Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Basilpesto papardelle

Martin Záhumenský
V pestách sa fantázii naozaj medze nekladú. Spravte si ho vegánske, bez syru alebo zase naopak opečte si pancettu a pridajte, a tak ďalej a tak ďalej. Naozaj tu sa musí vaša fantázia rozvinúť a otvoriť do kombinácií, ktoré by ste možno bežne neskombinovali. Jedna rada, pripravte si väčšie množstvo a dajte do pohárikov, pasterizujte a šup do špajzy a neskôr ako keby ste našli - mňam :-). Basta, bit of pasta con pesto e basta!

Sleduj Martina Záhumenskéhona Instagrame.

Suroviny na 4 porcie

• 200 g. čerstvej bazalky • 3 strúčiky cesnaku • 50 g. opečených píniových orieškov • 150 ml. kvalitného panenského olivového oleja • 25 ml. citrónovej šťavy • 10 g. morskej soli • 2 g. čierneho korenia • 100 g. syru pecorino •  štipka kryštálového cukru • 250 g. čerstvých cestovín (papardelle / tagliatelle)
Recept Basilpesto papardelle na Gastromenu.sk

Postup

Do kuchynského robota, mixéra alebo mažiara si dáme očistený cesnak, píniové oriešky, citrónovú šťavu, soľ korenie a cukor. Na hrubo rozmixujeme štýlom zapnúť vypnúť alebo pulzujeme keď chcete. Pridáme syr, bazalku, oliváč a znovu pulzujeme dokiaľ nám vznikne pekná "salsa". Pozor nemixujte si ho na pyré, mali by ste v podstate cítiť jemne chrumkavú "omáčku".

Uvarte si pastu v slanej vode. Olej do vody budete dávať zbytočne keďže aj tak ho scedíte. Premiešajte s čerstvým pestom, dobre premiešajte. Zastrúhajte syrom pecorino, prípadne parmezánom a rýchlo papkajte.

Dobrú chuť kámoši - Martin Záhumenský
22.09.2020