Eshop - Wineshop
Kontakty

TOP ponuka

Denné menu

Obedové menu

Trnava
1

On-line donáška




 


Recepty na Gastromenu.sk

Bravčová panenka v sezamovom kabátiku

Michal Kulik
Ako ďalším receptom od šéfkuchára Michala Kulika na Gastromenu.sk je Bravčová panenka v sezamovom kabátiku.

"Tento recept patrí medzi moje obľúbené. Je to rýchla a moderná verzia obyčajného jedla. Bravčová panenka v sezamovom kabátiku, pečené zemiaky, espuma z červenej cibuľe, chilli, redukcia z teľacej pasty a červeného vína, cviklové tuilles." - to sú slová Michala Kulika, šéfkuchára Hotel Senec****.

Recept patrí do kampane "Var s nami s profi kuchármi", ktorej cieľom je zdravo poradiť, viac menej inšpirovať ľudí, čo si doma navariť. Na sociálnych sieťach pod označením #varsnamisprofikucharmi


Suroviny na 10 porcií

• 1,8 kg. bravčovej panenky •  sezam biely •  sezam čierny • 1,5 kg. zemiakov •  2 - 3 ks. červenej cibule • 1 ks. chilli papričky • 500 ml. červeného vína •  cukor •  soľ •  korenie •  cviklová šťava •  hladká múka •  olej •  teľací vývar - pasta (nie je podmienkou) •  zeleninový vývar (nie je podmienkou)
Recept Bravčová panenka v sezamovom kabátiku na Gastromenu.sk

Postup

Panenku si očistíme umyjeme a vysušíme. Potrieme olejom, nasolíme, okoreníme a z prudka poopekáme, na panvici z každej strany. Potom panenku vložíme do rúry, cca na 10 až 12 min na 160 °C. Na suchej panvici si opražíme sezamové semienka, v ktorých neskôr budeme len z polky obaľovať panenku. Keď máme mäso hotové tak nakrájame ho na približne rovnaké časti a pred podávaním obalíme už hore v spomínanom sezame.

Zemiaky si očistíme a nakrájame približne na rovnaké kocky, ktoré si uvaríme do polomäkka vo vode. Môžeme ich variť aj v jemne zeleninovom vývare. Neskôr zemiaky vyberieme, necháme stiecť a poopekáme buď na panvici alebo upečieme ich v rúre.

Na prípravu espumy si skaramelizujeme cukor, vložíme nasekanú červenú cibuľu a chilli. Podlejeme červeným vínom a troškou vody. Varíme cca 15 minút. Potom všetko pomixujeme a prepasírujeme. Vzniknutú masu dáme do fľaše na šľahačku, z ktorej neskôr budeme mať krásnu penu.

Na prípravu tuilles si dáme 2 dcl cviklovej šťavy, 1,2 dcl oleja a 25 g hladkej múky. Všetko spolu vymiešame. Na rozohriatej panvici a s malou naberačkou spravíme, modernú jedlú dekoráciu.

Dobrú chuť - Michal Kulik

Dear Chocolate
TOP ponuka Dear Chocolate
Aj v tomto roku 2021 bude mojim dezertom kraľovať voňavá a hodvábne hladká čokoláda. Už som začala s experimentami, nakúpila nové pomôcky aj ingrediencie a postupne vám budem novinky...
12.01.2021
96,4 tis


Reštaurácia na Majeri
TOP ponuka Reštaurácia na Majeri
Objednaj si od nás v On-line donáške na Gastromenu.sk a ušetri 3 %. Pri každej objednávke si sporíš kredit, ktorý si môžeš kedykoľvek uplatniť a tým zlacniť svoje objednané jedlo /...
11.01.2021
870,9 tis

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Ako to funguje? Na Gastromenu.sk si pri objednávaní (platí len pre registrovaných), šetríš kredit. Ten je v minimálnej hodnote 3%, kde pri každej objednávke, sa Ti pripisuje na tvoj účet....
05.01.2021
3507,9 tis

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Pri každej objednávke sa ti na účet v tvojom profile na Gastromenu.sk pripíše kredit. Ten potom môžeš kedykoľvek použiť a zlacniť si tým svoju ďalšiu objednávku. Momentálna naša...
05.01.2021
4297,7 tis

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Neváhaj si objednať od nás v On-line donáške na Gastromenu.sk. Pri každej objednávke dostávaš kredit, s ktorým ušetríš 3%. Tešíme sa na tvoju objednávku...
31.10.2020
1957,4 tis