Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Cheesecake so špenátom a jahodami (bez lepku)

Silvia Kollárová
Cheesecake so špenátom a v kombinácii s jahodami, ma chuťou veľmi očaril. Možno si poviete zvláštna
kombinácia, ale v pečení sa medze nikdy nekladú. Spojenie chutí zeleniny a ovocia v koláči, ma nikdy
nesklamala. Neobávajte sa, výraznú chuť špenátu ani nepocítite. Naopak, cheesecake chuťou bol veľmi
ľahulinký, krémový a v kombinácii s jahodami osviežujúci. Pri mojich receptoch, vždy rada zariskujem
a výsledok je o to kúzelnejší. Neváhajte a vyskúšajte opäť môj ďalší jednoduchý recept, užite si každý kúsok sladkého pôžitku na jazyku.

◾ Sleduj Silviiné recepty aj na jej Instagrame kollarovasilvia

Suroviny

•  Korpus: • 160 g. kvalitného masla • 1 ks. vajíčko • 160 g. ryžovej celozrnnej múky • 100 g. pohánkovej múky • 1 lyžica brezového cukru •  šťava z polovice citróna •  Náplň • 120 g. baby špenátu • 3 ks. vajíčok • 500 g. tvarohu • 50 g. brezového cukru • 1 ks. limetka (šťava a kôra) •  Vrch: • 320 g. čerstvých jahôd • 100 ml. vody • 1 lyžica brezového cukru • 7 g. agar želatíny (môžete použiť aj klasickú želatínu)
Recept Cheesecake so špenátom a jahodami (bez lepku) na Gastromenu.sk

Postup

Maslo izbovej teploty vymiešame spolu s vajíčkom a cukrom. Postupne pridávame ostatné suroviny a vymiešame cesto. Ja si pomáham kuchynským robotom. Cesto dáme aspoň na hodinu zabalené do chladničky. Potom medzi dvoma papiermi na pečenie, cesto vyvaľkáme a preložíme do 23 cm okrúhlej formy, vystlanej papierom na pečenie. Snažíme sa cesto vytiahnuť vyššie až po okraje formy. Pomáhame si veľkou lyžicou a krásne uhladíme. Cesto vo forme dáme ešte do mrazničky na 20 minút. Baby špenát sparíme a spolu s vajíčkami zmixujeme v smoothie mixéry. Vlejeme do misky, pridáme tvaroh, brezový cukor, šťavu a jemne nastrúhanú kôru z limetky. Náplň vlejeme na korpus a dáme piecť na 180 °C, 40 minút. Necháme vychladnúť. Cheesecake dáme aspoň na dve hodiny do chladničky. Čerstvé jahody umyjeme a nakrájame. Pridáme vodu, cukor a privedieme k varu. Trošku necháme jahody rozvariť, ale nie úplne, aby sa nám voda moc nevyparila. Po chvíli pridáme agar želatínu, krátko povaríme a odstavíme nabok. Necháme nejaký čas vychladnúť a vlejeme na vrch náplne. Cheesecake dáme na noc do chladničky. Kombinácia špenátu a jahôd, ma neuveriteľne prekvapila svojou jemnou chuťou. Chuť špenátu v spojení všetkých surovín ani neucítite. Tento cheesecake určite patrí medzi moje obľúbené recepty.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová
12.07.2021