Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Var s nami s profi kuchármi
Martin Záhumenský recept  na Gastromenu.sk
Basilpesto papardelle
Martin Záhumenský
Do kuchynského robota, mixéra alebo mažiara si dáme očistený cesnak, píniové oriešky, citrónovú šťavu, soľ korenie a cukor. Na hrubo rozmixujeme štýlom zapnúť...

Michal Kulik recept  na Gastromenu.sk
Bravčová panenka v sezamovom kabátiku
Michal Kulik
Panenku si očistíme umyjeme a vysušíme. Potrieme olejom, nasolíme, okoreníme a z prudka poopekáme, na panvici z každej strany. Potom panenku vložíme do rúry, cca na 10 až 12 min na 160...

Janík Lenhardt recept  na Gastromenu.sk
Domáce rožky podľa Janíka Lenhardta
Janík Lenhardt
Mlieko ohrejeme na cca 30 °C pridáme cukor a rozmrvené droždie. Premiešame a necháme 10 min postáť. Pridáme všetky suroviny okrem vajíčka a vypracujeme hladké cesto. Cesto necháme 1...

Luca Nucciarelli recept  na Gastromenu.sk
Dusené hovädzie mäso na víne s kašou zo sladkých zemiakov, glazúrovanými šalotkami a čerstvými kvetmi z cukety
Luca Nucciarelli
Na prudkom ohni rýchlo opečieme celý kus mäsa na panvici, v ktorej sme predhriali olej. Kým sa mäso opečie, pripravíme si zeleninu (cesnak, zeler, mrkva, cibuľa) - umyjeme, ošúpeme a...

Martin Korbelič recept  na Gastromenu.sk
Fantastické cesnakové pagáčiky podľa šéfkuchára Martina Korbeliča
Martin Korbelič
1. Najprv urobte kvások: Do vlažného mlieka rozmrvte droždie a pridajte cukor. Nechajte vzísť kvások. 2. Do misy dajte múku, soľ podľa chuti, olej a smotanu. Prilejte kvások a...

Luca Nucciarelli recept  na Gastromenu.sk
Filetto di manzo
Luca Nucciarelli
Našu receptúru začíname s prípravou mäsa, ktorá netrvá dlho. Ideálne je, ak po očistení mäsa vytvoríme, nazvime ich valčeky, ktoré obalíme slaninou. Necháme ich odpočinúť 2 hodiny...

Michal Kulik recept  na Gastromenu.sk
Grilovaný losos s parmezánovou chrustou, mrkvovým krémom a divokou brokolicou
Michal Kulik
Lososa si dobre umyjeme a vysušíme, posolíme a okoreníme. Kožou dole si ho ugrilujeme na rozpálenej panvici. Zhruba po 3 minútach ho otočíme a panvicu si odstavíme. Vrch lososa posypeme...

Michal Kulik recept  na Gastromenu.sk
Grilovaný losos so špenátovo brokolicovou pohánkou a citrónovo vínovou redukciou
Michal Kulik
Lososa si utrieme a dochutíme soľou a korením. Pokvapkáme citrónovou šťavou. Ten kto má celý veľký filet, tak nech si stiahne kožu. Lososa treba ešte utrieť od zbytkov šupín....

Peter Pikovský recept  na Gastromenu.sk
Jednoduché kuracie medailóniky so zemiakovou kašou, čiernym koreňom, šalviou a šampiňónmi
Peter Pikovský
Čierny koreň si očistíme so škrabkou na zemiaky (odporúčam použiť rukavice), varíme v osolenej vode do ktorej sme vytlačili 1/2 citróna cca 15 min. Potom vyberieme a odložíme bokom....

Šuhajíci pri panvici recept  na Gastromenu.sk
Koložvárska kapusta
Šuhajíci pri panvici
1. Začneme prípravou mletého mäsa. Cibuľu nakrájame na jemno a orestujeme na masti do zlatista. Pridáme nasekaný cesnak a mleté mäso. Mäso restujeme, pokiaľ sa nám pekne celé zatiahne a...

Vojto Artz recept  na Gastromenu.sk
Králičie stehno s krupotom z medvedieho cesnaku
Vojto Artz
Na rezančeky nakrájanú šalotku spolu s čiernym korením orestujeme na malom množstve výpeku z konfitovania, zastrekneme vínom, kuracím vývarom a pridáme demi-glace (nemusí byť)....

Vojto Artz recept  na Gastromenu.sk
Krupicové flameri s jogurtovou omáčkou
Vojto Artz
Do kastrólika s mliekom nalámeme čokoládu, ochutíme štipkou soli, cukrom (80g), čerstvou vanilkou a privedieme k varu. Postupne prisypeme krupičku a miešame. Vznikne nám hustá kaša,...

