Eshop - Wineshop
Kontakty

TOP ponuka

Denné menu

Obedové menu

Trnava
1

On-line donáška




 


Recepty na Gastromenu.sk

Cheesecake al caffè e amaretto

Luca Nucciarelli
Dnes vám predstavím dezert "Nepečený kávový cheesecake s Amaretto likérom", ktorý je veľmi jednoduchý a dá sa urobiť na veľa spôsobov. Napríklad s ovocím, s čokoládovou plnkou, plnkou z vanilky alebo ako si dnes ukážeme, s plnkou kávovej príchute.

Veľmi veľa ľudí si myslí, že originál cheesecake pochádza z Ameriky. Ale pravdou je, že cheesecake vznikol skôr v Európe. Podobný syrový dezert bol používaný aj v starom Grécku. Taktiež Rimania boli známi svojimi tortami so sladkého syru a medu, medzi dvoma korpusmi. Do Ameriky prišiel tento dezert až v roku 1872.

Sleduj Instagram Luca Nucciarelli a Facebook Chef Luca cooking with you

Suroviny

•  Korpus: • 180 g. Marina keksov • 100 g. masla • 1 lyžica instantnej kávy (na syrup do korpusu) • 1 lyžica kryštálového cukru • 50 ml. vody •  Plnka: • 500 g. Mana syru • 120 g. kryštálového cukru • 200 ml. smotany 31% • 20 ml. vody • 4 cl. Amaretto • 2 lyžice instantnej kávy • 10 g. želatíny (plátky)
Recept Cheesecake al caffè e amaretto na Gastromenu.sk

Postup

Do 22 cm formy na tortu uložíme papier na pečenie. Rozpučíme všetky piškóty do veľkej misky a zmiešame ich s maslom, ktoré sme si skôr vytiahli z chladničky. To aby malo krémovú konzistenciu. Keď máme piškóty s maslom poriadne zmiešané, dáme ich do formy a poutláčame ich rovnomerne do formy. Dáme na cca 15 minút do chladničky, aby maslo opäť stvrdlo a korpus získal ideálnu konzistenciu. Kým čakáme, môžeme si urobiť kávový syrup. Do lyžice kávy dáme roztopiť cukor a pridáme vodu. Kávu necháme trochu vychladiť. So štetcom natrieme stvrdnutý korpus a znova vrátime na cca 15 minút do chladničky.

Teraz môžeme začať pracovať na plnke. Prvý krok bude, že namočíme želatínu do studenej vody. Teraz dáme na mierny oheň 20 ml vody, 2 lyžice kávy, Amaretto likér a 70 g cukru a všetko spolu rozpustíme. Necháme trochu vychladiť a potom primiešame do toho želatínu a miešame, kým nie je úplne rozpustená. Pridáme syr Mana a ručne vymiešame metličkou. Zvlášť vyšľaháme smotanu s kryštálovým cukrom, ktorá nám zostala, až kým nedosiahneme konzistenciu snehu. Krém so syrom a kávou miešame, až kým nedosiahneme jemný krém. Teraz môžeme vytiahnuť korpus z chladničky a vyliať naň krém. Skontrolujeme aby bol krém rovnomerne roztiahnutý. Formu s cheesecake zabalíme do fólie a necháme stuhnúť v chladničke aspoň 12 hodín.

Dobrú chuť - Luca Nucciarelli
11.11.2020

Dear Chocolate
TOP ponuka Dear Chocolate
Aj v tomto roku 2021 bude mojim dezertom kraľovať voňavá a hodvábne hladká čokoláda. Už som začala s experimentami, nakúpila nové pomôcky aj ingrediencie a postupne vám budem novinky...
12.01.2021
96,2 tis


Reštaurácia na Majeri
TOP ponuka Reštaurácia na Majeri
Objednaj si od nás v On-line donáške na Gastromenu.sk a ušetri 3 %. Pri každej objednávke si sporíš kredit, ktorý si môžeš kedykoľvek uplatniť a tým zlacniť svoje objednané jedlo /...
11.01.2021
870,8 tis

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Ako to funguje? Na Gastromenu.sk si pri objednávaní (platí len pre registrovaných), šetríš kredit. Ten je v minimálnej hodnote 3%, kde pri každej objednávke, sa Ti pripisuje na tvoj účet....
05.01.2021
3507,7 tis

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Pri každej objednávke sa ti na účet v tvojom profile na Gastromenu.sk pripíše kredit. Ten potom môžeš kedykoľvek použiť a zlacniť si tým svoju ďalšiu objednávku. Momentálna naša...
05.01.2021
4297,5 tis

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Neváhaj si objednať od nás v On-line donáške na Gastromenu.sk. Pri každej objednávke dostávaš kredit, s ktorým ušetríš 3%. Tešíme sa na tvoju objednávku...
31.10.2020
1957,2 tis