Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Banánové muffiny s čučoriedkami (bez lepku, bez laktózy, bez cukru)

Silvia Kollárová
Čo si tak upiecť niečo sladké, zároveň zdravé, bez sladenia a lepku? Tento recept som tvorila pre menšie detičky, aby si mohli vychutnať sladkú dobrotu bez pridania iných cukrov. Muffiny sú sladené iba prírodným sladidlom, ovocím. Milujem piecť a vymýšľať sladkasté recepty s ovocím. Tá vôňa a chuť pripomínajúc prírodu a sadu plného ovocia. Banány a čučoriedky sú skutočne dobrou kombináciou, keď sa spojí sladké s troškou kyslosti v čučoriedkach. Hneď po upečení sú muffiny úžasne krehké a vláčne, šťavnaté vďaka čučoriedkam. Opäť jeden môj z ďalších sladkých receptov, tak neváhaj a upeč si jednoduchý muffin.

◾ Sleduj Silviiné recepty aj na jej Instagrame kollarovasilvia


Suroviny

•  Cesto: • 3 ks. prezretých banánov • 3 ks. vajíčok • 100 ml. kokosového mlieka • 50 ml. slnečnicového oleja (náhrada - kokosový olej) • 100 g. ryžovej celozrnnej múky • 80 g. pohánkovej múky • 1 lyžička prášku do pečiva (bez fosfátu) •  150-200g čučoriedok
Recept Banánové muffiny s čučoriedkami (bez lepku, bez laktózy, bez cukru) na Gastromenu.sk

Postup

Banány roztlačíme vidličkou a postupne pridáme vajíčka, vymiešame do peny. Pridáme olej, kokosové mlieko, múky a prášok do pečiva. Vymiešame hladké cesto. Použijeme muffinovú formu alebo silikónové košíčky. Ak sa rozhodnete pre formu, nezabudnite trošku vytrieť olejom alebo maslom bez laktózy, ak ste intolerantný. Pred pečením pridáme na vrch muffiniek pár čerstvých čučoriedok. Pečieme na 180 °C, 25 minút. Necháme vychladnúť a opatrne vyberáme hotové muffiny. Cesto je skutočne tak vláčne a chuťovo veľmi výborné. Tento recept je veľmi jednoduchý a rýchly.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová
24.08.2021