Michal Kulik recept  na Gastromenu.sk
Kuracia balotínka so zemiakovo-zázvorovým krémom, omáčka Red curry a grilovaná špargľa
Michal Kulik
Kuracie stehno si vykostíme jemne vyklepeme, osolíme a okoreníme. Používame preto stehno s kosťou a nie už vykostené. Zakúpené v obchode zvyknú byť malé, alebo dotrhané a my...

Branislav Michalčík recept  na Gastromenu.sk
Mrkvovo-pomarančový krém so zázvorovou smotanou
Branislav Michalčík
Na oleji alebo masle si zarestujeme cibuľu nakrájanú na kocky. Pridáme mrkvu nakrájanú na kolieska a chvíľu opražíme. Pridáme kurkumu, osolíme a premiešame. Zalejeme vodou, pridáme...

Vojto Artz recept  na Gastromenu.sk
Paella Mista Mediterranea
Vojto Artz
<b>1.</b> Kuracie stehná vykostíme a zbavíme kože. Tak isto spracujeme rybu a očistíme plody mora. Z kože, skeletov a pancierov pripravíme vývar na prípravu ryže. <b>2.</b> Vo veľkej...

Martin Záhumenský recept  na Gastromenu.sk
Panzanella šalát s fetou a červeným melónom
Martin Záhumenský
1. Starý chlieb si namočte buď len v kvalitnej vode alebo použite dužinu z uhorky, ktorú si prepasírujte cez sito a tak budete mať uhorkovú vodu. Dochuťte si ju s citrónovou...

Peter Bracho recept  na Gastromenu.sk
Ravioli s medvedím cesnakom, ricottou a bryndzou na cícerovom pyré
Peter Bracho
Cesto na ravioli vyrobíme následovne. Zmiešame hladkú múku, masť, žĺtok, soľ a vodu. Cesto necháme 2 hodiny odležať v chladničke. Plnku pripravíme jednoducho zmiešaním ricotty,...

Martin Záhumenský recept  na Gastromenu.sk
Rizoto s krevetami
Martin Záhumenský
Najskôr si očistíme krevety. V mojom prípade to mám ľahké, keď mám čerstvé a veľmi kvalitné krevety. Oddelíme hlavy od tela, odstránime tráviace trakty, črievko a ošúpeme pancier....

Michal Kulik recept  na Gastromenu.sk
Roláda z bravčovej panenky
Michal Kulik
Ako prvé si musíme spraviť popol, robí sa z bielej časti póru. Treba ho dobre umyť po častiach, utrieť do sucha, dať na plech a vysušiť v rúre. Tepelnou úpravou začne tmavnúť. Treba...

Martin Záhumenský recept  na Gastromenu.sk
Slávky na dva spôsoby
Martin Záhumenský
Slávky si najskôr vyčistite. Dobrá technika je si ich dať do ľadovej vody, osolenej morskou soľou. Tým pádom si budú myslieť, že sú v prirodzenom prostredí a tak sa otvoria a vyplavia...

Vojto Artz recept  na Gastromenu.sk
Syrovo-slaninový koláč s cibuľou
Vojto Artz
1. Najskôr pripravíme z droždia, cukru a trochy vlažnej vody kvások. Zmiešame ho s múkou a so soľou, prilejeme vodu a cesto dobre vypracujeme. Cesto necháme odpočinúť. 2. Cibuľu...

Branislav Michalčík recept  na Gastromenu.sk
Teplý zemiakový šalát
Branislav Michalčík
Ako prvé si prekrojíme stredné zemiaky na polovičky. Naukladáme ich na plech rezom hore, pekne ich rozložíme po celom plechu a osolíme. Sušené ďatle obalíme v slanine a naukladáme...

Luca Nucciarelli recept  na Gastromenu.sk
Timballo
Luca Nucciarelli
Najskôr si pripravíme vývary: rybací zo zvyškov kreviet (hlavy a skelety) s trochou zeleniny. Druhý vývar (použijeme ho neskôr pri príprave cuketového krému) bude zo zeleniny a zvyškov...

Marcel Ihnačák recept  na Gastromenu.sk
Vylepšený granadír podľa Marcela Ihnačáka
Marcel Ihnačák
1. Urobte fliačky: Všetky suroviny dajte do misy a rukami dobre premiešajte. Vypracujte hladké, tuhé cesto. Ak treba, pridajte trocha vody. Cesto zabaľte do fólie a dajte na 2-3 hodiny do...