Cheesecake so špenátom a v kombinácii s jahodami, ma chuťou veľmi očaril. Možno si poviete zvláštna
kombinácia, ale v pečení sa medze nikdy nekladú. Spojenie chutí zeleniny a ovocia v koláči, ma nikdy
nesklamala. Neobávajte sa, výraznú chuť špenátu ani nepocítite. Naopak, cheesecake chuťou bol veľmi
ľahulinký, krémový a v kombinácii s jahodami osviežujúci. Pri mojich receptoch, vždy rada zariskujem
a výsledok je o to kúzelnejší. Neváhajte a vyskúšajte opäť môj ďalší jednoduchý recept, užite si každý kúsok sladkého pôžitku na jazyku.
◾ Sleduj Silviiné recepty aj na jej Instagrame
kollarovasilvia
Postup
Maslo izbovej teploty vymiešame spolu s vajíčkom a cukrom. Postupne pridávame ostatné suroviny a vymiešame cesto. Ja si pomáham kuchynským robotom. Cesto dáme aspoň na hodinu zabalené do chladničky. Potom medzi dvoma papiermi na pečenie, cesto vyvaľkáme a preložíme do 23 cm okrúhlej formy, vystlanej papierom na pečenie. Snažíme sa cesto vytiahnuť vyššie až po okraje formy. Pomáhame si veľkou lyžicou a krásne uhladíme. Cesto vo forme dáme ešte do mrazničky na 20 minút. Baby špenát sparíme a spolu s vajíčkami zmixujeme v smoothie mixéry. Vlejeme do misky, pridáme tvaroh, brezový cukor, šťavu a jemne nastrúhanú kôru z limetky. Náplň vlejeme na korpus a dáme piecť na 180 °C, 40 minút. Necháme vychladnúť. Cheesecake dáme aspoň na dve hodiny do chladničky. Čerstvé jahody umyjeme a nakrájame. Pridáme vodu, cukor a privedieme k varu. Trošku necháme jahody rozvariť, ale nie úplne, aby sa nám voda moc nevyparila. Po chvíli pridáme agar želatínu, krátko povaríme a odstavíme nabok. Necháme nejaký čas vychladnúť a vlejeme na vrch náplne. Cheesecake dáme na noc do chladničky. Kombinácia špenátu a jahôd, ma neuveriteľne prekvapila svojou jemnou chuťou. Chuť špenátu v spojení všetkých surovín ani neucítite. Tento cheesecake určite patrí medzi moje obľúbené recepty.
S láskou k pečeniu
Silvia Kollárová
12.07.2021