal Konrád
(1)
Michal Kulik
(5)
MUDr. Igor Bukovský PhD.
(27)
Peter Bracho
(1)
Peter Pikovský
(2)
Peter Varga
(4)
Silvia Kollárová
(46)
Štefan Gašparík
(12)
Šuhajíci pri panvici
(12)
Vojto Artz
(7)
Recepty - MUDr. Igor Bukovský PhD.
Avokádová nátierka
Mäkké Avokádo rozrežeme na polovice, vyberieme kôstku a lyžicou vydlabeme dužinu, ktorú v miske roztlačíme vidličkou. Pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy, prelisovaný strúčik cesnaku, čierne korenie a soľ. Dobre...
Avokádové carpaccio
Suroviny naskladáme do rozkrojenej žemly od spodu: - avokádová nátierka – hrubšia vrstva - bazalka - kolieska mozzarelly - kolieska paradajky - lístky bazalky - avokádová...
Biela omega majonéza
Všetky suroviny spolu vymiešame lyžicou v...
Brusnicový kel
Kel nakrájame na malé tenké pásiky a opražíme na olivovom oleji, kým trochu nezmäkne. Posolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Suroviny naskladáme do sendviču v poradí odspodu: - francúzska nátierka – hrubšia vrstva - opražený kel - sušené brusnice - francúzska nátierka – tenká...
Červená omega majonéza
Všetky suroviny spolu vymiešame lyžicou v...
Cibuľový jogurt
Všetky suroviny spolu vymiešame lyžicou v menšej miske a necháme odstáť aspoň pol hodiny v...
Čučoriedkové vajce so špenátom
Suroviny naskladáme do sendviču od spodu: - arašidové alebo mandľové maslo (max. hrúbka 2 mm) - plátky avokáda - špenátové listy - plátky vajca uvareného natvrdo (počíta sa naozaj iba to omega v bio kvalite z voľného chovu!) - čučoriedkový džem (asi polcentimetrová...
Jahody na marcipáne
Použijeme malý kuchynský mixér, do ktorého vložíme namočené scedené mandle a asi 3 minúty ich mixujeme. Vznikne hustá hmota, do ktorej pridáme olej, med, sójovú smotanu, soľ a znovu mixujeme asi 1 minútu, až dostaneme ‒ vlastný domáci marcipán! Ten natrieme na knäckebrot a navrch poukladáme nakrájané...
Kanadské pesto
Vňať pokrájame na doske ostrým nožom na čo najjemnejšie pásiky. V teflónovej panvici pomaly zohrejeme olej, pridáme pokrájanú vňať a za stáleho miešania opekáme asi 3 minúty. Posolíme, pridáme štipku čierneho korenia, pridáme 2 polievkové lyžice vody a zakryté podusíme ešte asi 2 ‒ 3 minúty. Podávame teplé alebo vlažné. Vynikajúca nátierka na celozrnné...
Kurkumová mrkva
Na jemnom strúhadle nastrúhame tofu, potom mrkvu (ak je dostatočne mäkká, možno ju bude stačiť roztlačiť vidličkou), primiešame pretlačený cesnak, olej, korenie, kurkumu a soľ. Všetky suroviny dobre spojíme a nátierku natrieme na bagetu. Navrch naukladáme poriadnu vrstvu rukoly a spojíme s vrchnou časťou bagety. Sendvič naskladáme v poradí od spodu: - mrkvová...
Matcha chipsy
Suroviny naskladáme do sendviču od spodu: - základná omega majonéza (tenká vrstva) - plátky tempehu/tofu (alternatíva: plátky nízkotučného tvrdého syra napr. Leerdammer) - kukuričné čipsy – čože?! áno, ale stačí zopár kúskov - matcha čaj – asi za čajovú lyžičku rozsypať na vrstvu majonézy - základná omega...
Neobyčajný sendvič
Na drobno nasekáme čerstvú / sušenú čili papričku. Hrušku nakrájame na plátky. Sušené slivky, nakrájame na menšie kúsky. Lahôdkové tofu, nakrájame na tenké plátky. Umyté a očistené šampiňóny, nakrájané na plátky. Suroviny naskladáme do sendviču od spodu: - základná omega majonéza - malý kúsok nasekanej čili papričky – iba taký malý, aby vás to v...
Petržlenové pesto s pomarančom
Pomaranč, nakrájame na hrubé plátky aj s bielou vrstvou šupky (pomaranč orežeme z vrchnej vrstvy nožíkom, nezbavíme ho celej šupky!) Lahôdkové tofu nakrájame na plátky Suroviny naskladáme do sendviču od spodu: - kanadské petržlenové pesto - plátky lahôdkového tofu - hrubé plátky pomaranča s bielou vrstvou šupky - listy čínskej kapusty (nakrájané aj s...
Pikantná mrkva
Postrúhanú mrkvu dáme do panvice s rozpáleným olejom, pridáme cesnak, čili papriku a za stáleho miešania pri vysokej teplote asi 5 minút opražíme. Dochutíme korením a...
