V pestách sa fantázii naozaj medze nekladú. Spravte si ho vegánske, bez syru alebo zase naopak opečte si pancettu a pridajte, a tak ďalej a tak ďalej. Naozaj tu sa musí vaša fantázia rozvinúť a otvoriť do kombinácií, ktoré by ste možno bežne neskombinovali. Jedna rada, pripravte si väčšie množstvo a dajte do pohárikov, pasterizujte a šup do špajzy a neskôr ako keby ste našli - mňam :-). Basta, bit of pasta con pesto e basta!
Sleduj
Martina Záhumenskéhona Instagrame.
Postup
Do kuchynského robota, mixéra alebo mažiara si dáme očistený cesnak, píniové oriešky, citrónovú šťavu, soľ korenie a cukor. Na hrubo rozmixujeme štýlom zapnúť vypnúť alebo pulzujeme keď chcete. Pridáme syr, bazalku, oliváč a znovu pulzujeme dokiaľ nám vznikne pekná "salsa". Pozor nemixujte si ho na pyré, mali by ste v podstate cítiť jemne chrumkavú "omáčku".
Uvarte si pastu v slanej vode. Olej do vody budete dávať zbytočne keďže aj tak ho scedíte. Premiešajte s čerstvým pestom, dobre premiešajte. Zastrúhajte syrom pecorino, prípadne parmezánom a rýchlo papkajte.
Dobrú chuť kámoši -
Martin Záhumenský
22.09.2020