Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Čerešňová bábovka

Silvia Kollárová
Milujem leto, moje najkrajšie obdobie v roku. Zima má tiež v sebe úžasné čaro, ale leto vždy zostane v mojej mysli najkrajším obdobím plných zážitkov a udalostí v mojom živote. Spomínam si opäť na skvelé víkendové rána s kamarátmi pri kávičke vonku na terase, so sviežim ovocným koláčikom roztekajúcim ovocím sa na vrchu. Ach, tá šťavnatosť a čerstvosť v krásnom farebnom ovocí, na to nikdy nezabudnem. Ako keby to bolo len včera :-)! Ten čas veľmi rýchlo letí. Krásne spomienky v nás nikdy nezostarnú a vždy sa k nim rada vraciam. Takisto to bolo aj pri pečení tejto úžasnej šťavnatej bábovky s čerešňami. Veľmi jednoduchá a nie náročná na prípravu, pre každú šikovnú gazdinku, čo rada pečie. Ak si na bábovku rozlejete kvalitnú horkú čokoládu, budete si všetky prsty oblizovať :-). Myslíte si, že to nie je možné? Tak neváhajte a vyskúšajte opäť môj jednoduchý recept na skvelú bábovku s čerešňami, poliatou horkou čokoládou. Určite mi dáte za pravdu, neodolateľná kombinácia všetkých chutí.

◾ Ďalší recept, v poradí ôsmy od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na ďalší jej recept :-) Team Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: • 5 vajíčok •  100 - 150g. čerstvých čerešní • 150 ml. kokosového mlieka • 150 g. ovsenej múky bez lepku • 1 šálka mletých mandlí •  1 a 1/2 lyžice trstinovej melasy •  1/2 lyžice karobového prášku (náhrada kakaa) • 1 lyžička jedlej sódy • 2 lyžice olivového oleja •  Vrch: • 100 g. vegan horkej čokolády
Recept Čerešňová bábovka na Gastromenu.sk

Postup

Vajíčka si vymiešame do penista s trstinovou melasou a postupne pridáme kokosové mlieko, olivový olej a ostatné suroviny. Nakoniec si primiešame do cesta pár vykôstkovaných čerešní. Miesto karobového prášku môžete pridať do cesta kakao. Cesto vlejeme do formy na bábovku a dáme piecť na 180 °C, 40 minút. Necháme vychladnúť a vyklopíme z formy. Na vrch bábovky si rozpustíme nad parou horkú čokoládu a polejeme ňou bábovku. Ak použijete iné sladidlo ako trstinovú melasu, chuť môže byť odlišná. Trstinová melasa má výraznú zvláštnu nešpecifikovanú chuť. Je veľmi zdravou variantou sladenia a u nás je veľmi obľúbená. Bábovka nie je vôbec náročná na pečenie, verím že si jej chuť rýchlo zamilujete v kombinácii s čerešňami.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová