Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Brusnicový kel

MUDr. Igor Bukovský PhD.
Brusnice alebo iné bobuľovité ovocie môžete použiť aj surové – podporuje vstrebávanie rastlinného železa, ktoré na rozdiel od živočíšneho (hémového) železa z mäsa a vnútorností nie je pre náš organizmus také agresívne a nepodporuje zápal ani degeneráciu tkanív. A keď vám je toto všetko náhodou jedno, tak...

Petra: brusnice môžete nahradiť i granátovým jablkom, ktoré je nabité antioxidantmi takými potrebnými pre zdravie a krásu pokožky. Silný antioxidačný účinok má aj kelový karotenoid luteín. Jeho vstrebávanie sa po tepelnej úprave niekoľkonásobne zvýši a vaša koža bude tak lepšie vyzbrojená proti rýchlemu starnutiu aj rakovine.

Ďaľšie recepty a zdravotné rady nájdete v mojich knihách na https://shop.akv.sk/ a videách na https://akv-tv.com/

Spoluautori: Mgr. Petra Gálisová, Ivana Kachutová (Mesárošová), MSc.

Foto: Mgr. Jana Ardanová


Suroviny

•  čierne korenie •  slatinský celozrnný chlieb •  francúzska nátierka •  sušené brusnice •  kel, nakrájaný na tenké pásiky •  olivový olej •  soľ •  pár kvapiek citrónovej šťavy
Recept Brusnicový kel na Gastromenu.sk

Postup

Kel nakrájame na malé tenké pásiky a opražíme na olivovom oleji, kým trochu nezmäkne. Posolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou.

Suroviny naskladáme do sendviču v poradí odspodu:

- francúzska nátierka – hrubšia vrstva
- opražený kel
- sušené brusnice
- francúzska nátierka – tenká vrstva

Čas prípravy 13 minút

08.02.2022