Eshop - Wineshop
Kontakty

TOP ponuka

Denné menu

Obedové menu

Trnava
1
2

On-line donáška




 


Recepty na Gastromenu.sk

Citrónový ríbezľový koláč bez lepku a cukru

Silvia Kollárová
Kombinácia ríbezlí s trochou kyselkavosti v citrónoch mi veľmi učarovala. Pri spracovaní cesta som cítila neustále vôňu citrónovej kôry a vanilky. Dokonalé spojenie sladkých  banánov a kyselkavosti v citrónoch a ríbezlí, bolo skutočne príjemne a chutné. V koláčiku som použila kombináciu mandľovej a kukuričnej múky. Obe múky patria medzi moje obľúbené. Sú skutočne zdravou variantou pri pečení a neobsahujú lepok. Veľmi rada striedam rôzne druhy múk bez lepku a skúšam ich kombinácie v pečení. Každá múka bez lepku má svoju jedinečnosť, tak ako moje recepty, ktoré sa snažím tvoriť a upiecť s láskou k dokonalosti. Pečenie je pre mňa relaxom a zábavou. Verím, že pri tvorení mojich receptov budete mať ten istý pocit, radosť z každého kúska koláča, jedinečnosti a chutí.

◾ Ďalší recept od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na jej ďalší recept :-) Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: • 80 g. kvalitného a čerstvého masla • 3 ks. citrónov • 3 ks. vajíčka •  1 a 1/2 banána • 150 ml. kokosového mlieka • 100 g. mandľovej múky • 200 g. kukuričnej múky • 1 lyžica kokosovej múky • 1 lyžička jedlej sódy • 1 ks. vanilkového struku •  vegan čokoládové pecičky (nemusia byť) •  červené ríbezle
Recept Citrónový ríbezľový koláč bez lepku a cukru na Gastromenu.sk

Postup

Najprv si nastrúhame kôru z dvoch citrónov a z troch citrónov vytlačíme šťavu do misky. Banány si roztlačíme a zmixujeme aj s vajíčkami do penista. Maslo si rozpustíme nad parou, pridáme kokosové mlieko a odstavíme nabok. Po chvíli pridáme citrónovú šťavu a kôru nastrúhanú z citrónov. Vlejeme do banánovej zmesi a postupne pridávame ostatné suché suroviny a zmixujeme cesto. Cesto vlejeme do 28 cm menšieho plechu, vystlaného papierom na pečenie. Na vrch som pridala červené ríbezle a čokoládové pecičky (nemusia byť). Ak nemáte k dispozícii ríbezle, môžete ich nahradiť aj malinami. Dáme piecť na 180° C - 45 minút. Koláčik nechajte vychladnúť a môžete krájať. Je úžasne osviežujúci vďaka citrónom, sladulinký a opäť bez cukru. Má trošku hustejšiu konzistenciu kvôli kukuričnej múke. Najlepší je hneď po upečení. Moja dcéra si ho veľmi zamilovala.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Ako to funguje? Na Gastromenu.sk si pri objednávaní (platí len pre registrovaných), šetríš kredit. Ten je v minimálnej hodnote 3%, kde pri každej objednávke, sa Ti pripisuje na tvoj účet....
23.01.2021
3705,2 tis


Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Pri každej objednávke sa ti na účet v tvojom profile na Gastromenu.sk pripíše kredit. Ten potom môžeš kedykoľvek použiť a zlacniť si tým svoju ďalšiu objednávku. Momentálna naša...
17.01.2021
4529,1 tis

Dear Chocolate
TOP ponuka Dear Chocolate
Aj v tomto roku 2021 bude mojim dezertom kraľovať voňavá a hodvábne hladká čokoláda. Už som začala s experimentami, nakúpila nové pomôcky aj ingrediencie a postupne vám budem novinky...
12.01.2021
330,6 tis

Reštaurácia na Majeri
TOP ponuka Reštaurácia na Majeri
Objednaj si od nás v On-line donáške na Gastromenu.sk a ušetri 3 %. Pri každej objednávke si sporíš kredit, ktorý si môžeš kedykoľvek uplatniť a tým zlacniť svoje objednané jedlo /...
11.01.2021
996 tis