Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Dezerty
Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Batátový koláč bez lepku, bez múky a cukru
Silvia Kollárová
Vajíčka si oddelíme. Sušené ďatle treba vopred aspoň na 3 hodinky namočiť do vody aby úplne zmäkli. Ďatle potom vymixujeme na kašu a spolu so žĺtkami vymiešame mixérom. Surový...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Čerešňový koláč s nádychom mäty bez lepku a laktózy
Silvia Kollárová
Najskôr si natrhajte veľa čerstvej mäty. Čím viac druhov mäty, tým lepšie. Ja som nazbierala aspoň tri veľké hrste. Mätu umyjeme, obtrháme listy a zmixujeme spolu s vajíčkami...

Luca Nucciarelli recept  na Gastromenu.sk
Cheesecake al caffè e amaretto
Luca Nucciarelli
Do 22 cm formy na tortu uložíme papier na pečenie. Rozpučíme všetky piškóty do veľkej misky a zmiešame ich s maslom, ktoré sme si skôr vytiahli z chladničky. To aby malo krémovú...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Cheesecake so špenátom a jahodami (bez lepku)
Silvia Kollárová
Maslo izbovej teploty vymiešame spolu s vajíčkom a cukrom. Postupne pridávame ostatné suroviny a vymiešame cesto. Ja si pomáham kuchynským robotom. Cesto dáme aspoň na hodinu zabalené...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Coffee brownie (bez lepku, bez múky, bez laktózy)
Silvia Kollárová
Vajíčka s trstinovou melasou vymiešame, pridáme postupne rozpustené maslo a mlieko v plechovke. Do cesta si urobíme dve klasické silnejšie espresso. Ja používam doma kávovar. Klasické...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Čokoládová jahôdka (bez lepku, bez múky)
Silvia Kollárová
Bielka so štipkou soli vyšľaháme do tuha, postupne pridáme citrónovú šťavu a brezový cukor. Mixujeme dovtedy, pokiaľ nebudete cítiť spomedzi prsty cukor. Ja si pomáham kuchynským...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Čokoládovo mätový dezert
Silvia Kollárová
Zo surovín na korpus vypracujeme cesto, maslo by malo byť izbovej teploty. S vajíčkom ho riadne vymiešame a z ostatných surovín vypracujeme rukami cesto. Vložíme na 20 - 25 minút do...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Čokoládový koláč s chuťou pomaranča (bez lepku, bez laktózy, bez múky)
Silvia Kollárová
Vajíčka si oddelíme a žĺtka vymiešame s kokosovým cukrom do peny. Pridáme šťavu z dvoch pomarančov a nastrúhanú kôru z jedného pomaranča. Kvalitnú horkú čokoládu si...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Hokkaido jahoda cheesecake (bez lepku, bez cukru)
Silvia Kollárová
Banán roztlačíme vidličkou úplne na kašu, pridáme jemné ovsené vločky, ostatné suroviny a vypracujeme rukami cesto. Cesto treba vyvaľkať na tenko a potom natlačiť do 18 cm formy,...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Jahodová roláda (bez lepku, bez laktózy)
Silvia Kollárová
Vajíčka si oddelíme a žĺtka s cukrom vymiešame do peny. Postupne primiešame ostatné suroviny a nakoniec zľahka primiešame bielka vyšľahané so štipkou soli. Bielka sa najlepšie...

Leona Urbánková recept  na Gastromenu.sk
Kakaový palačinkový dort
Leona Urbánková
Do mléka postupně zašleháme vejce a žloutky, osolíme, přidáme cukr. Postupně zašleháme prosátou mouku smíchanou s kakaem. Vypracujeme hladké těsto bez hrudek, které necháme půl...

Alena Krůtová recept  na Gastromenu.sk
Kokosovo-jahodový cheesecake
Alena Krůtová
Na začiatok si urobíme korpus. Zoberieme všetky suroviny, zmiešame ich a dáme do formy. Korpus upečieme v rúre na 170 °C. Pečieme 15 minút. Medzitým si pripravíme náplň. Všetky...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Krémový hruškový koláč (bez lepku, bez cukru)
Silvia Kollárová
Zo surovín si vypracujeme rukami cesto na korpus. Maslo musí byť izbovej teploty. Cesto by malo byť nelepivé a hustejšej konzistencie. Zabalené vo fólii ho dáme na chvíľu oddýchnuť do...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Lahodný krémový kokosový koláč (bez lepku, bez múky)
Silvia Kollárová
Vajíčka si vymiešame s cukrom do peny. Pridáme postupne olej, mlieko a ostatné suroviny. Nakoniec pridajte vodu a vymiešajte husté cesto. Cesto vlejeme do 18 cm formy vystlanej papierom na...

Peter Varga recept  na Gastromenu.sk
Macaroons
Peter Varga
1. Najskôr si preosejte 100 g mandľovej múky a 100 g práškového cukru. Potom múku a cukor zmiešajte a ešte 2 krát preosejte. Navážte si z tejto zmesi 125 g, ktorú neskôr budete...

Vojto Artz recept  na Gastromenu.sk
Slivkový pšenovník s jogurtovo-makovou omáčkou
Vojto Artz
1. Pšeno prepláchneme niekoľkokrát horúcou vodou, aby sme ho zbavili horkosti. Potom ho zalejeme mliekom so štipkou soli a uvaríme na hustú kašu. 2. Do horúcej kaše vmiešame maslo,...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Špenátová roláda bez lepku
Silvia Kollárová
Najprv si oddelíme vajíčka. Umyjeme špenát a sparíme ho nad parou. Ja používam vo svojej domácnosti parný hrniec. Sparený špenát aj so žĺtkami a Agáve sirupom zmixujeme v smoothie...

Branislav Brežák recept  na Gastromenu.sk
Tiramisu
Branislav Brežák
Moja príprava dezertu Tiramisu je úplne jednoduchá. Roky, ktoré ma naučili sa pohybovať v kuchyniach rôznych reštauráciach, odzrkadľujú tento recept. Žĺtka vymiešame s cukrom. Ale...

Branislav Brežák recept  na Gastromenu.sk
Trhanec s jahodami a vanilkovou zmrzlinou
Branislav Brežák
Z mlieka vaječných žĺtok a hladkej múky pripravíme husté cestíčko. Ochutíme cukrom a štipkou soli. Tesne pred tepelnou úpravou do pripraveného cesta primiešame vyšľahanú penu z...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Vianočné hviezdičky
Silvia Kollárová
Zo surovín si vypracujeme cesto. Pomarančovú kôru ošúpeme a s trochou múky, zomelieme na jemno v mixéri. Pridá do cesta skvelú vôňu a chuť. Postupne pridávame ostatné suroviny a...

Silvia Kollárová recept  na Gastromenu.sk
Zimné pokušenie Matcha
Silvia Kollárová
Vajíčka s brezovým cukrom vymiešame a postupne pridávame olej a kokosové mlieko. Pridáme rozpustenú horkú čokoládu, prášok do pečiva a mletý kokos. Cesto vlejeme do 18 cm okrúhlej...