TOP ponuka

Trnava
1

Denné menu

Obedové menu

Trnava
8

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Batátový koláč bez lepku, bez múky a cukru

Silvia Kollárová
Zbožňujem byť kreatívna v pečení a vymýšľaní receptov mojich zdravších variant koláčov. Takisto to bolo aj v tomto prípade a zvolila som sladký zemiak batát, ktorý dokáže osladiť koláč bez pridania cukru. Batát je veľmi vďačný, môžete ho použiť či v sladkej aj v slanej kuchyni. U nás doma máme radi aj batátové hranolky s rôznymi bylinkami upečené v rúre. Môžete ho použiť do plnky, ako som zvolila v tomto koláčiku aj Ja. Mám rada, keď sú moje koláče vždy niečím zvláštne, či už vzhľadom alebo chuťou. Veľakrát upečiem koláč a objavujem vo svojich chuťových bunkách, vždy niečo nové a zaujímavé. Batát som skombinovala so sušenými ďatlami a mandľovou múkou. Cesto bolo neuveriteľne ľahké a sladulinké a v spojení s plnkou dokonalé. Ak zvolíte na vrch koláčika ešte tvarohovú plnku ako doplnok, neoľutujete. Ako sa vraví, k dokonalosti chýbal už len menší krôčik a tvarohová plnka to úžasne zladila. Prajem skvelé a radostné pečenie. Autor Silvia Kollárová.

◾ Od dnes milí fanúšici nájdete na stránkach Gastromenu.sk recepty aj od foodblogerky Silvii Kollárovej. Týmto sa jej chceme srdečne poďakovať a už sa tešíme na jej ďalšie zaujímavé recepty :-) Team Gastromenu.sk

Suroviny na 10 porcií

•  Cesto: •  pár lyžíc upečeného batátu zmixovaného na pyré •  1/2 banánu •  Vrch: • 1 lyžička 100% bio kakao s nízkym obsahom tuku a cukru • 1 lyžica mandľového masla •  1/2 banána • 1 ks. upečený batát (sladký zemiak zmixovaný na pyré) •  Plnka: • 1 lyžica karobového prášku • 1 lyžička jedlej sódy • 1 hrnček mandľovej múky • 1 lyžica kokosovej múky • 2 hrnčeky surového zmixovaného batátu (sladkého zemiaku) • 4 lyžice ryžového oleja • 1 dl. ryžového mlieka • 60 g. sušené ďatle • 4 ks. vajíčka • 300 g. nízkotučného tvarohu
Recept Batátový koláč bez lepku, bez múky a cukru na Gastromenu.sk

Postup

Vajíčka si oddelíme. Sušené ďatle treba vopred aspoň na 3 hodinky namočiť do vody aby úplne zmäkli. Ďatle potom vymixujeme na kašu a spolu so žĺtkami vymiešame mixérom. Surový batát ošúpeme a opäť zmixujeme na drobno. Postupne pridávame ostatné suroviny do cesta a nakoniec opatrne vmiešame vyšľahané bielka so štipkou soli. Cesto vlejeme do menšej 18 cm okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme piecť na 180°C, asi na 50 - 55 minút. Po vychladnutí prekrojíme cesto na polovicu a naplníme plnkou. Batát na plnku upečieme a zmixujeme na pyré, pridáme ostatné suroviny, vznikne nám báječne chutná a sladká plnka. Vrch si môžete osviežiť tvarohovou plnkou, ktorá koláčiku dodá dokonalý zážitok spojenia všetkých chutí.

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
DONÁŠKA: 0950 332 332 Prajeme Vám dobrú chuť...
12.04.2024
19,8 M