Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Recepty - Peter Varga
Peter Varga

Peter Varga recept  na Gastromenu.sk
Macaroons
1. Najskôr si preosejte 100 g mandľovej múky a 100 g práškového cukru. Potom múku a cukor zmiešajte a ešte 2 krát preosejte. Navážte si z tejto zmesi 125 g, ktorú neskôr budete primiešavať do snehu. 2. Vyšľahajte si bielka s kryštálovým cukrom. Sneh musí byť tuhý, ale nie pevný až tvrdý. Zle by sa vymiešalo potom cesto. 3. Do snehu, na 3 krát, postupne...

Peter Varga recept  na Gastromenu.sk
Marinovaný losos s avokádovým dipom
Marinovaný losos: Filet (strana bez kože) posypeme soľou, cukrom a pokvapkáme limetkovou šťavou. V mažiari rozdrvíme červené korenie a nasypeme na lososa. Položíme naň aj čerstvý kôpor, nasekaný nadrobno. Všetko vmasírujeme do ryby. Toto opakujeme každú pol hodinu až kým sa soľ nerozpustí. Keď sa soľ a cukor rozpustí, necháme filet cez noc odležať. Časť...

Peter Varga recept  na Gastromenu.sk
Pečené írske hovädzie rebierko so zemiakovým fondantom, tekvicové pyré s pečenou cibuľkou a lahodnou parmezánovou penou
◾ Príprava hovädzieho rebra: Do pekáča vložíme rebro, mrkvu, zelerové stonky, cibuľu a bobkový list. Zalejeme zeleninovým vývarom a prikryté dusíme v rúre pri 160 °C približne 3,5 hodiny. Potom schladíme a opatrne odstránime z rebier prebytočný tuk a kosti. Šťavu použijeme neskôr. ◾ Zemiakový fondant: Zemiaky vložíme do pekáča a pridáme maslo. Osolíme,...

Peter Varga recept  na Gastromenu.sk
Šepky z kyslého mlieka
Do polohrubej múky pridáme soľ, sódu a kyslé mlieko. Vypracujeme cesto, ktoré nemá byť veľmi tuhé. Rozvaľkáme a nakrájame na kocky. Alebo vykrojíme pohárom kolieska, ktoré vyprážame na panvici na oleji alebo bravčovej masti. Upečené šepky, ešte horúce prikryjeme utierkou alebo alobalom. Pekne zmäknú. Podávame s maslom, džemom, alebo medom. Mňam. Dobrú chuť! -...