Sendvič hladivá mäta
Reďkovku nakrájame na kolieska, nízkozučnú goudu nakrájame na tenké plátky. Suroviny naskladáme do sendviču od spodu: - žltá omega majonéza - nízkotučná gouda (šetrite) - plátky reďkovky (akejkoľvek, aká vám chutí) - lístky čerstvej mäty (nešetrite!) - žltá omega...
Sendvič na zdravie pečene
Kaleráb, nakrájame na tenké pásiky, alebo nastrúhame nahrubo. Ak použijeme konzervovanú fazuľu, tak ju prepláchneme. Príprava fazuľovej nátierky: V miske vidličkou roztlačíme fazuľu a primiešame k nej tahini, ľanové semeno, tymian a kurkumu. Nátierku šetrne posolíme. Suroviny naskladáme do sendviču od spodu: - fazuľová nátierka – hrubá vrstva,...
Sendvič od červenej kozičky
Suroviny naskladáme do sendviču od spodu: - základná omega majonéza - kolieska červenej repy - mäkký kozí syr - rukola pokvapkaná čerstvou citrónovou šťavou - arašidové maslo...
Sendvič od kapusty chlap je hustý
Z hlávky červenej kapusty oddelíme dva listy. Vyrežeme z nich stredový hlúb a na tanieri vložíme do mikrovlnky na 2 minúty, aby zmäkli. Suroviny naskladáme do sendviču od spodu: - pažítková nátierka - slnečnicové semienka (nešetriť! :-) ) - 2 listy červenej kapusty - oregano a rozmarín - žltá omega...
Sendvič pomarančová mrkvička
Najemno nastrúhame mrkvu a pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou. Pomaranč, nakrájame na kolieska aj s bielou šupkou. Avokádo, nakrájame na plátky a jemne posolíme. Suroviny naskladáme do sendviču od spodu: - tenká vrstva Lučiny - koliesko pomaranča aj s bielou šupkou - nastrúhaná mrkva - plátky avokáda - posekaná petržlenová vňať - tenká vrstva...
Sendvič Sezam otvor sa!
Mrkvovú nátierka pripravíme tak že si v miske zmiešame postrúhanú mrkvu s prelisovaným cesnakom, kurkumou, olivovým olejom, petržlenovou vňaťou a štipkou soli. Suroviny naskladáme do sendviču v poradí odspodu: - tahini – vrstva hrubá 1 – 2 mm - mrkvová nátierka – nešetrite - plátky vajca (používajte len bio omega vajcia z voľného chovu!) - červená...
Sendvič stop reflux
Lahôdkové tofu, nakrájame na tenké plátky. Klíčky fazule mungo – ak nemáme svoje, použijeme z konzervy (Bonduelle) a prepláchneme ich. Suroviny naskladáme do sendviču od spodu: - cícerová nátierka - klíčky fazule mungo - plátky lahôdkového tofu - polníček - kurkuma – posypeme ňou nátierku, na jednu porciu použijeme pol čajovej lyžičky - cícerová...
Sendvič voňavé oregano a chrumkavý fenikel
Fenikel, nakrájame na tenké plátky a tak isto ja lahôdkové fofu. Suroviny naskladáme do sendviču v poradí odspodu: - žltá omega majonéza - plátky tofu (alternatíva: tempeh) - tenké plátky fenikla - sušené oregano - žltá omega...
Sladký sendvič z chlebu pita
V miske vidličkou roztlačíme tofu. Pridáme kakao, mandľové mlieko, arašidové/mandľové maslo, škoricu a osladíme javorovým sirupom/medom. Nakoniec primiešame sekané vlašské orechy a sušené figy/jahody nakrájané na menšie kúsky. Pita chlieb prerežeme naprieč a každú stranu opatrne otvoríme, aby sme vytvorili priestor, ktorý výdatne naplníme...
Slivky v keli
Suroviny naskladáme do sendviču od spodu: - gazdovská nátierka - listy kelu – nakrájané čerstvé alebo jemne blanšírované (bez stredových hlúbov) - sušené paradajky sušené slivky – naložte si poriadne - pásiky červenej kápie - gazdovská...
Wrap so šalátom a orechmi
Zmes zeleniny, jabĺk, vlašských orechov a základnej omega majonézy... Zeleninu zmiešame v mise s jablkami, orechmi a základnou omega majonézou, ochutíme štipkou čierneho korenia a veľmi šetrne posolíme. Wrap bohato naplníme zmesou a predtým, ako ho zatočíme na spôsob palacinky, ohneme dovnútra oproti sebe pravý a ľavý okraj široký asi 3 – 4...
Zelená majonéza
Všetky suroviny spolu vymiešame lyžicou v menšej...
Žltá omega majonéza
Všetky suroviny spolu vymiešame lyžicou v...