Brusnice alebo iné bobuľovité ovocie môžete použiť aj surové – podporuje vstrebávanie rastlinného železa, ktoré na rozdiel od živočíšneho (hémového) železa z mäsa a vnútorností nie je pre náš organizmus také agresívne a nepodporuje zápal ani degeneráciu tkanív. A keď vám je toto všetko náhodou jedno, tak...
Petra: brusnice môžete nahradiť i granátovým jablkom, ktoré je nabité antioxidantmi takými potrebnými pre zdravie a krásu pokožky. Silný antioxidačný účinok má aj kelový karotenoid luteín. Jeho vstrebávanie sa po tepelnej úprave niekoľkonásobne zvýši a vaša koža bude tak lepšie vyzbrojená proti rýchlemu starnutiu aj rakovine.
Ďaľšie recepty a zdravotné rady nájdete v mojich knihách na
https://shop.akv.sk/ a videách na
https://akv-tv.com/
Spoluautori: Mgr. Petra Gálisová, Ivana Kachutová (Mesárošová), MSc.
Foto: Mgr. Jana Ardanová
Postup
Kel nakrájame na malé tenké pásiky a opražíme na olivovom oleji, kým trochu nezmäkne. Posolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou.
Suroviny naskladáme do sendviču v poradí odspodu:
- francúzska nátierka – hrubšia vrstva
- opražený kel
- sušené brusnice
- francúzska nátierka – tenká vrstva
Čas prípravy 13 minút
08.02.2022