Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Recepty - Alena Krůtová
Alena Krůtová

Alena Krůtová recept  na Gastromenu.sk
Baklažánovo-cuketovo rajčinový koláč
Formu vyložíme papierom na pečenie. Na pečiaci papier dáme Lavaš chlieb a na neho poukladáme prosciutto. Na tenké kolečká si nakrájame baklažán a cuketu. Poukladáme ich na prosciutto a jemne osolíme. Tomuto úkonu môžeme kludne povedať, že baklažán a cuketu necháme vyplakať :-) Slzy (vodu) poutierame suchou utierkou. Na vrch pridáme ešte sherry paradajky a červenú...

Alena Krůtová recept  na Gastromenu.sk
Batátovo-špenátový koláč
Batáty nakrájime na tenká kolečka a lehce povaříme. Formu vymažeme maslem. Vyskládame batáty, jarní cibulku a repikatý celer. Špenát vmíchame do 5 vajec a 5 bílků. Změs vlijeme na batáty a přikryjeme zbylými batáty. Na konec posypeme mozzarellou a bazalkou. Pečeme do zlatova. <b>Alena...

Alena Krůtová recept  na Gastromenu.sk
Čerešňové donutky
Zmiešaj zvlášť mokré a suché ingriediencie. Potom zmiešaj všetko dokopy. Nakoniec ľahko vmiešaj čerešne alebo iné ovocie. Na vytvarovanie donutov použi silikónovú formu, ktorú vymastíš maslovým sprejom. Pečieme na 180 °C - cca 25 minút. Pokiaľ nemáš doma proteín, alebo ho nechceš použiť, môžeš ho nahradiť medom, čakankovým alebo agavovým sirupom. Cvičíme,...

Alena Krůtová recept  na Gastromenu.sk
Kakaovo - kokosové lievance
Žĺtky z vajec zmiešame s mliekom. Pridáme suché ingrediencie, ktoré sme si pred tým všetky zvlášť pomiešali. Podľa potreby môžeme pridať ešte mlieko. Následne vmiešame vyšľahaný sneh z vaječných bielkov. Cesto na lievance musí byť trošku hustejšie ako palacinkové. Necháme 10 minút postáť a môžeme začať piecť lievance. Ideálne je to na lievancovej panvici....

Alena Krůtová recept  na Gastromenu.sk
Kokosovo-jahodový cheesecake
Na začiatok si urobíme korpus. Zoberieme všetky suroviny, zmiešame ich a dáme do formy. Korpus upečieme v rúre na 170 °C. Pečieme 15 minút. Medzitým si pripravíme náplň. Všetky suroviny spolu šľahaním zmiešame. Nakoniec, ale veľmi opatrne vmiešame čerstvé jahody. Zmes nalejeme na korpus. Poklepeme formu, aby nám nevznikli bubliny. Dáme opäť do rúry a pečieme...

Alena Krůtová recept  na Gastromenu.sk
Ovocné waffle
Všetko zmiešame v mixéri a upečieme vo waflovači. Fígeľ cesta je vlastne v tom, že po premiešaní ho necháme chvíľu stáť a až potom môžeme z neho piecť krásne a nadýchané waffle. Na ozdobenie a samozrejme ako prílohu môžeme použiť rôzne druhy drobného ovocia, ako napríklad čučoriedky, maliny a jahody. Ono vlastne, akékoľvek ovocie čo je doma sa dá na wafflu...