Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Recepty - Janík Lenhardt
Janík Lenhardt

Janík Lenhardt recept  na Gastromenu.sk
Domáce rožky podľa Janíka Lenhardta
Mlieko ohrejeme na cca 30 °C pridáme cukor a rozmrvené droždie. Premiešame a necháme 10 min postáť. Pridáme všetky suroviny okrem vajíčka a vypracujeme hladké cesto. Cesto necháme 1 hodinu vykusnúť. Potom cesto rozdelíme na 16 rovnakých guliek. Guľky rozvaľkáme asi na pol centimetra. Aby boli rožky pekné, tak pri vaľkaní na jednom konci, necháme cesto hrubšie. Je to cca...

Janík Lenhardt recept  na Gastromenu.sk
Veľkonočný mazanec
Do vlažného mlieka pridáme droždie a jednu lyžicu cukru. Rozmiešame a necháme droždie pracovať. Po cca desiatich minútach máme kvások hotový a môžeme vymiešať cesto. Všetky suroviny na cesto vložíme do robota. Vymiešame pekné elastické cesto. V tomto momente môžeme pridať napríklad hrozienka, alebo mandle a znovu premiešame. Cesto necháme v miske kysnúť 30...