Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Recepty - Michal Kulik
Michal Kulik

Michal Kulik recept  na Gastromenu.sk
Bravčová panenka v sezamovom kabátiku
Panenku si očistíme umyjeme a vysušíme. Potrieme olejom, nasolíme, okoreníme a z prudka poopekáme, na panvici z každej strany. Potom panenku vložíme do rúry, cca na 10 až 12 min na 160 °C. Na suchej panvici si opražíme sezamové semienka, v ktorých neskôr budeme len z polky obaľovať panenku. Keď máme mäso hotové tak nakrájame ho na približne rovnaké časti a pred...

Michal Kulik recept  na Gastromenu.sk
Grilovaný losos s parmezánovou chrustou, mrkvovým krémom a divokou brokolicou
Lososa si dobre umyjeme a vysušíme, posolíme a okoreníme. Kožou dole si ho ugrilujeme na rozpálenej panvici. Zhruba po 3 minútach ho otočíme a panvicu si odstavíme. Vrch lososa posypeme zmesou parmezánu a byliniek, a dáme pod kontaktný gril (salamander) pekne do zlatista zapiecť. <b>Omáčka</b> Mrkvu si očistíme a dáme uvariť do osolenej vody. Potom scedíme a rozmixujeme...

Michal Kulik recept  na Gastromenu.sk
Grilovaný losos so špenátovo brokolicovou pohánkou a citrónovo vínovou redukciou
Lososa si utrieme a dochutíme soľou a korením. Pokvapkáme citrónovou šťavou. Ten kto má celý veľký filet, tak nech si stiahne kožu. Lososa treba ešte utrieť od zbytkov šupín. Oddelíme podbrušnú časť, ktorú neskôr vieme využiť na nejaké rizotko, alebo len tak na grilované kúsky lososa k šalátu. Na panvicu si dáme olej a necháme ho zohriať. Na rozpálený olej...

Michal Kulik recept  na Gastromenu.sk
Kuracia balotínka so zemiakovo-zázvorovým krémom, omáčka Red curry a grilovaná špargľa
Kuracie stehno si vykostíme jemne vyklepeme, osolíme a okoreníme. Používame preto stehno s kosťou a nie už vykostené. Zakúpené v obchode zvyknú byť malé, alebo dotrhané a my potrebujeme krásny plát mäska. Na plnku použijeme lupene z mandlí, ktoré na sucho orestujeme na panvici. Tiež špenát, ktorý si len zľahka spravíme na masielku. Špenát a mandle spolu premiešame a...

Michal Kulik recept  na Gastromenu.sk
Roláda z bravčovej panenky
Ako prvé si musíme spraviť popol, robí sa z bielej časti póru. Treba ho dobre umyť po častiach, utrieť do sucha, dať na plech a vysušiť v rúre. Tepelnou úpravou začne tmavnúť. Treba dávať pozor aby úplne nezčernal, lebo potom bude horký. Keď je usušený, pomelie sa na prach. Panenku si očistíme, umyjeme a vysušíme. Pozdĺž ju nožom rozkrojíme na veľký plát a...